Јас сто пати се покајав што не ја повивав за навечер зошто се од рацеве се буди, ама сега нема шанси да ја замотам има да урла
Овие денови да, ама во неделата и вторникот беше ненормално жешко за долги ракави, греота ми беше по долги да ја шетам кога самата се варев. Хеланки и боди по кратки и пак беше жива вода. Не се плаши ич, отварај сезона. Навечер не ми урла до толку, ама кај нас е поладно станот е на север и нема веќе парно, а не догреваме.
Кога бев трудна викав јас да повијам бебе?? Нема шанси, греота е. Ама научив сега многу да не зборам додека не осетам на кожа. Инаку не ја повивам класично повивање туку само благо со лепенка рацете. Фиксно сабајле и се горе во уста, ги вади.
Видете како се нафрла малава и тоа само едната страна од лицето од што можи да биди дали да ја носам на др?
И кај нас е ладно, на север, и нема парно, нит па догревам… и пак и е топло Јас не гледам ништо, најнормално обравче гледам.
Мајки како ги облекувате бебиња овие денови? Гледам се поти бебе на грб на моменти, носи долно боди и тренерчиња. Дали треба долно боди? И за надвор како ги облекувате?
Јас уште и облакам боди на кратки одоздолa, горе нешто тенко. Дома ни е околу 22 степени и цело време е откриена си претка, а чат пат и ги соблакам чорапките. За спиење е само на тенки шпикозни во вреќичка со голи раце
да долно боди на кимони и тенка блузичка со долни тренерки. @Dodo1 и бебе е скоро цел ден босо дома, се игра, си прета.
Дома е на боди на долги, тенко и памучно. Надоле е на хеланки. Надвор кога ја шетам е така, само може палтенце некое памучно плус. Или е на боди на кратки, и шпикозни. Зависи од температурата. Сега за Велигден беше цело време со хулахопки, боди на долго и фустанче. Цело време сум на два ума. Споредувам со мене дали ми е жешко или не, ама пак јас движам и ми е потопло. Таа во количка седи само.
Многу некако, мојата е само по боди на долги, памучно и хеланки и чорапчиња, ама често боса ја оставам, моментално атракција и е пикање на нозете во уста.
Епа затоа се мислам и јас, двајцата се бањавме и мене ми студи некако денес и затоа и долно боди му облеков. А деновиве беше топло и за по дома на шпихозни само, а за надвор долно кратко и комплетче одозгора. @Feniksgirl ќе тргнам бодињата долни за по дома... даа, веќе три недели само ги става стапалатаво уста изатоа му ги собувам чорапчињата. А за надвор како?
Мојата е 5 месеци, и моментално вакви имам. Зедов 0.5 за дома и 1.5 тог за кај моите бидејќи е куќа и поладно е. Немам проблем со овие. Имам исто и од ело, ама подебелка е и веќе жешко и е.
Nie sme 4 nedeli i sega ne saka vo krevetce da spie, place za kaj nas za vo krevet. Navecer e pokrien so jorganot nash. Nie sme na sever i svezicko e, bashka Struga poladna e, non stop vetrovito e Jas sum zimurlia i zal mi e da spie nepokrien ili so tenko nesto. Inace oblecen e po bodi po kratki rakavcinja i tenki spilhozni. Boso mi e zal da go drzam. Si ima spilhozni so stapalcinja a ako ima pantoloncinja togas obavezno mu oblekuvam tenki corapcinja. pred nekoj den koga bevme izlezeni pokraj ezero zasto duvashe go imav pokrieno so cebence i kapce, inace kapce voopsto ne sakam i ne mu nosam
Мајки , од кога најрано може да користиме кенгур ? За некој ден полниме два месеци и е родена малку порано 37 ма недела ( ако тоа има врска)И да ми препорачате од кој сте задоволни . Благодарам
Зависи каков кенгур ќе земеш. Јас го имам Ergobaby Omni Breeze. Може да се користи од 3.200 кг, свртено накај мајката, потоа од 6.400 кг према напред. Го немам сеуште користено затоа што бебе не сака накај мене да биде свртено, а за према напред немаме сеуште килажа. Колку кила има твоето?