Гами Со адаптирано млеко, плус ако пие 120-150 7пати на ден нема шанси ништо да направи. Тоа важи за бебиња кои се мн мали, цицааат или не цицаат затоа што нема мајката млеко доволно, а сега и мајките си додаваат ад ако видат дека немаат така да ниеден педијатар вистински не вика да се буди дете ако е најадено и си спие и има килажа во случајов има 6кг бебе . Вака на мерено даваш литро и нешто млеко во денот. Затоа и си спие, и среќа што спие има контра најадени стануваат на еден час. Од сестрами внуката исто само што зголемија млеко од 8 до 6 сабајле спиеше од после втор месец натака во 9ти скок малку ги зафати потешко, плачеше во сон се будеше на сат време. И како помина се вратија на старо.
Новороденче од две недели многу по вознемирено ми спие посебно ноќе..многу кинка.често се буди.сака во раце ..што може да е?
Мајки малиот е еден месец, лицето му е мн исфрлено, дали да пробам да го мачкам нешто или ќе помине само од себе? И теменица му се појави, го мачкам со бадемово масло па со мек чешел го чешлам, би имало ли тоа ефект или да земам специјално шампонче за теменицата? Не ме загрижува теменицата толку, туку повеќе тие како поткожни бубулици. Педијатарот ми рече со јекодерм да го мачкам, би имало ли некој ефект?
Да кај 12 ч давам пробиотик а вечерта давам еспумисан растворени во 30 мл чај бекутан и само тој внес е со чај
Јас мачкам јекодерм после секое капење верувај за мене е врв маста ...Тро е скапичка 50 гр некаде е 400 и нешто денари ама моево од тоа има здрава кожа ...Плус го капам со биодерма...пробај јас со глава до стапала мачкам со тоа и не менувам ни потпарено е ни ништо ...а за корупчињата на главата моево немаше ама кога го капиш дури е водено главчето исчешлај го со чешел со ситни запци...или ако имаш силиконско дури го капиш помини со тоа одма паѓаат Ако не помини со јекодерм пробај со еуцерин ама со консултација од дерматолог
До 6 месеци ми рекоа да го давам , безлактоза ми е за надвор кога идеме колиеф да не ставам немам ни каде да го чувам ензим е треба во фрижидер да седи.
Мајки како да направам чај од ким? Користам вода бебелан да ја превријам со 2,3 зрна да се олади и така да давам или? Исто и чајот на бекутан од анасон со превриена бебелан да го правам?
Исто во 8 заспива? Не може да издржи мојава, еве спиеше од 3 до 4 и 25 прееска, и еве сега во 6ипол заспа последна дремка. Ќе морам 9, 9ипол да ја успијам