Малата од три месеци и се појави вака на лицето, прво мачкав мустела не одговараше, после почнав Биодерма Цицабио и го смирува ама не го снемува, сега гледам како пак да и е воспалено и се чеша. Врска немам што е, педијатар вика ништо страшно земи нешто за атопична кожа. Има некој искуство слично или предлог што да земам?
Нас Биодерма ни помага, ама Атодерм, не таа цицабио. Од кога ја користиме, пупу, воопшто нема мака, а нешто малку и излезе, мачкам и ко нова.
Бебе 6+ месеци, уста не затвара, значи само брбља, прди, брмчи, се дере ама буквално без престан, нормално ли е до волку? Само мава со рацете цело време, и клоца со нозете исто. Досадно и е на земја, само да седи сака и да бута се во уста, не мачат заби, па цуцлата не ја пушта, се чешка со нејзе. Што прават вашите на 6? Да се едитирам, почна баба да вика, бабиве во несвест
Majki, Prviot ciklus po poroduvanje mnogu obilen, i mesecov vekje dva pati dobivam… normalno li e ? Malku me plasi parcinja pagjaat … prethodno nemav vakvi ciklusi …na ginekolog bev poske 40 dena od poroduvanje vo red bese. Za 4 meseci od poroduvanje mi rekoa pap da naoravam. Iskustva ve molam…
Мпјата пред месец време кога ја чуваа мама и тато, рекла баба. А бе и двајцата цели во транс, баба рекла, тоа и бил првиот збор. Иначе не да мава со раце и нозе ехее, уште салто да направи кога е на земја. Се превртува цело време и се влече како фока. Пред недела дена кога ме акна во окото внатре, дел од секунда беше. Ми ја уништи рожницата, изгребена ми беше на 10тина места. Мислев ништо не е, и после во 1 по полноќ викав комшија од зградата да ја чува дури спие, маж ми да ме носи на ургентен мене. Не можев да гледам со окото. Бев Ратка-пиратка три дена со затворено око, и уште ставам една купа масти и капки.
Леле и мене како ме рокна пред некое време во око, толку мислев без око останав… не можев да гледам па ќути се среди, не било толку сериозно. На мојава и здодади да се превртува, се дере ако ја легнам само да седи и да пипка се што може, па се нервира дека не може се во раце да стави, абе циркуз ми зголеми прозор на будност, па баш ни е забавно. Еве татко и ја спрема за во кревет, она пее
Jas da se ubacam u muabetov. Jas primetiv denes nesto gazeto mu se nafrli. Koristam weleda pelenska regija. Sto mozam da go namackam za mu pomine? Kako nababreni mu se i crveni?
Јас судокрем ставам. Мене така од портокал ми се исфрли, на доење сме, па пиев цеден и така се исфрли.
Ke zemam bas da vidam dali ke mu pomine. On i ednas na den mi kaka, nekogas ubava zlatna kaka,ednas nakaj zelenka. Dali deka ednas dnevno kaka neznam,mislam deka od toa mu e. A go mijam posle sekoe kakanje.
Da na doenje sme, ne me plasi da recam gladen,zatoa sto polni peleni, na 2h menuvame prepolni. I da imam primeteno dela mu e pola pola. On do dusa si imase maka so kakanjeto, retko kakase na 3-4 dena. Unazad mesec ipol pocna dq kaka redovno sekoj den.
Од Зегин земам. Ова е големо, има и помало ама ова се исплати повеќе. Ние веќе 6 месеци ја користиме и уште има.