Po kolku ml davavte/davate na bebe od 4 nedeli? Mene mi rekoja na 3h po 90ml, toa nekako mnogu mi se cini. Vo 24h znaci treba da mu dadam 8 pati. 720ml ne e mnogu za tolku malo bebe? A pak od druga strana mi rece, vo 24h trebalo da vnesuva spored kilazata po 400,500ml na den. I epten me zbuni
Не. 3 пати неделно месо давам. За овошките не знам, јас се варам досега. Би сакала да знам од кога може сирови.
Деновите без месо што даваш во комбинација со зеленчук или само зеленчук? Ете погоре ми пишаа наводно до 1 година. Ич не се сеќавам со првото од кога почнав да давам сирови.
3 дена месо, 2 дена жолчка. 2 дена само зеленчук. Компир, морков, тиквичка, кромид Батат, морков, пашканат, леќа Така нешто комбинирам. Немам многу избор, има осетливо меше и многу работи нема пробано, пример грашок, карфиол, брокула, грав. И боранија само 2 пати. Леќа дадов пред некој ден после долга пауза, само 1 лажица ставив.
Баш видов дека имаат повеќе, ама ко фирма ми се ептен сомнителни… И стварно нигде нема инфо, единствено на македонски и српски искача…
Киноа денес сварив, ќе пробуваме три дена како за прв пат. Е сега мачно ми секое сабајле кисни, вари. Дали може да се свари и да отстои до утре во фрижидер? Или да не тупам и да си варам секој ден
Мајка, а знаеш што е разликата меѓу биогајата и ваја? Јас биогаја давам, ама гледам вајата се многу поефтини и повеќе мл е.
Ко што гледам различен сој содржат, друго не знам . Нас со тие нѐ пуштија од болница, не му сметаа на мали и не ми се експериментираше да ги менувам. Инаку сум слушнала и многу позитивни искуства и за Ваја.
Мајки ...со бебушов сме на комбинирано и доење и формула...Цицање на секое хранење имаме ама зошто некогаш пие 120 некогаш 90 некогаш едвај 40 мл ... Педијатар ми рече дека не смее да се враќа на почеток пример од 90 најмалку треба 60 да испие .. а моево се враќа на 40,50 мл... Плус читав на нет ако е намален апетитот дека можно е едната преткомора да не е. Затворена па таа давала вакви симптоми..... Не знаам што да правам
Нас изгледа не фати првиот скок чим вака реагира на првиот не знам што ќе биди со другите Од бебе кое имаше повеќе дремки од вчера нема ниту една дремка и вечерта беше хаос будење на секој сат со врискање и само до мене да е.. Дали ваков беше и кај вас првиот скок?
Да прекинеш да читаш на нет. Бебето и го доиш и дохрана, не е гладно. Гладно бебе нема да остави млеко. Уживај си, и очигледно смени педијатар, пошо лупа глупости.
Па штом доиш редовно имаш и повеќе млеко. Може да дојде момент и ич да не сака плус, да се најаде од твоето само. На нет свашта ќе прочиташ, а докторот алал нека му е на муабетот, батали го.