Ние бевме на ортопед пред да наполни 2 месеца мислам. Го прегледаа онака набрзински како да кажам не знам и ми кажа за широк повој да ставам па да одам на контрола за два месеци. После разбрав дека докторот кажувал на сите така двајца други педијатри прашав кажаа супер е нема потреба за широк повој. Ама купив од пелените што се за широк повој некогаш му ставам ама се по ретко
Eden mesec ima. Na stomace samo po nekoja minutka go legnuvam. Inace taka koga ce se isplasi ne se budi, malce ce zakenka i pak zaspiva. Jas si rekov sto e detevo pod uplav tolku sto se pritresuva
Nas vo plodnost ni preporacaa sirok povoj do 3 meseci, ama na site im preporacuvaat. Jas na pocetokot mu nosev, sega koga kako. Ma da za grcevite primetiv deka mu pomagase povojot, najverojatno mu go topli I stega mesheto I podobro mu e (toa e moja pretpostavka I iskustvo, sto ne mora da znaci)
Не се секирај ништо нема. Со рачињата обично се плаши кога му се слободни. Сигурно си приметила дека рачињата ги “фрла” нагоре. Ама чим не му смета на спиење ок е. Моето вчера месец направи, само на меше спие, или не спие воопшто. Под надзор е секако.
Какви глодалки имате? Нешто меко и што ќе може да држи во рака сакам да земам. Веќе фаќа играчки и се става во уста ми е страв да не се удри. И каква подлога имате сакам да нарачам деновиве.
Vie sto imate zenski bebinja na kolku vreme Im ja miete kosata, sekoj den ili poretko? Na mojata i porasna mnogu ama se plasi od fen.
Од Тему си нарачав подлога Вики , ваква: https://share.temu.com/m8PMbtLsPwA Само што јас ја порачав 800ден, сега гледам ја поскапиле.
Мајки какво тенџерче ми треба за почеток? Дали ми треба рачен блендер или нутри булет? И како спремате морков/ компир? Ги варите па пасирате?
Mozes i si racen i nutri bulet zavisi sto imas, dvete ubavo blendiraat. Jas tendzere koristam od inox od bratstvo ne kupiv novo. Mozes i emajlirano ako imas. Jas i morkov i kompir blendirav smo treba pogolema kolicina pa frlav posle
Имам се домашно насадено од баба ми, па почесто ќе гледам да готвам. Инаку ќе купувам и каши, спас се за кога ќе се оди некаде и се брза. Почнавте вие? Ние утре сме на педијатар, па ќе видиме.
Почнав од полни 5, ама не е нешто воодушевена, се плука. Па паузирав и еве сега сака малку барем, не плука ко што плукаше. Јас со хип кашички почнав, попрактично ми е така. Се надевам ќе воведам до 6 доручек.
Било какво помало тенџере со капак. Јас во него ставам додаток за на пареа и ги обарувам на средна температура. Потоа блендирам во нутри булет.
Ептен се практични и за дома хах, не само за патување Јас со сѐ ги комбинирам. На пример обарувам батат и додавам готово пире од тиква и јаболко од хипп. Или пласирам авокадо и додавам крушка готова.