Мајки ние влеговме во 5от скок. Значи ноќно спиење и е од 08:00-8:30 max. Два вечери по ред ми се буди во 5… дали е од скокот? И колку време трае овој скок и што можам да очекувам во овој скок?
Mi rekoja eho na glava da mu pravam za posigurno. Koga e legnat preta so race so noze i gi protresuva racete (kako nervoza) koga ce go krenam se smiruva, ili na primer koga go drzam vo raka sednata posle nekoe vreme pocnuva da trese so racinjata za da stanam. Vo spienje ne mrda ne se trese ama koga e budno mnogu e aktivno i kako sto kazav gi trese racinjata. Neznam kako da objasnam
Мамички каква цуцла лажливка е подобра кружна во форма на града (бебе не цица)или права на врвот. .и дали има некаде помали бидејќи зедов на авент 0-6 големина но голема и е .
https://www.instagram.com/reel/DHiXvvTuDE5/?igsh=Ymt2c3QyOXpiczV1 Slicno vaka https://www.instagram.com/reel/DJi-e8hiSLH/?igsh=dGpua3IwMGwzZTg3 Bukvalno isto kako ova bepce
Од Philips avent има од 0 до 2 месеци прашај во аптеките ...моево цуца од 0 до 6 Едит цица а е рамна во врвот
I mene mi izgledase normalno, ne ni zabelezuvav deka nesto ne e vo red se dodeka dr ne mi spomna deka zabelezal. Duri i ne mi go vakciniraa od taa pricina dodeka ne posetam nevrolog i dodeka ne mu napravat eho na glavceto. Sekako sega vishe me uspanicija i dur ne napravam dopolnitelni ispituvanja ne ce sum raat. Zakazavme pregled pa ce vidime... Inace se iznagledav bebinja po net i nemase bebe sto ne pravi taka. Ne zabelezav da ima nekoe sto ne mrdka i sto ne se "trese" Kaj vaseto se slucuvashe vaka?
Не постирај линкови од инста, ти се открива индентитетот. Или скрати го делот од линкот после прашалникот, некогаш функционира така. За мрдкањето е нормално, моиве сите 3 многу мрдкале. Знам дека е нормално да им се затресува долна вилица и тоа им се дешавало. Па според тоа ваљда и други затресувања се дел од развивањето. Ама да си мирна добро што ќе се проверите. —————— Има ли некој трик да ги подобриме денските дремки? Дремнува сто пати по 10 мин, со само една нормална дремка од околу 2 до 3 часа е преку ден. Другите дремки му се баш куси, 10тина минути максимум. Мислам дека баш тешко му е да премине во подлабок сон и во оној премин кога треба да се успие, тој се буди. Некоја искуство?
Направи испитувања за да си мирна, ама да знаеш дека и во Плодност на втор ден им направија ехо на главче.
Со второво ми успева на стомак да е легнато и тапкање по газе. На грб ретко да поспие преку ден повеќе..
Мрда си прета ама досега никој ништо не ми рекол јас го вакцинирав. Плодност му направија ништо не ти рекоа ?
И син ми така мрда, раце, нозе. 11 месеци е. И на подлога, и од возбуда, и пелена кога менеме. Тука нема ништо страшно. Ама, направи си ехо. И јас го носев во Систина, направија, ок беше. Ама, не за вакво мрдање, туку се стресуваше, ама изгледа беше уште моро рефлексот, само и јас испаничив така гледајќи видеа и гугл совети.
И јас сум иста.. па и дека е порано родена. Му викам на мм ќе се мрднам додека проди и прозбори. Сакав кај Дума, зошто мора да правиме на 3 месеци до една година невролошки прегледи. Наталија исто од систина ми ја пофалија. Ама викам Дума е мн искусен доктор па на два ума сум. Читав дека се спазми некои, седи ме гледа мирна и туку штрека ногата или главчето на една страна, ама тоа е секунда дури она се подисплашува. Сите ми викаат ај дај време мала е... и само чекам преглед да направиме да ја ослободам душава.
Jas ne gledav, maticniot spomna, mislev deka e norma Deneska maticniot se javi da prasa. Vo plodnost praksa im bilo na novorodence da pravat eho na glava na srce itn...stom pedijatar od tamu mi kaza deka se e vo red I so najvisoki ocenki e, maticniot rece nema prostor za panika da ne go nosam na eho. Jas sepak imam zakazano vo plodnost i ce go nosam. Sega sum po raat ama za uste poraat ne e loso da go nosam. Da, deneska razbrav. Maticniot se rasprasal i dosol do takva informacija.
Dojde pedijatar, si napravivme moabet. Se najdobro kaza i za se imal visoki ocenki. Sega od koga razbrav deka I tie pregledi se vkluceni poraat sum. Pominaa panikite zas znam deka e se vo red