А жени за запек лек? Кака еднаш на два дена и тоа со напнување со плачење давам храна против запек пробиотик прво ваја сега на линекс бејби...
Дали се доите, мислам дека имаше така пишано, или барем дека се измолзуваш? Ако е така, пиј ти Лакта микс чај, во него има билки што се добри за тоа, па ќе се пренесат на бебче преку млекото
Пијам ... пазам на исхрана.. Ама запеков е ужас ... Не сум спиела од што кемчи напнува витка нозе ... Да не давам пробиотик?? Искрено и се чудам мене не ми давале пробиотик па сум какала како што треба и тоа исклучиво на формула сум била
Пробај да не дадеш ден два и види што ќе се случи. Ако сакаш да даваш треба да најдеш кој му одговара на бебе, за жал не сите исто делуваат кај секое бебе. А не е страшно да пробаш да не даваш за да видиш што ќе биде. Јас од тој што и го давам е океј, ама па го заборавам понекогаш и никому ништо
Ништо не користев, му се повлекоа за кратко време, а и немаше нешто многу акни. Мене патронажната ми рече капки за грчеви да давам после 3 месец а бебе не го погледна воопшто. Ако ти го прифаќа тоа шишенце земи цуцла со поголем проток. Моето си прифати Авент цуцла и шишенце на сам почеток, ама шише користевме само за чајче и сега кога не сум дома, па му даваат молзено. На Нук не прифати ниту цуцла, ниту шише. А тоа мене лично најмногу ме потсетува на града по формата на цуцлата. Колкаво е бебето? Ако е мало може па и нема сила да влече. Моето на почетокот цицаше по 40-60 минути.
I nie se macevme so cicanjeto. Samo na cicka bese i koga bevme na kontrola imase kaceno samo 30gr. Od togas pocnav da se izmolzuvam i da mu davam izmolzeno, isto i jas gi koristam aventot. Od koga pocna so shishe sigurna sum deka jade i znam kolku jade. Od togas pocnavme da krevame na kilaza, inace nie napravivme mesec
Грешка си, маслената купка и атодерм гелот за туширање и балзамот атодерм се сосем безбедни за долго користење, немаат кортикостероиди. Земи си ја маслената купка ама советувај се и со дерматолог/педијатар за повеќе.
Давав рекол до 3 месеци, од 3 полни диастоп. Аптамил пронутра пиеше, сега и сменив на хипп комбиотик повеќе и се допаѓа. Се случува некогаш ретко е тоа да заборавам да и дадам пробиотик искрено. Ама си кака, без исклучок, сабајле меѓу 7 и 8 секој ден.
Мамички како да му помогнам на бебето 6м сме го мачат заби,цела вечер не сме спиеле го мачкав со осанит и де масло за заби што можам да дадам др. Вриеше целото ама не покажа дека има температура. Кенкав е цело време и плаче без престан, гумите не ги сака. Да му дадам ли сируп ако нема температура или што де незнам. Синоќа жу дадов кратко го ублажи и пак почна.
Јас дадов една вечер кога плачеше многу. И моето не сака гуми. Ни тие од дм што може да се ставе овошје да се замрзне. Ништо. Мачкам генгигел и осанит. Ама, кенкав е. Лошо спие со недели веќе.