А да си го земеш бебушот до тебе на спална? Видов пиша дека залепено креветчето до спалната, но какви сензори имаат сѐ знаат и осеќаат. Мојава само на почетокот спиеше во креветче, упорна бев викам нема шанси со мене на спална има да си се научи таму. Али како поминуваше време станува на саат време, цицка бара и веќе немав сила стани легни, префрлија и еве ја до мене на спална, дури и купив ограда која ја монтиравме на спалната Не дека сега не се буди, ама барем јас не се расонувам со префрлање и вадење од креветче, него во полусон вадам цицка и тераме хаха.
На окцето му помина најбрзо, некаде по 2 месеци. На тилот уште му е жар црвено исто како кога се роди, а тоа на челото уште го имаме, ама е прилично избледено. Сега е 8м. Доаѓа до израз кога вришти хахха Ама не е ништо страшно за да се третира посебно. Обично мислам кај бели бебиња го има ова
Ама навечер спие во креветче без проблем. Денски спие во раце па сега пробувам да сменам. Не можам нонстоп да ја држам не можам ни да се измочам на раат што се вика хаха
И јас го носам свртен напред, цврст е и главата му е цело време исправена, разгледува се радува повеќе од 30-40мин не бил во кенгур... мене ми е шубе дали му е удобно во делот кај нозете само се преиспитувам
Мајки, што ви се покажало ефикасно за против опаѓање на коса постпартум? Знам дека е процес кој мора да помине , ама Боже мој цели топки коса ми паѓа. Колку-толку нешто барем го скрати малку опаѓањето.
Биотин на jamieson таблети секој ден по една шмукам, roots третманот на lush и шампон оливал од пискавица. Значително имаше подобрување кај мене, уште ми паѓа ама далеку од тоа што беше.
Капсуливе може доилка? Може линк и за ова на лаш? Хормонски е знам, ама што викаш, малку барем да ставам нешто.
За биотинот искрено не сум сигурна, не дојам. Ама сестра ми ги пиеше од 4 месеци кога и беше бебето, од нејзе ги знам, а доеше до 16 месеци. За лаш еве линк: https://www.lush.com.mk/Roots-Третман-за-скалп
Здраво. Дали некоја од вас има бебе со речиси затворена фонтанела на 6 месеца? Друг педијатар ми го кажа ова, не матичниот. Кога бев на преглед кај матичниот го прашав и тогаш рече да, се затворила порано. Се нервирам што претходно не ми го кажаа тоа, можеби ќе прекинев д витамин. Имаме закажено преглед во систина на крај на месец, а веќе сум избезумена по читање се и сешто на нет. Дали имате познавање на ваков случај и што да се прави?
Крај на 10та недела сме, во понеделник почнува 11та. Последниве три дена не го препознавам. Цело време кенка и плаче и тоа навидум од нигде никаде, без причина. Се случува често кога има дремки да се буди во паника со вриштење ама да требаат 15 минути да се смири. Како да се буди од кошмар. Општо деновиве е многу вознемирен и нон стоп плаче ама се корне од плачење. Вака не изгледа болен, температура нема, нормално си јаде, си полни пелени… што може да му е? Ич не ги следам скоковите, има ли нешто вакво овие недели? Најнејасно ми е зошто толку вришти кога се буди ама тоа се случува само од дремките, ноќното спиење му е океј.
Мајки приметив на левото ноџе ситни темни точки, дали некоја од вас имала вакви искуство и од што може да е? Не сум во Македонија, па ме фати паника дали треба да посетам доктор. Му пишав секако и на педијатарот, но ме интересираше и лично искуство. Еве какви се, не се доловуваат на слика.
Мајки ајде малце помош ,прв пат мама па одвај се снаоѓам.Пробувам да следам прозори на будност 1 до 1ипол саат пред да јаде и да заспие.Бебуш е 2ипол месеца.Некад функционира тоа но најчесто по јадењето во 17 часот не заспива никако.Прашањето освен за тоа ми е како функционирате кога искачате?Бебе заспива во кола ама потоа за жива глава не заспива во количка иако му се спие.Со тоа ми се кршат тие прозори на будност.Дополнително сега кога ќе стане топло планирам попладне да шетаме и искачаме а он спие од 20ч ноќно.Како да прилагодам не можам нон стоп да сум дома
Majki kako da go odviknam bebusot da spie bez luljanje za dva dena pravime 6mec preku den nikako ne zaspiva bez da go luljam vo krevece i spie po pola saat a navecer go zaspivam isto vo krvece sto se ljulja ama posle go prefrluvam vo negoviot krevet i si spie bez problem do sabajle a preku den sum vrzana za kreveceto sto da napravam