Исто, 6 7 месеци. Сега зачестив со лосионот затоа што пак и се појавија суви делови на раце, па нешто побрзо ќе се потроши лосионов, инаку траат, се исплати.
Недела дена, 3дена најинтензивни, а таман и беа поминати. Тие денови пак давав капки. Среќа па други промени со не цицање, повраќање, столица немавме.
Јајце кога можам да дадам да проба . Ме искара матичната зошто уште не сум и дала а јас по големово како што се водам негде на 7 8 месеци почнав . Тука ми рекоа касно било 6 ипол сме за недела дена 7месеци . И како давате прво жолчка малце па белка така ?
штом викаш тука претпоставувам се работи за странство. за разлика од кај нас, во странство се препорачува воведување на сите намирници, особено на алергени што порано - тоа поубаво за јајце конкретно според нивните препораки може и жолчка и белка наеднаш, само во помали количини а како е кај нас искрено не знам нека кажат мајки што го следат тој начин. ние уште не сме почнале со дохрана ама сигурно знам дека ќе одиме со блв исхраната
Здраво Арвен, да е здрава и жива, мојава неможам да ја навикнам, прво бараше малку повеќе, сега правам 90ки а пие де 40 де 60 ретко 80ка. Ти како беше со шеќерот во бременост, обично знае ако имало скриен шеќер да создаде малку и кај детето поголема потреба за храна, или пак генетика е во прашање мм бил таков стани плаче вика во секунда пиел шише цело, еве и јетрвата исто со внукот 4200 се роди и он од прв месец 150ки, не верував кога го видов како го шмукнува во секунда иначе плаче може да ја крене зградата . Ама и она со скриен шеќер беше. Незнам за свекрвами како било. Ама дефинитивно има некое влијание. Пробај чај од грчко семе викаат има голем ефект на млекото. Не сум репер за тоа. Со лименки се занимавам.
Ние истата вечер темп 38.5 другиот ден само да лежи и да кемка да не јади 5 дена одбиваше храна ...Ужас е оваа ротава ..демек од нејзе губеле апетит и запек имаше ..до душа моево и така си имаше ама од ротава како што вела дијареа ќе има моево немаше
Иста е и мојава цело шише го пие во секунда и пак се тресе над града викам 4 гради да имав немаше да и се доста. Немав скриен шеќер голема е на татко и го пијам лакта микс на алкалоид тој има грчко семе. Испробувам сега комбинирано ја дојам и не на секое доење на секое трето и додавам по малце адаптирано, ама се буди на еден саат сака да јаде…
Лејди од Неонатологија како почнаа да зголемуваат не испуштија со 42мл 8 пати на ден а тогаш имаше 2250г, после за недела ипол беше 2450г и ни зголеми до 60 мл докторката ама не ги пиеше све, кога дојде 2750 пиеше 60 мл ама знаеше навечер да направиме 30мл и да ги испие и сега сме месец и 16 дена ја немам мерено, освен дома на вага вака и ми покажува дека е 3100-200 г и правиме 90мл дека почна да ми станува на 1ч и пие ама ретко све да ги испие ама одкако зхолемив си спие по 2 часа измеѓу хранење преку ден, еве вечер од 10 спиела до 3ипол и сега дури полека се буди.
Нема потреба ист состав е, едно било кое давај. Јас почнав на секое млеко еспумисан по 25 капки па намаливме пример 3 пати по 25 капки и во сите др млека по 5 капки помага да ги снема меурчињата во млекото кога се подготвува, мислам вака и делува океј
Се согласувам со секој збор и јас така правам. Некогаш со друга работа исто како да одмарам. Исто или во количка ја ставам или на подлогата за да завршам нешто и како се движам низ куќа така зборам ако кенка. Буквално се со согласувам од збор до збор.
Колку време ви спијат навечер бебињата на 2ипол месеци? Мојот легнува во 10-11 и спие до 8-9 сабајле. Што е супер за нас, меѓутоа некогаш не се буди за јадење и си викам да не треба ние се уште да го будиме? На пример вчера легна најаден во 10ипол и сабајле во 7ипол тек побара храна, па си продолжи со спиење до 9. Инаку е големко и дебелко бебенце има 6кг. И убаво си јаде преку ден, претежно сме на АД па затоа и не го будиме навечер, ама… што мислите?
Толку сме наспани што сериозно паника ме фаќа како ќе преживеам sleep regression. Да имаш па да немаш е многу болно
Ако ти е за утеха, ќере уште малку ќе прави 5 месеци и кај нас не осетив регресија во спиење на 4 месеци. Ниеднаш се нема разбудено со плачење, има само прокенкано ептен малце неколку пати (на прсти се брои) ама и става маж ми цуцла и одма заспива назад. Разликата кај нас е што заспива во 20ч, а ние (под ние читај маж ми) своеволно и даваме млеко во 3-3ипол без да се разбуди од страв да не се разбуди гладна и да се расони да не може да презаспие. Сабајле станува накај 7-7ипол најкасно.