Od 9ti den od ragjanje davam vo isto vreme D3+K1, omega i 9 kapki diastop. Za diastop znam deka se davaat 3 meseci a za drugite ne se secavam, ce preprasam
До 12та недела со к1, а после само Д3+омега. Јас така знам, а пробиотик мислам нема возрасна граница. Послушав педијатар и не давав омега, причина не знам ама сега ќе почнам.
Мене педијатар ми има кажано со К1 се ако е само на доење а без К1 е ако е на АД или комбинирано ...мене ми препорача педијатар пливит Д3 бидејќи за секое бебе биле многу малку во капсулата од бејби тол.. на почетокот и јас користев бејби тол
Нас ни пишуваше на картончето до 24та недела дека царски, јас ќе давам уште некоја недела плус, да ја поминеме и трета доза рота.
Здраво мајки, дали е нормално бебе од 12 дена кога спие да диши длабоко долго време и мрда со очи и уста и во исто време квичи како да ја боли нешто. Не знам дали сонува или пак ја боли нешто, затоа што порано не квичкаше така како да трпи болка?
Mene istite vitamini i vo plodnost i tuka kaj nas pedijatrite mi gi preporacaa i taka davam Nie sme na majcino, vo retki slucaevi davam dohrana
Нормална температура на бебе е до 37.5. Главата им е топла секогаш. Раце и нозе не се репер за дали им е ладно и топло, позади вратот е. Чудно ти е зашто се плашиш, скроз нормално е. Ќе се уходаш уште некоја недела, после полесно ќе ти е.
Како што рече Феникс нормално е, ама може и да и е топло, провери ја на врат, грб, гради. Мојата кога е многу топла во главата и е жешко, ама не мора да значи дека кај секое бебе исто, затоа гради и грб се најдобар репер моментално како што се менува температурата верувам дека сите тешко се прилагодуваме колку треба да се облечени, покриени (бар јас знам дека сум, само ја проверувам дали и е топло )
Мајки детево мое едвај издржува по саат време будно, скоро сме 4ипол месеци. Знам повеќе дека треба да се будни. Вакцини примивме четвртокот не верувам до толку реакции поспаност да има до сега. Значи а поминат 45 минути страшна криза ја фаќа за спиење. Спие по саат време. Да не треба повеќе да и траат дремките?
Ауу, нас од 4ти месец по 20-30 минути ни траеа… еве уште е така, кога прими вакцина беше поспана таа недела, после тоа исто… така да таман и е. Треба веќе да зголемува прозор на будност, ама секое бебе различно, така да опушти се и уживај.
Кај нас зависи кога како, некогаш се 2 часа некогаш саат ипол, се зависи од тоа колку дремнала предходно ама дремките и се од 20 минути до еден саат, не памтам кога последно спиела подолго од ова преку ден. Не се води по табели реално секое бебе си е приказна за себе. Ќе си зголеми самата кога ќе и дојде моментот.