Бебе се удира при будење во дрвеното креветче и кога се игра и денес забележав неколку модрици по раце и нозе. Дали е од тоа или треба да направам крвна слика за железо нешто? Ме фати страв
Ние сме 6+++ и уште не се завртила од грб на стомак. Само се врти на страна и така стои. Кога ја ставам јас на стомак знае да се заврти сама повторно на грб. Дали треба да сум загрижена што уште не може да се сврти на меше? А почна да си седи на подлога не ни сака веќе
Мајки, дали ставате широк повој? Бебе има 2 недели се роди 2800г, од болница ни рекоа да ставаме прво стававме со две тетри и патронажна ни рече многу и биле до 3500 само една.
И мене во болница ми рекоа дека препорачливо е да ставаме ама јас никогаш не ставив. Отидовме на ортопед и сѐ беше во ред. Бебе е скоро 4 месеци.
Да јас ставам широк повок, една тетра и една осмица. Неекогаш ептен ретко кога се е за перење тие гаќињата што се за замена. На болница и патронажната сестра ми рекоја барем до 3 месеци да се носи.
Jas stavav od ragjanje do prva kontrola na kolkcinjata i doktorot mi kaza deka se vo red deka nema potreba povejke da stavam. Stavav edna tetra i edna osmica ili nad pampersot uste eden pampers odnopaku namesten
Majki kako gi oblekuvate bebinata periodov? Doma mie sekogas 22-23 stepeni velat vodise spored tebe sekogas na bebeto edno plus no jas po priroda sum zimorliva pa nemozam bash da se vodam spored mene mie strav da ne go oblekuvam premnogu,go proveruvam na vratce grb gradi sekogas mie topol. Stavam bodi po kratki + shpikozni bez corapi ili trenercina so bodi po dolgi i corapi bez oddolu po kratki Skoro 2 meseci sme.
кај мене дома е цело време 23-24 степени и малата е исто скоро 2 месеци. Јас ја облакам исто како мене не ставам плус- само со боди по кратки и хеланчиња без чорапи. Се помислувам цело време да не и е малку но е топла и ако повеќе ја облечам се вцрвенува и се исфрла - склетчика како татко и
Боди на долги, хеланчиња и чорапи или боди на кратки и шпихозни, иста температура е и кај нас. И јас сум зимурлива
Јас да една тетра и една осмица. Бевме на прва контрола ми рекоа само на вечер да ставам преку ден не мора и по 2 месеци на контрола. Вечно прашање ова ќе ми биде ... дали е во ред облечено многу се плашам да не го настинам а можи и многу го облекувам ...еден пар чорапи широк повој панталончиња боди на куси и над него боди по долги
Го легнувам и му зборувам тој си гуга, му давам играче да држи сеуште не го држи цврсто ама пак почнува,го легнувам на стомаче ,му држам играчка и лево десно ја носам за да гледа во неа,на подлога го ставам со играчки и музика што е тој прета се возбудува ...и друго не знаам ако има уште нешто нека кажат
Кај мене многу сака да гледа низ прозор кога е на кревет легната или па кога ја држам во раце да гледа во лустерите... Кај вас како е за овие работи? Имаме ние подлога онаква обична што е кај ножината што има како музика да удира и играчина што висат ама воопшто не обрнува внимание на нив ... А и главчето кога е легната ич не го држи право туку само лево или десно нормално е ова?
Нормално е, 2 месеци има. Тогаш обожаваат светла и нормално низ прозор да гледаат. Ама светла ептен. Ставај ја на меше, нека си јача мускули, се што опиша е нормално.
Да истото ....со лустери низ прозорец тоа заборавив да кажам ...да на таа подлога ама после потешко заспива ако игра