1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    35
    Ustvari sega gledam imam napraveno screenshot bash ti imash pishano :D toj e

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    800
    А жени за запек лек?
    Кака еднаш на два дена и тоа со напнување со плачење давам храна против запек пробиотик прво ваја сега на линекс бејби...

3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    271
    Дали се доите, мислам дека имаше така пишано, или барем дека се измолзуваш? Ако е така, пиј ти Лакта микс чај, во него има билки што се добри за тоа, па ќе се пренесат на бебче преку млекото :)

4. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    800
    Пијам ... пазам на исхрана.. Ама запеков е ужас ... Не сум спиела од што кемчи напнува витка нозе ... Да не давам пробиотик??
    Искрено и се чудам мене не ми давале пробиотик па сум какала како што треба и тоа исклучиво на формула сум била

5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    271
    Пробај да не дадеш ден два и види што ќе се случи. Ако сакаш да даваш треба да најдеш кој му одговара на бебе, за жал не сите исто делуваат кај секое бебе. А не е страшно да пробаш да не даваш за да видиш што ќе биде. Јас од тој што и го давам е океј, ама па го заборавам понекогаш и никому ништо :D

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    2.631
    Ништо не користев, му се повлекоа за кратко време, а и немаше нешто многу акни.
    Мене патронажната ми рече капки за грчеви да давам после 3 месец :drunk: а бебе не го погледна воопшто. Ако ти го прифаќа тоа шишенце земи цуцла со поголем проток. Моето си прифати Авент цуцла и шишенце на сам почеток, ама шише користевме само за чајче и сега кога не сум дома, па му даваат молзено. На Нук не прифати ниту цуцла, ниту шише. А тоа мене лично најмногу ме потсетува на града по формата на цуцлата. Колкаво е бебето? Ако е мало може па и нема сила да влече. Моето на почетокот цицаше по 40-60 минути.

На Dreamer. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    1.781
    I nie se macevme so cicanjeto. Samo na cicka bese i koga bevme na kontrola imase kaceno samo 30gr. Od togas pocnav da se izmolzuvam i da mu davam izmolzeno, isto i jas gi koristam aventot. Od koga pocna so shishe sigurna sum deka jade i znam kolku jade. Od togas pocnavme da krevame na kilaza, inace nie napravivme mesec

8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.440
    Допаѓања:
    9.244
    Грешка си, маслената купка и атодерм гелот за туширање и балзамот атодерм се сосем безбедни за долго користење, немаат кортикостероиди. Земи си ја маслената купка ама советувај се и со дерматолог/педијатар за повеќе.

На Dreamer. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.037
    Допаѓања:
    9.745
    Нема врска формула или не. Моето е од day 1 на формула и кака секој ден нормално како што треба.

На xxx-ba и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  10. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    800
    Пробиотик даваш?
    Каква формула му даваш?

11. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.037
    Допаѓања:
    9.745
    Давав рекол до 3 месеци, од 3 полни диастоп.
    Аптамил пронутра пиеше, сега и сменив на хипп комбиотик повеќе и се допаѓа. Се случува некогаш ретко е тоа да заборавам да и дадам пробиотик искрено.:D Ама си кака, без исклучок, сабајле меѓу 7 и 8 секој ден.

12. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    219
    Мамички како да му помогнам на бебето 6м сме го мачат заби,цела вечер не сме спиеле го мачкав со осанит и де масло за заби што можам да дадам др. Вриеше целото ама не покажа дека има температура. Кенкав е цело време и плаче без престан, гумите не ги сака. Да му дадам ли сируп ако нема температура или што де незнам. Синоќа жу дадов кратко го ублажи и пак почна.

13. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.729
    Допаѓања:
    1.402
    Mozes sirup da

14. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.024
    Допаѓања:
    8.853
    Јас дадов една вечер кога плачеше многу.
    И моето не сака гуми. Ни тие од дм што може да се ставе овошје да се замрзне.
    Ништо. Мачкам генгигел и осанит. Ама, кенкав е. Лошо спие со недели веќе.