od bekutanot dozvoleno e 2 pati dnevno od 50 do 100 ml.znaci ako go pie i saka i do 200 ml dnevno. jas i davam dva pati po 50 i si gi pie.
Dobro utro ,denes posvezo utro,pa dodeka ja oblekuvav malata da ve prasam kako gi oblekyvate bebushkite za vo soba, za nadvor ?celo vreme na misla sum da ne i e ladno da ne i e toplo,samo i go dopiram noseto bidejki prolet se rodi se ubavo vremence ne fati
Вечната моја болка и борба Моментално е облечен по боди без ракави и памучни тренерки или пижами (што и да се тие од тритекс) на долги ракави, до вчера секако по кратки и седеше и спиеше. Надвор не планирам сега да го носам, инаку би му ставила и дуксер плус. Инаку мојата борба е напорна - татко му секогаш кога 2-3 степени ќе залади би му облекол нешто плус, јас сум малку полабава од него (ама малку), а бабите кога ќе го видат (секако не летоска, тогаш само по боди си седеше, туку зимата и пролетта) прво нешто што коментираат е дека бил многу наоблечен
Znaci ista maka i mene mi e po bodi kimono i trenercinja od tritex i debeli corapcinja,ama kivna nekolku pati i i staviv tenko pamycno kapce
Исто и ние, боди на прерамки и пижамки од тритекс. Ова за дома. Надвор е 16 степени, сакам да го прошетам дур не врне, ама ми е страв. Па после си викам па што ќе правиме цела есен и зима ако сега не излегуваме. и викам јакниче ќе му ставам, кебенце и капче. Туку за ноќе незнам што ќе правиме, нон стоп клоца, покри го за минута го исклоцал, вреќечка немаме уште, незнам дали да купувам.
I jas nadvor ne sum ja iznela denes,a i nemam jaknicka ,samo.duksercinja,dajte predlog kade ima da odam uste denes da kupam, a za navecer isti sme se e otkriena ,jas pokrij taa otkri se,imam vrekicka ama nema sansi vo nea od bebe nema.spieno,zasto saka da mrda celo vreme
Јас ќе пробам со вреќа зимоска, зошто многу прета и се открива. Среќа дома ни е топло, па засега немаме проблем. Минатата зима (од февруари кога се роди) со јорганче го покривав и мирно си спиеше, ама сега тешко, па за крштевка од брат ми нарачав вреќа за спиење и рекоа дека купиле во Икеа. Ја немам уште видено, на 20ти ќе биде крштевката. Јакничка и јас немам, ама засега со дуксерче е доволно мислам, од утре ќе се поправа времето пак. Инаку убави јакнички на попуст видов и во Original Marines во Сити Мол, се мислев да земам, ама и тоа ќе почекам да видиме што ќе добиеме за крштевката.
Јас имам позитивно искуство со вреќите и неодамна ја купив и втората големина. Внатрешниот дел го користам навечер бидејќи ем и држи малку топличко ем е мек и можам да ја завиткам убаво за да не мрда. Вториот дел и за преку ден бидејќ од претање истотака нон стоп се открива а не сакам да ја виткам и така си лежи во креветчето. @espana ме збуни , во вреќичките бебушите баш имаат простор да си мрдаат.
и кај нас е иста "мака" со какањето. Од 2 и пол месеци кака еднаш на два-три дена густа, жолта кака и мириса ко возрасен да завршил работа Ама и доста прдка
Majki vo vrska so zapekot sakam da vi kazam deka jas primetiv deka ako jadam krusa beba i dva pati na den kaka. Inaku i moja beba kaka preku eden den a sme samo na doenje.pa probajte
Sega pisav probaj da jades krusa. Jas sekoj den jadam ovosje jabolko, morkov prasaka kombinacija i koga probav kruasa beba mi kakase po dvapati vo denot duri i tecno. Moze samo beba reagira taka ama probaj moze ke vlijae i kaj vas.
Nekoi od vas znaete deka imavme problemi so doenje i deka bebe mi odbivase i majcino i adaptirano mleko. Nejse, sise na kraj go prifati ama piese minimalni kolicini kolku da prezivee, sto rezultirase so toa da celi tri nedeli nema kaceno nitu gram, tuku naprotiv 100 grama namali, 50 grama kaci i se taka celiot ovoj period. Pekolen period. Se vreme ja cekavme i sledevme bidejki navistina ne sakav da ja izlozuvam na dodatni traumi so ispituvanjata ako odevme za Skopje na klinika. Kako i da e, smenivme nekolku mleka, sisinja, cucli, za na kraj so mm na svoja raka da zememe humana anti reflux mleko (se somnevav na reflux kaj nejze) i taa go prifati mlekoto. E sega, mleko e prilicno gusto, i stolicata i e mnogu tvrda i formirana isto kako da e na cvrsta hrana. Dali znaete da mi predlozite nekoj organski sirup za razmeknuvanje na stolicata bidejki promena na mlekoto ne doagja predvid, a voda koja maticna ni predlozi da pie, taa ne saka da pie, barem ne vo dovolni kolicini.:/? Inaku za nekolku dena kje ima tri meseci.
Mojava kerkicka nesaka vo vreks,taa mrda mnooooogu,se vrti ,prevrtuva na stomak i zatoa,nema sansa ...
денес бевме на вакцина докторката рече дека папочето не е е во ред солзело му го исчисте и понеделник пак на контрола некое ваше искуство или поточно дали е нешто страшно тоа
Jas mislam ne.Pogotovo ako ste na doenje nistoo ne samo caj od nane.No i ako ste na ad,mnogu e rano. Ponekogas e crvenko,da.Ama ne sum zaprimetila deka go boli. Mamicki,pred nekoj den pravevme krvna slika vtora po red odkako e roden.Pred toa hemoglobinot bese 104 a sega 102.Inace sme na Aptamil.Ako nesto znaci,i jas sum postojano so namalen hemoglobin. Nesto za pojacuvanje na hemoglobinot? Inace za edna nedela ke imame polni 5 meseci.Dosega imame probeno vkus na jabolko,sliva,morkov i kruska.Sokovi prifaka a kasicki tesko.