Да не звучам како баба некоја ама имаш ли доволно млеко? Не е ли малку 500гр за 3 недели, не се разбирам и јас баш и секое бебе различно напредува ама дека кажуваш дека често цицате.
Млеко на претек имам, ама како растат помалку качуваат. Плус издолжена е и таму оди голем дел од напредокот. Докторкава рече одлично е
Јас не ставав ништо,само миев лице со вода.. И двете деца ми се нафрлаа така во 2или3 недела и ми рекоа на лекар дека тоа е нормално,бебе се чисти од хормоните на мајката,неколку недели е така и после се чисти само ..
Ние сме 3 ипол месеци , од пред некој ден еднаш-два пати се сврти од стомак на грб без моја помош, а проба и од грб на стомак ама потешко му беше па морав да му помогнам. Рано е, ќе почнат. После па нема да застанат ич.
Штом доктор кажал ич не се мисли, и мене се ми е ново учам од овде што читам Ќе одиме и ние на контрола деновиве па ќе видам колку е поправен ќе кажам
Сега вака те читам, моево на 4 месеци контролата беше 7200гр. Си викам многу да не е некако за возраста. Што мислиш? А вака не е дебелко бебе, таман е на изглед. Можно ли е ради должината да е потешка, на 4м беше 67цм? Може ли должината да ја прави “потешка” во килажа?
Не, различна родилна тежина имаат. И мојата кога беше колку твојата, воопшто не изгледаше буцка, само образи има, многу влијае должината и колкави изгледаат. Мислам на додо 2800 се роди.
Мислам дека не е многу, мојава се роди многу ситна 2800гр и 50цм. Е сега за нашава родилна тежина она одлично напредува и напредна си е, твојата колку се роди?
Големка се роди, 3750гр., 51цм,. Веројатно вака гледано со родилна таман е. Јас просеци гледам по интернет, а родилна не рачунам (најважното).
Zdravo feminki, bebusot mi e 2 meseci, od raganje i do sega sme katastrofa so zatnato nose nemoze ni da spie ni da pie i sega mu ide nadole na grloto i go tera na kaslica. do sega sme probale inhalacija ajdee so dekstazon. NISTO! ajde samo so sinomarin pak nisto. probuvam so pumpica, toa momentalo ke vagjam mrsuli i pak. mnogu summ zagrizena go odnesov na pediatar mi vikaat ima infekcija na use mi dadoja kapki nema spas
Не појдов денес за утре одложив ќе ти кажам што ќе направам Дали вие примивте и како е поарно дали двете наеднсш или поединечно и како поминавте страв ми е од темп да не крени планирам одма лепенки да земам
Колку што можеш вади со пумпица и почесто, прскај спреј и вади... јас така го оправив да не му се слеваат надолу само еднаш ми има настинато и имаше секрет неколку дена.
Исти сме во "лазењето". Се потпира со едното ноже на подлогата и си го дига газето. Му ставам играчки напред и пробува да ги дофати. Ротира 360 степени, во круг се врти додека е на меше. Од грб на меше почна да се врти на 3 месеци, и на двете страни. Ама од меше на грб уште се нема свртено, освен два пати случајно, кога дојде до крај на подлогата па му дојде пониско и се сврте. Вежбајте, јас почнувам да го вежбам да се врти од меше на грб. Кога е на меше му ја местам раката и полека го вртам. Советот од педијатар беше да не ставам ништо. Поминаа така.