Мајки, бебе има 5 месеци и денес осетив лош здив од устата, како кај возрасен. Претходно секогаш и мирисаше како киселкасто. Од што би можело да биде
Знам дека во вратчето е најдобро да се провери. Денес ја проверував и таму беше топла, ама главчето горе беше ептен жешко. Ме преплаши многу. Сега си размислувам можно ли е да и беше топло затоа што денес имаше сонце и си реков чекај вит. Д и ја ставив пред прозор ама беше покриена со кебе и сонце и го фаќаше само телото. Така си лежеше можеби 1 час. Се надевам дека со така топла глава не направив некој проблем. Или пак патронажната ме тераше да и давам од Авент шише да пие зашто нејке да цица, и јас упорна да ја научам на тоа шише цел ден ја малтретирам, а она сирота шмука, шмука пола час и само 15мл испи. Уфф ќе си умрам не е лесно да си мајка.
Како на спална? Јас ја успивам во раце, така само со лежење мислам никогаш нема да заспие.. врзана сум преку ден среќна маж ми е дома па ми помага и за да јадам и се, иначе кај ми е крајот
Да се надоврзам и јас само што почнав да давам од нив осетив голема разлика, малата почна да има грчеви одвај ја смирував. Давав два дена и престанав и нареден ден кога дојде патронажната и кажав и рече нема потреба да ги даваш не знам зошто толку се форсира на пробиотик. Денес втор ден како и немам дадено и има разлика се смири нема грчеви
Да ве прашам од кога ќе падне папочната стававте хидроген одма после паѓање или прашоче. Во болницата ми рекоа хидроген, патронажната рече прашоче. Кое е се покажало подобро? И ако треба прашоче какво стававте и колку пати на ден?
Па топличко и било изгледа малце повеќе. На тоа сонце, иако на прозор, па и ќебе плус, многу е. Незнам колку ти е беба, ама ако е баш бебе, на почеток немаат толку сила да шмукаат. Мојава цуцаше цуцаше и кога ќе видам колку испила ми се плачеше.
Иста сум и јас ми се рикаааа, а и преморена сум по саати се држиме да јаде и за ништо пк она гладна. Беба ми е многуу мала 13 дена. Нема сила сиротка ама и ја мрзи да влече. А патронажнава не тера од тоа шише да пие. Најслично било на мајчината града и да не заборави да цица, ама сирота се премори денес. Инакј се надевам дека од топлото денес не направив некој проблем, пошо сепак за главчето, мозочето се работи.
Ја држиш додека ја доиш и заспива. Јас полека се наведнувам и ја спуштам на лева ја држам почесто и ја спуштам и тска лежам до нејзе. По ново и ја дојам легната на кревет и така заспива.
Не се секирај, претопло е надвор, од тоа и дошло потопло. Смени проток, и мојата така не пиеше убаво од тоа шише, 40 минути цицаше, смени поголем проток една бројка и ќе нема гајле. И јас така сменив, иначе маки мачење беше. Слушај си го детето, остај ти патронажната што вика, не го мачи бебе, и ти не се мачи со него заедно.
Како ги облекувате периодов бебињата за по дома? 22-23 степени држам дома, го облекувам со боди на долги, панталончиња и чорапчиња или боди на кратки со памучни шпикозни. Дали го трупам со облека или е доволно вака? Беше со температура и бронхит па ми е страв , таман ми оздраве детево.
Мајки ај ве молам препорачајте ми седиште за во кола што е од 0+ ама и за поголемо детенце, од кои сте задоволни? Сега гледав на тополино скоро сите се на попуст ама има цени од 30 илјади до 6, 7 па не знам што да барам конкретно. Едни ми се засвиѓаа на free on, океј ли се ?