Сте пробале ли да и покажувате слики од мобилен додека ја облакате? Кај нас ова функционира неколку дена после бањање за да може да се облечеме. Веќе не му се интересни троалките и музичките играчки, а за слики и музика од телефон душа дава
Пишува од 4 месеци но се си зависи од детето али на таа возраст се сите прилично стабилни така да мислам дека не е проблем! Слично е на кенгур значи само што го држе касата на вратата а не мама и само малку допира со прстињата на подот! Ние го земавме 3000 денари, имаше уште само еден модел малку поефтин али тоа беше немавме многу избор!
Скоро сѐ ни е пробано. И слики, и музика од мобилен, и цртани, ... Ништо. Ваљда е период, а ако не е, еднаш сигурно ќе престане!
Potpolno istata situacija kako kaj sin miZnaci deka ubavo si naprednuva i zatoa e toa napreganje.Ostavaj go bez pelena i masiraj go so kruzni dvizenja po stomaceto i praktikuvaj da cica na 2casa zatoa sto ako pocesto cica potesko ke mu bide na meseto
Јас планирам да купам ваков џампер, мислам дека ќе му биде поинтересно отколку оние што се закачуваат на врата. На овој седиштето му ротира 360 степени и има играчки на сите страни, има музика, светилки... Малку се поскапи, ама се надевам дека ќе се исплати. Добро ќе е барем по 15 мин да седи во него неколку пати во денот. Ќе го испробам па ќе пишам искуство.
Син ми обожава да се бања,шлапка ли шлапка во водата. Мирен е додека го мачкам,додека му ја ставам пелената.Ама кога ќе дојде ред за облекување почнува со кенкање и претање.Крени го се смее и гуга.Душа негова гол да седи,тогаш насмеан е од уво до уво. Ние имаме проблем со чистење на ушите и носето.Збеснува и никако не дава.Со секакви ритуали имам пробано ама џабе... Оставам на времето со надеж дека ќе се помири и сфати дека мора да се прави и тоа. Обавезно гледам да не е гладен кога иде времето за бањање зошто нема шанси да ме пушти,цела куќа ја крева во вис од плачење. Иначе @eatpraylove90 баш ми е мило што те читам дека си се навикнувате со бебуш
Denes bevme na ortoped.Ni rekoa deka mozam veke da go nasednuvam bebus.Inace mazuleto veke ima pet meseci polni i vo prvata nedela sme odsesti.Za dubak rece prvo da napolnime sest meseci. Vasi iskustva okolu ova? Malku mi olesna koga mi kaza deka nema spored nego nikakov problem maloto so glavceto,oti si ka vrti bez problem na dvete strani ubavo.Doktorot se vika Saso Mladenovski.Neznam dali da mi veruvame ili sepak da go donesam kaj vidoevski? Dali nekoj znae nesto i ima iskustva so ovoj doktor? Daj boze da e vo pravo.
Imav i jas takvo iskustvo so zelena kaka kaj bebushka, mi kazaa na doktor deka e ili bebeto gladno ili nastinato meshe.Banjaj go vo potopla vodicka,ke vidis ako e nastinatko ke pomine za den,dva.
I mene me interesirase koga moze vo dubak ama ne sun prasala.Jas ja nosam kaj Vidoevski, za sedenje mi rece deka samoto bebe ke si kaze koga e podgotveno da sedi, i eve maleckava veke pocnuva da sedi,normalno ne sama se vitka,paga levo desno Kaj nego imam zakazano kraj na Oktomvru kr vidine do tigas dali ke sedi.Vie pocnavte so kashicki? Doktorot sto go spomena ne go znam, ako ti sama se somnevas i ako mislis na toa,pojdi i kaj Vidoevski barem ke se osiguras i slusnes drugo mislenje. Nie od vcera so kashicka od jabolce.
Me interesira i iskustva na mamicki so ogradickive ,mrezi, dolu sto se stavaat kako katce za bebush prakticni, od koja vozrast se dobri,od koga ke lazi,sedi,ili?
Nie ja stavivme od 4 meseci, prakticna ni e za cuvanje na igrackite, a pocnav vnatre da go legnuvam odma koga pocna da se prevrtuva od grb na stomak pa da ne mozam ni za minuta na trosedot da go ostavam. Sega sedi pa ako ne go stavam na pod ili vo spalna, go stavam vo ogradicata, ama uste e mal pa ne izdrzuva dolgo.
@espana da sum od Skopje mila ic ne mu se mislam,odma odam a vaka i mm treba sloboden den da bara,i dete da maltretiram dolg pat.Inace uste ni otpusna imam zemeno radi ovie pricini. Od kasicki zasega probavme morkov,jabolka,vcera i banana.Znaci samo probuvame.Od sevo ova pie sokcinja i plus i sliva. Dali od sto probuvame vkusovi ili neznam od sto,navecer ic ne spie nekogas mirno.Em kaka redovno,i do dva pati em gasovi koga ima zarencuva vo son.
@espana докторот вика само дубак за скокање т.е џампер, а е против дубак за одење т.е вокер само од безбедносни причини. Нешто друго да ве прашам, изминативе денови си пијам вода со лимон и ѓумбир (пола лимон и многу малку ѓумбир во две литри вода) и сега ми текна може не смеев лимон, незнам ко да имам некаде читано, бебе е три месеци. Еве неколку дена поминаа нема ништо, сега дали да си продолжам или да престанам да конзумирам лимон?
Д Доколку до сега не си имала проблем со бебе мислам дека можеш да си продолжиш, но сепак побарај си стручно мислење
Здраво мајки☺. Јас сум нова во форумов и ми треба ваш совет. Бебето има 4 месеци и почна да опаѓа во тежина. Постојано е кенкава сака да цица но бргу се нервира ( после неколку минути немам млеко , сум пробала да се одмолзувам но безуспешно ) веќе цел месец војна водиме со цицањето. Пробав да ја дохранувам , купив аптамил го испи но потоа цел ден повраќаше, нан и хип не сака додека хумана пробува само со лажица , шише не сака да види, ја разбирам бидејки веке 4 месеци само цицала но и тоа од силиконски брадавици медела. Веке 4 шишиња купив од авента , нук , чико и томи тајп ниедно не сака. Ве молам за помош или некој совет како да ја "натерам" да го засака шишето. Исто така дали може да ми кажете какво ад млеко сте користеле. Во благодарам однапред
Za mleko iskustvo nemam, bidejki sme na doenje no sakam da ti preporacam ubavo eftino sisence koe moj bebus najvekje go saka a i na samo 5 meseci sam si go drzi.. go ima po apteki Camera smooth neck taka nesto bese, go stavam i vo masina za sadovi nema gajle.. ima ubava mala cucla... i jas eden kup imam chicco, nuk, tommee tippee i on niv si pie ama povekje se ligavi na niv, a od ova odma si pie.. mn e eftino cim imas problem nema mn da te kosta da go probas..
I jas imam na chiko nuk i od site si pie od sam pocetok bez.problem, no probaj so baby nova 150 den se imaat poinakva cucla od.spomenative moze.ke.ja.prifati.Nie sme so aptamil ,dobro go podnesuva