1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. silvana4

silvana4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2017
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    91
    Исто беше и кај мене дента ко напрај 5 месеци ми дојде и имав помалце млеко ги осејќав градиве празни и само на града беше .

2. Gummy bear

Gummy bear Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2024
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    151
    Па не ми течеше млеко како претходно. Маичките не ми се правеа со млеко. Баш како празни ги осекав дојките

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.062
    Допаѓања:
    9.791
    Бебе научи да се врти од грб на стомак, ама не знае обратно и плаче. Цел ден на подлога она се врти на меше, плаче, јас ја вртам назад и така во круг. Ништо друго не и е интересно освен да се врти.:D
    До кога трае оваа фаза? Како да и помогнам да се заврти сама обратно? Не можам до вц да мрднам цел ден само ја вртам обратно.

4. Nature&lover

Nature&lover Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Мајки од кога почнаа вашите малечки да држат предмети со рачињата? Моето е 3.5 месеци не е почнало сеуште да држи, и тоа што ќе го фати одма во уста го става

5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    300
    Тука сме и ние, 3 месеци и 1 недела (и по термин и дата на раѓање). Почна преку ноќ да фаќа пред околу 10тина дена. Сега ги држи убаво подолго време (рачунај ако го фати убаво), и исто одма во уста, тоа е нормално :D

На Nature&lover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    300
    Значи психички ќе се пореметам веќе со соблекувањето. Значи кога и да ја соблекувам вришти како мислиш дека ја колам особено ако ја фатам за рацете или за главата. Некогаш кога треба пелена да и сменам и нема да ми реагира, затоа што нели само доле тогаш ја соблекувам, ама ако морам да ја соблечам цела, луѓе не можам да ви објаснам колку вришти, и во моментот кога ќе ја фатам во раце одма се смирува. Не тропкалки, не шушкања, не татко и да и стои на главата и зборува, значи ништо ништо ништо не функционира за она да не плаче и веќе, да не звучам лошо, ама ми здосади. Си мислев демек како ќе потпораснува така ќе се научи, ама жими се мислам дека бетер вришти.

На Зеленоокатаа му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    96
    Ако ти е за утеха, мојата пишти вришти за облакање, само гола да седи. 5 месеци веќе истото.

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.258
    Исто бебе е и моето.
    Дури е гол, ужива.
    Што му ставам пелена, почнува да вришти, знае дека ќе го облекувам

На Aschenputtel, Зеленоокатаа и MariaBouli им се допаѓа ова.
  9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.077
    Допаѓања:
    91.120
    Еве и ние со облекувањето сме исти (facepalm) кога ќе го соблечам за менување пелена прете се смее вика а почнам да го облекувам плаче, посебно после бањање кога треба горен дел да облечеме абе заоѓа (facepalm)

3 месеци и 18дена држи играчки во рака, и директ во уста што ќе дофати тоа става, и рацете му се цело време во уста се лигави нон стоп:|

На MariaBouli, Зеленоокатаа и Nature&lover им се допаѓа ова.
  10. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    300
    Ем ме утешивте, ем ме разочаравте хахаха искрено се надевав дека кога ќе пораснат ќе сфатат дека мора да се соблекуваат и облекуваат :rofl:

леле не ми спомнувај облекување после бањање најголема ноќна мора ми е. кога читам тука дека мајки си имаат ноќна рутина со бањање, масирање, облекување пижами, а јас ако и се доволно чисти шпикозните со истите ја легнувам за да не ми се изнаплаче пред спиење туку да си заспие убаво :rofl:

раце во уста константно, најјака ми е кога ќе си бљуцне ипак си ги држи во уста :D

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    8.877
    После полни 4. Има време, не се секирај.

12. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    8.877
    И јас го вртев, ама не знае уште и не ни пробува. 10 ипол е.
    Од грб на меше се сврти точно кога наполни 4. Обратно само 2 пати, ама случајно и тресна, се исплаши. И само на десно се врте. Така научи и така сака.