Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

По колку време ти траат? Ние со Биодермава сме веќе 6+++ и уште третина има.

Ladyme likes this.
  2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Исто, 6 7 месеци. Сега зачестив со лосионот затоа што пак и се појавија суви делови на раце, па нешто побрзо ќе се потроши лосионов, инаку траат, се исплати.

Feniksgirl likes this.
  3. Noemi

Noemi Популарен член

Недела дена, 3дена најинтензивни, а таман и беа поминати. Тие денови пак давав капки. Среќа па други промени со не цицање, повраќање, столица немавме.

Yowannty likes this.
  4. silvana4

silvana4 Истакнат член

Јајце кога можам да дадам да проба . Ме искара матичната зошто уште не сум и дала а јас по големово како што се водам негде на 7 8 месеци почнав . Тука ми рекоа касно било 6 ипол сме за недела дена 7месеци . И како давате прво жолчка малце па белка така ?

5. Loumce

Loumce Активен член

Preporacajte mi ortoped za prv pregled za novorodence

6. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Антоније

7. Feniksgirl

Тони Талески.

Lady Maria and Ladyme like this.
  8. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

штом викаш тука претпоставувам се работи за странство. за разлика од кај нас, во странство се препорачува воведување на сите намирници, особено на алергени што порано - тоа поубаво :) за јајце конкретно според нивните препораки може и жолчка и белка наеднаш, само во помали количини :) а како е кај нас искрено не знам нека кажат мајки што го следат тој начин. ние уште не сме почнале со дохрана ама сигурно знам дека ќе одиме со блв исхраната :)

9. Ladyme

Ladyme Популарен член

Здраво Арвен, да е здрава и жива, мојава неможам да ја навикнам, прво бараше малку повеќе, сега правам 90ки а пие де 40 де 60 ретко 80ка.
    Ти како беше со шеќерот во бременост, обично знае ако имало скриен шеќер да создаде малку и кај детето поголема потреба за храна, или пак генетика е во прашање :D мм бил таков стани плаче вика во секунда пиел шише цело, еве и јетрвата исто со внукот 4200 се роди и он од прв месец 150ки, не верував кога го видов како го шмукнува во секунда иначе плаче може да ја крене зградата . Ама и она со скриен шеќер беше. Незнам за свекрвами како било. Ама дефинитивно има некое влијание.

Пробај чај од грчко семе викаат има голем ефект на млекото. Не сум репер за тоа. Со лименки се занимавам. 20250527_000535.jpg

arwen93 likes this.
  10. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Ние истата вечер темп 38.5 другиот ден само да лежи и да кемка да не јади 5 дена одбиваше храна ...Ужас е оваа ротава ..демек од нејзе губеле апетит и запек имаше ..до душа моево и така си имаше ама од ротава како што вела дијареа ќе има моево немаше

Yowannty likes this.
  11. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Оваа аптамил прематуре на која килажа на бебе ја даваше ??

Ladyme likes this.
  12. arwen93

arwen93 Истакнат член

Иста е и мојава цело шише го пие во секунда и пак се тресе над града викам 4 гради да имав немаше да и се доста. Немав скриен шеќер голема е на татко и :D го пијам лакта микс на алкалоид тој има грчко семе. Испробувам сега комбинирано ја дојам и не на секое доење на секое трето и додавам по малце адаптирано, ама се буди на еден саат сака да јаде…

Ladyme likes this.
  13. Ladyme

Ladyme Популарен член

Лејди од Неонатологија како почнаа да зголемуваат не испуштија со 42мл 8 пати на ден а тогаш имаше 2250г, после за недела ипол беше 2450г и ни зголеми до 60 мл докторката ама не ги пиеше све, кога дојде 2750 пиеше 60 мл ама знаеше навечер да направиме 30мл и да ги испие и сега сме месец и 16 дена ја немам мерено, освен дома на вага вака и ми покажува дека е 3100-200 г и правиме 90мл дека почна да ми станува на 1ч и пие ама ретко све да ги испие ама одкако зхолемив си спие по 2 часа измеѓу хранење преку ден, еве вечер од 10 спиела до 3ипол и сега дури полека се буди. :wasntme:

Lady Maria and arwen93 like this.
  14. Loumce

Loumce Активен член

Zdravo
    Dali moze da kombiniram espumisan so infacol i kako

15. Ladyme

Ladyme Популарен член

Нема потреба ист состав е, едно било кое давај. Јас почнав на секое млеко еспумисан по 25 капки па намаливме пример 3 пати по 25 капки и во сите др млека по 5 капки помага да ги снема меурчињата во млекото кога се подготвува, мислам вака и делува океј :^)

16. NadjaJo

NadjaJo Истакнат член

Се согласувам со секој збор и јас така правам. Некогаш со друга работа исто како да одмарам. Исто или во количка ја ставам или на подлогата за да завршам нешто и како се движам низ куќа така зборам ако кенка. Буквално се со согласувам од збор до збор.

Viktorijaaa5 likes this.
  17. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Колку време ви спијат навечер бебињата на 2ипол месеци? Мојот легнува во 10-11 и спие до 8-9 сабајле. Што е супер за нас, меѓутоа некогаш не се буди за јадење и си викам да не треба ние се уште да го будиме? На пример вчера легна најаден во 10ипол и сабајле во 7ипол тек побара храна, па си продолжи со спиење до 9.
    Инаку е големко и дебелко бебенце:D има 6кг. И убаво си јаде преку ден, претежно сме на АД па затоа и не го будиме навечер, ама… што мислите?

Viktorijaaa5 likes this.
  18. Feniksgirl

Нема зашто да го будиш, уживај си дур нана. Бебе ако е гладно ќе стане.

19. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Толку сме наспани што сериозно паника ме фаќа како ќе преживеам sleep regression. Да имаш па да немаш е многу болно:rofl:

Dodo1, gwenst, dummy and 4 others like this.
  20. baguf4e

baguf4e Популарен член

Ако ти е за утеха, ќере уште малку ќе прави 5 месеци и кај нас не осетив регресија во спиење на 4 месеци. Ниеднаш се нема разбудено со плачење, има само прокенкано ептен малце неколку пати (на прсти се брои) ама и става маж ми цуцла и одма заспива назад. Разликата кај нас е што заспива во 20ч, а ние (под ние читај маж ми) своеволно и даваме млеко во 3-3ипол без да се разбуди од страв да не се разбуди гладна и да се расони да не може да презаспие.:D Сабајле станува накај 7-7ипол најкасно.