Јас не ставав. Педијатар ни рече да ставаме, ама не стававме. Потоа на прв преглед на ортопед на 2м ни кажаа нема потреба.
Хепи имам од истите, сестрами ми ги даде она сошила плус лепенки за да може да ја стегнам, пошо е малечка плива без дополнителните лепенки. Само може еднаш имам ставено од страв дане и смета со рефлуксот дека така како да е подигната во газот мојава од што е малечка.
Можеш да следиш на wonderweeks преку вебсајтот, регистрирај емаил и датум на термин и ќе ти стигаат мејлови кога е во скок со нешто плус инфо околу скокот. Јас вака направив и бесплатно беше. Исто на штрк.мк. Подлога ваква имам слична, од bebe home е купена, на мекици ми ја донесоа ама од таму е.
Сакав да кажам дека и од мајки што не сокривале ги израснале ... јас мислам дека грешка направив што го будев бидејќи сега исто темпо тера
Прашањево не е за тука, но е најактивна. Барам сушара, од која сте задоволни, ми треба за бебе итно, не и се суши облекава со денови.
Јас на Беко имам ваква, супер е. Не ми ги собира алиштата воопшто и убаво си суши, има разни програми. Јас најчесто за памук и микс користам, сушење со поладен воздух. И до сега не сум имала проблем.
Беко се супер, види да е А+, кондензациона и да има сензор за сушени алишта на програмите, да може да прекине кога се суви, да не ги пресушува. Мислам тие почнуваат од 22 илајди па нагоре. Јас сум задоволна, незнам дали го има мојот модел уште ама толку го зедовме на попуст од 27.
Ај да ве прашам уште ова. Госпожа спие во раце денски дремки, знае да му ја опраи и 2 саати ако не ја разбудам. Има 3 или 4 дремки во денот зависи по колку ќе ја оставам да спие. Е сеа ќе почнам да ја оставам да спие во креветче,знам дека ќе спие по 30 минути плафон. Како да правам со прозори на будност ако има кратка дремка? И ќе треба да има повеќе дремки така, околу 5. Океј е така или?
Ако и се по 30 мин, и те како ќе треба 5 дремки Колкава е госпожа? Мојот на 5м имаше 4 дремки, од кои едната му беше саат ипол, другите по 30тина мин
Мојата спие 30-40-50 минути. 50 минути поретко да сврзе. Најдолго спие надвор. Најчесто има 4 дремки, денес 5 имаше ама од времево само и се спиеше цело време и кенкава беше ептен. Сега еве 7 сигурно ќе заспие. Наутро станува 6-6 ипол.
Ние не мрдаме од 30 мин… три дремки има некогаш четири, џабе не спие и не спие повеќе од пола саат… ова од 4ти скок навака нема промена.
Не ставам јас, во Систина ја прегледа ортопед пред испис - нема пишано никаква препорака за широк повој. Педијатарот исто ништо не спомна. На син ми не ставав, ама дека потенцира за женско па ме замисли.
Накачи на 3 саати сега, 2.5-3 е. Не бе уште во раце, во креветче ја ставам или на спална, џабе строго 30 минути, почна и надвор исто толку да спие…