Утре ќе ја примаме првата вакцина што е на 2 месеци не знам каде беше негде прочитав дека откако ќе ја прими вакцината не смееме да излегуваме дали тоа е за оваа вакцина или за другите?
Оваа и јас ќе прашував, до три месеци влакно едно не ми паѓаше и баш ми беше чудно, како поминаа три месеци абе не е нормално колку ми паѓа. Напред-странично дури изретчена ми е како дупки со помалку коса имам, што викаш да процес е и знам ќе прекине ама кога ќе видам колку коса паѓа страв ми е Само на доење сме па не знам што би можела да пијам и користам. Инаку денес синко полни 4 месеци
И јас така после 3 месеци почна да ми паѓа, насекаде само влакна од мене... Ама околу два месеци траеше тоа, еве сега 6 месеци е бебето, воопшто не ми паѓа. Мислам дека е период, и ако почне да паѓа, тешко дека би помогналп нешто. Ќе се обнови пак после тоа.
Здраво мајки, го има ли некој овој релаксатор? Знае ли некој што беше финтата за да лула? Го немам упатството, знам дека има опција да лула но никако не можам да откријам што е проблемот
Zdravo majki, od sto moze da mu se pojavi ovoj isip okolu ustata na 2 mesecno bebe i sovet sto da prezemam
Моето има вакви, од 2 и пол месеци и се појави егзема. Можеби не е истото, најдобро да си прашаш дерматолог. Јас и мачкав веледа и ѝ се смируваше.
Бебка е 2.5 недели, овие денови и се појавија мозолчиња на лицето само. Во консултација со матичната ми рече да ставам алкохолен Еозин, а дома имам воден. Голема е разликата или и овој што го имам ќе заврши работа?
Мојата ѕверка конечно се сврте од грб на меше денес. Го совладавме и тоа. Сега нонстоп се врти од меше на грб и обратно и се врти во круг, ротира ама и ја приметувам се турка со ноџињата и се движи, прееска правам ручек таа излегла од подлогата отишла на ламинатот. Како се вика ова, војничко лазење хаха? Рачињата доле и само газето го крева се турка, како гасеница. Бевме на контрола 63цм и 6100, 500грама напредок во рок од 3 недели. Ми рече докторкава навечер наместо да цица нонстоп (ноќеска стануваше на саат времеее) ми рече чај да и давам за да ја залажам. Што мислите за ова? Демек за да ја одвикнам да не бара да цица на секое затоа што и со цуцла не сака да презаспие..
Ја не би давала чај, не дека се убива од цицање, повеќе им е утеха. И мојава стануваше така, цицето и кома е одма, сега помалку ќе качува веќе, на толкава активност трошат повеќе.
Кога почнаа вашите бебуши да се вртат од стомак на грб и обратно? Ние сме 4месеци ама некако тешко ни иде.
Колку месеци сте? Мислам дека мала е твојава за вечерно одвикнување од цицање. Баш прашував стручњаци како да ја одвикнам од ноќното цицање и зависноста од мене, ми рекоа рано е уште за одвикнување само ноќе, зошто сега вика не и е навика него потреба. Најверојатно како ќе се намалуваат дневните подои, така полека и навечер поретко ќе стануваат. Така да сега ќе си се гушкаме навечер, ќе цица, ќе станува зошто лета времето ќе ни фалат овие заеднички моменти
Рано е, има време, на 5 и пол којата се сврти, претходно месец се на страна се вртеше и така си лежеше.