Дали и вашите бебчиња плачат кога прдат и кога какаат? Кога ќе се навикне да не плаче и да не се плаши? Кака течно нема некоја мака, давам пробиотик и плус колиеф и еспумисан за да нема грчеви но сепак дур трае какањето е цело време со големи плачки
Да, моето плачеше пред да прдне или ќе испуштеше некои звуци дека му е мачно. Има плачено и пред какање, а црвенее обавезно и уште. Моето е со осетливо меше и гасови, болки имаше и кога почнавме со вкусови и оброци. Му реагира мешето на кромид, леќа, боранија. Многу и нема пробано, пример грав, карфиол, брокула. 10 ипол е, можам да кажам дека веќе нема таква мака, може да прдне еднаш во ден, обично жолчка кога јаде. Ама се изнамачи дете.
Ние сме 17 недела при крај, полни 4 месеци, демек пикот на 4 скок. Ни трага ни глас, а 3 вакцини прими неделава. Да не си го барам со боринче, ама дај Боже вака да продолжи. Единствено само што приметив разлика во млеко пиење почна да ме зеза сака да разгледува и не пие концентрирано. Не знам дали да и сменам проток.
Јас после царкиот крварев точно 40 дена, а добив циклус после две недели од престанувањето на крварењето и од тогаш добивам секој месец нормално. Само ми се смени тоа птп А дефинитивно по што се рачуна по датум на раѓање или термин? Наидов на различни мислења. Ние сме 16 та недела по термин, а 18 та по датум на раѓање. Минатата недела почна изгледа регресијата, почна да се буди навечер а спиеше по цела вечер.
Забележувам дека понекогаш околу устата на син ми (значи не баш усните туку околу, кожата) знае да изгледа сиво/сино. Не е пречесто ама еднаш, два пати во неделата ќе изгледа така. Не трае долго, 5 минути можеби. Баш денес бевме на педијатар и заборавив само ова да го прашам. Имате некакво искуство?
Искрено не знам, според се што имам прочитано се рачуна по термин. Ама моето е терминско бебе, породена сум 40+1 така што исто ми се фаќа како и да гледам.
Да, ти се погодило баш да не тупиш мозок како се рачуна хаха ние сме 38 ма недела и не знам еднаш така еднаш вака рачунам
Не не, и мојата така правеше, и уште прави ново им е тоа, не е до протокот. Уживај дур е така, овој 5ти е катастрофа
Истеравме денес една дремка во релаксатор, 30 минути Не знам ни јас како успеав да ја спуштам од шштење лиги ми потекоа, двеве колена ги изместив додека ја сместив ама ај, успешно беше
И мојов прцул така почна да прави со пиење млеко. Во почетокот кога ќе почне само е сконцентриран, после абе се друго му е интересно. Ми се смее, ми гуга, се врте со главата, прета, се тегне. Ама важно цуцлата ја држи во уста ама пиење јок хахах. @Dodo1 Дневните дремки и нас ни се зголемени на 40-45 минутиии. Мама пресреќна.
Јас ваква имам само со тркалца, гледај таква со тркалца да земеш многу е практична. Секаде го носам со мене, во спална, во тоалет кога се туширам, на балкон. Нај искористена ми е
Веројатно нормална работа, прашав педијатар денес ми пиша дека се во фаза кога се им е поинтересно од шишето и ако можам да истемпирам да и давам или кога е поспана или во потемна просторија. Моево го пие цело, не дека не, ама од пола натаму почнува да се глупира, ја гризе цуцлата, се смее, прави меури, ме тепа со раката. Прееска крв ми пушти со тоа ноктите не и беа исечени. Рани куче да те лае работава.
Здраво мамички, На ќерка ми која има 2 недели и се појави како бело прање, се чув со педијатарот рече да ја чистам со чај од камилица. Дали некоја од вас имала слично искуство за да сподели
Да те утешам кај нас 5ти скок не го ни осетив . Плус и заби два наеднаш и излегоа и немаше нешто посебно(два три пати само ми стана со пиштење). Ама зато сега еве не ни во скок ни ништо преку ден сака враце само и да фајќа се што не е за неа.
На бебе старо 8 дена колку мл АД му е доволно и на колку часа? Претежно е на АД, ја ставам на града, чисто рада да сс навикне, но знам не се најадува од таму. Често е плачлива, и ноќе знае да е будна плачлива по 3,4 саати. Од болница ми рекоа по 30мл на 3 часа, не знам дали е доволно тоа.