Ме замисливте сега. И ние сме на Хип и давам пробиотик од раѓање. И самите педијатри многу пати ме имаат прашано дали давам, и ако не, да давам. Секој различно кажува. На крајот од денот очигледно на нас мајките преостанува да одлучиме.
Царски е поразлично, затоа и на нас ни е препишан 12 плус 12 недели на испис. Царски не ги собира здравите бактерии кои поминуваат низ вагиналниот отвор, затоа и примаме пробиотик повеќе.
Дали ставате фактор на мали бебиња? Моите се месец ипол, денес прв пат им ставив фактор на Веледа, ама е прегуст, цели бели им беа лиценцата, не се упи ни после саат време и едвај го измив.. Каков користите вие и кога почнавте да ставате?
И моето имаше на 1 месец исто, ептен греотка личеше. За една до две недели се исчистија сами, мачкав хлорамфеникол или хидроциклин не ме фаќајте за збор едно од тие две беше, помогна да многу ама пак кога реши само да се повлече си се повлече
Се слуша хрчење од грло така најчесто од млекце што пијат. Првиот месец два пати бевме на педијатар зошто ми звучеше како нешто да не е океј а оно да ти било нормално ама најубаво да ве слушне педијатар да си мирна
На Веледа и јас користам, најдобара и најприродна колекција е. Ништо страшно што се бели, тоа е од цинк оксидот што го има во составот и е минерален филтер. Инаку мали ти се многу за фактор, од 6 месеци нагоре се препорачува. Немаш потреба, секако не смееш на сонце директно сега да ги оставиш.
Уште не јаде моево храна, ама видов една финта на тик ток со зип мали кесички од дм и планирам вака да правам.
Ја мислев некој ден ќе трае а не со недели.. не ни спиеше цел ден исто само кога пие млеко не кенка. И носот очна да му тече ќе се молам само побргу да изникнат
Јас мрзнам во кеси за замрзнување што се. Ете не знаев за овие што ги кажа @baguf4e, ако најдам ќе земам и јас, бидејќи се помалечки
Мајки ај неколку прашања. Како се успиваа вашите деца кога немаа ни 1 месец? Дали навечер кога ги спремавте за спиење ги пресоблекувавте во шпикозни или со тоа што се дента заспиваа? Дали ги остававте сами да спијат во креветче или пак до вас во кревет?
Во креветче од прв ден си спие нормално креветчето залепено за спалната. Го пресоблекува во шпихозни гасиме светло (една мала ламбичка уклучена) пие млеко и заспива накај 20-21 часот.
Искрено ние тој период немавме некој ред, да ти кажам уште ми беше се ново и overwhelming башка се мачевме со цицањето, јас се пумпав, па цицаше со силиконски и така немавме некој посебен ред. Некогаш заспиваше со цицање, некогаш со шише млеко, некогаш со нишкање, се зависеше што и кога јадела. Некогаш ќе ја однесев во спална на тивко, некогаш во дневна на гласно ќе спиеше дур да си легневме и ние, и после ја префрлував и си продолжуваше. Некогаш ќе ја пресоблечев (ако и беа извалкани или умирисани), некогаш не (особено ако ја имав пресоблечено 2 саати претходно поради тоа што блуцнала или сл). Е тој период секогаш спиеше во креветче до мене, зошто премногу ми беше страв да спиеме заедно на спална. Еве сега 3 месеци сме, спиеме и така и така. Муабетот ми е, и да не имате "совршен" ред се уште ич не се секирај секоја чест на мајки што успеале во тоа веднаш, јас на околу месец ипол воведов рутина, и еве си ја тераме.
Zivi i zdravi da ste Da, i nas isto ni se deshavashe taka ise zastrknuvashe Pravi i pauzi, ce i go trash shishenceto pocesto i pomalku ce se zastrknuva Isto i ti se odmolzuvash i od shishence i davash majcino?