Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    34.494
    Според мене таман го облекуваш мајка. И јас го облекувам син ми на боди по долги со хеланчиња/панталончиња или боди по кратки со шпикозни. Обично шпикозните за спиење му ги облекувам, а за преку ден ми е на боденце по долги и хеланчиња, со чорапчиња.
    Јас сум сега на кратки па се водам по мене, на него еден слој плус.

На Bubicaljubica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.178
    Допаѓања:
    10.083
    Секој ден различно пошо и времето е различно.
    Еве за денес конкретно (за Скопје) хеланки по долги памучни, боди по кратки ракави и шеширче за сонце. Претопло беше и пукаше сонце, во долги ракави не ја облекувам никогаш кога е над 22-3 степени.

На Aschenputtel и Bubicaljubica им се допаѓа ова.
  3. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    403
    A kolku meseci ti e bebceto? Moevo e 3ipol i nzm stv, a pretoplo bese eve denes

4. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.178
    Допаѓања:
    10.083
    4ипол месеци е ќерка ми, ама јас отворив сезона на кратки ракави уште на Велигден (тогаш беше 3+ месеци).
    Искрено, ако ме прашаш мене, јас не практикувам тоа бебето да ми е еден слој плус од мене (можеби само додека е ептен мало до кај 1 месец да речеме). Мене ако ми е жешко и сум по кратки и нејзе ја соблекувам по кратки и обратно. Досега никогаш не била болна ни настината.
    Еве денес само моево бебе го видов по кратки, сите по долги, а некои и со ќебенца. Мене ако ме прашаш ќебе на 24-5 степени ми е нонсенс. Ај долги ракави ок, ама да го покриеш ми нема логика. :whew: Ама добро, секој си знае најубаво за своето дете.
    Моето си е с’клетџиче од новороденче, не трпи топло и се нервира, плаче ако е наоблечено.

На Bubicaljubica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    403
    I moeto e skletdzija,celo vreme go frla kjebenceto navecer,ja dezurna sluzba za da go pokrijam. Samo edno tenko kebence i toa go kloca a go naseti. Gledam preeska go setam neli toplo on se nervira. Ke probam na kratki eden den vaka ako e pak toplo pa ke vidime kako ke se odnesuva

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.102
    Допаѓања:
    91.297
    Јас уште го немам соблечено на кратки оти цело време ветре дува, некогаш и седнуваме некаде и свежо ми е кога сме во место.
    Еве денес беше потопло 22степени ама со ветар... носеше боди на долги, памучни тренерки долу и памучно елече одозгора ова ми е таков комплет. Или боди на кратки и блуска потанка на долги. Не го покривам и моето е склетџија.