Дали месо кога се воведува исто како и другите намирници по две три лажички три дена по ред? Исто ме интересира дали може за почеток да воведам ручек без месо, само со зеленчук и житарици нешто, а наутро житарици и овошје да давам?
Ке си одиш кај твојот матичен педијатар и ке ти објасни. На полни 2месеца се примаат вакцините. Матичниот треба да ти даде упат за крвна слика ја правиш сабајлето земаш резултат одма и одиш на вакцини барем кај нас така е во поликлиника Јане Сандански.
Јас 2 дена дадов по 20г месо и нормално имешав зеленчук а сега ставам по 40г и околу 160 170г јаде оброк
Здраво, треба да одиме на ортопед помеѓу 6та и 8ма недела. Дали може да препорачате ортопед? Ви благодарам.
Стварно сум скроз изгубена... И за на ортопед треба да прашам педијатар или сама треба ортопед да барам?
На 2 месеци почнав да ја ставам сега е 3 веќе ги фаќа пониските и пробува да ги пикне во уста. Добра опција се да добиеш 10минути слобода кога ќе се заигра.
Можеш чајче јас 50 мл давам во текот на денот, еспумисан, биогаја, колиеф, термофорче... искрено не заплакала да пишти како деца што знаат да неможеш да го смириш од грчеви, може само да се погрчи после јадење и мислам све тоа од све што даваме помага по малку, почнав одма и си прдка се ослободува, столица еднаш до два пати дневно. На Адаптирано ми е, едно млеко во денот е од мене толку собирам. Вчера и зедоа крв за интолеранвија на лактоза, јас сум па да видам и она дане има , ако има ќе треба да сменам млеко.
Нас ни рекоа на 2 месеци преглед ортопед, закажав кај Др Тони во Акромион, приватно, од него се многу задоволни, работи со деца само, кај католичка е, порано беше Лисиче кај Лиса.
Јас почнав со биогаја па ги прекинав дека бетар беше од нив и немам дадено друго до сега. Ставам само топло на стомачето не пушти и мојата ама цело време е кенкава, се расплакува, ги витка нозете. Ќе пробам со еспумисан и чајче веројатно па ќе видиме како ќе биде. Кај мене по повеќе пати на ден кака, ама има гасови и тешко се ослободува од нив. Дај боже да не ти е алергична да можеш да продолжиш со твоето млеко, еднаш еднаш па ќе најголемите после штом има колку толку.
Kaj mene sprotivno ne sakase da go soblekuvam, vrishteshe. Pa sega nekolku dena smeni, saka gol ama koga go oblekuvam miren e Za racinjata isto, mora da mu se vo usta I nego mu se deshava povratenoto da si go lizhe
Nurse Harvey's 100% ne ni pomogna, no kade kade sme podobri od prethodnoto. Samo pisle jadenje malce znae da se pomaci dodeka da ispushti gasovi ili da se pokaka i toa e toa. Prethodno so saati se vitkashe I kenkashe. Neznam dali e normalno. Skoro posle sekoe jadenje si kaka
Од 2 месеци почнав да ја ставам, на 3 веќе почна да ги дофаќа играчките. Знае на ова да тера и по пола саат сама да си игра.
Мајки, денеска по грешка аптекарката ми ги дала Биогаја пробиотикот со плус витамин Д3. Јас веќе давам Д3+омега на бејбитол. Што да правам? Штетно ли е да има плус во пробиотикот? Стварно не знам како не забележав дека не е обичниот пробиотик..