Ние користиме шише на чико со цуцла од каучук и од прв ден го прифати,и ние сме на Аптамил 1 и ептен го сака.Пробај со шишенце и цуцла на Бејби нова има мајки ептен задоволни од нив
Espana i mariz vi blagodaram i na dvete. Ushte utre ke gi kupam i dvete shishinja pa ke probam i ke vi pisham kako napreduvame
Jas i malku Jas i nekako se razocarav shto ne sakashe aptamil zatoa shto citav mnogu pozitivni iskustva na majki so aptamil. Kako i da e ke go kupam shisheto utre i ke probam. Fala tj najmnogu
Probaj povtorno so aptamil, ako edinstveno toa go ispi, samo ovoj pat i dadi pomalku, kolku da i se navikne meseto. Mozebi mnogu i doslo pa i tezese. Bebinjata povekje mozat da ispijat na sise, bidejki pobrgu im tece, pa mozebi ispila premnogu. Moevo dodeka cicase, koga prv pat i dadov ad isto go povrati.
Мајки, за 2 недели треба на ортопед да го носам бебе. Освен Видоевски, друг ортопед да ми препорачате... ?
decata mrsulcinjata i sekretot nemozat da go isfrlat preku nos ili usta pa seto toa go goltaat i go isfrlaat nekogas i preku izmet
Имам слушнато за Иванка од Ремедика многу позитивни мислења,моја пријателка беше кај Темелковски и не е најзадоволна вика 5 мин траел прегледот и ништо не и објаснил,ни како да го држат правилно ни ништо,ама може и тоа е и дивидуално,јас не сум била кај него,ние бевме кај Видоевски секоја чест на човекот,јас по стручен др немам во животот сретнато.Детално ни се посвети и се ни објасни,пола саат траеше прегледот и како ново бебе да изнесовме од таму.Незаменлив Видоевски и фала му најмногу
Тука сте повеќе па претпоставувам има некоја мајка искуство со монтажно креветче. Треба веќе да порачаме овие дена, а во мајчина школа кај што одам потенцираа првите месеци под агол од 45 степени да спие бебето, т.е да се стави нешто под горниот дел на душечето. Има таква опција кај монтажните да се вади од горниот дел душек или е целосно рамно направено? Знам за долниот дел дека треба да се купи поединечно и во план сме за тврдо душече ама тоа од 6-7 месеци, а горе не знам како изгледа.
@Flory и јас ти ги препорачувам шишенцата на бејби нова и апрамилот.Раствори го во топла,млака вода и после излади го во цаса со вода.Моето топло не дозволува ни до уста да му го приближам. Туку ние мака мачиме со јадењево последниве денови,дали дека топло,дали дека кај и да е ке преминеме на двојка со млекото.Друго сакав да ве прашам,варена блендирана тиква,можам ли од денес да ја ставам во фрижидер и утре да ја дадам? Јас прв пат слушам за ставање на 45 степени во првите месеци.Дури знам дека не е препорачливо.Единствено преку сила до саат во релаксатор кога се оди некаде.Јас имам монтажно и нема таква опција.
Кај нас беше така 2 недели и каката беше зелена. Тројца педијатри кажаа дека нема место за паника ако добро напредува. Доколку му е затнато носето нормално е. Инаку јас приметив дека е од еспумисан капките.Како ги прекинав за два дена се среди столицата.
I jas ja nosev malava kaj nea. Ubavo ja pregleda, si napravivme muabet. Se bese vo red, ubavo ja ispofali, na kontrola na 6 meseci. E sega taa mi preporaca da stavam povoj so edna pelena, samo prekju nokj, a jas toa ne go pravam.
бебушот мој пија сируп nurse harveys и од тогаш му се измени столицата какаше многу често пред да почни да го пија сирупот а сега еднаш до два пати на ден и мн се напрега за да оди во вц а нема тврда столица доколку му го прекинам сирупот повторно ке има многу грчеви и многу ке плачи незнам како е најдобро ни јас
И мене ме советуваа на почетокот за лежењето под мал агол ради враќањето на храната бидејќи сфинктерот на желудникот не им е развиен. Ние импровизиравме. Под душекот во делот под главата ставивме дупло ќебе убаво здиплено, па бебето го наоѓавме излизгано надолу Има и специјални перничиња за таа намена: https://m.facebook.com/876972512383...1442652078./929054070508905/?type=1&source=42
@Kitten да баш поради таа причина, а и главчето требало да се мести малку на страна свртено. Не знам како ќе импровизираме со монтажното, ќе треба над душече да ставам нешто.
Па ако не ви е трошок земете си го перничево (околу 750 е) здравје за второ дете во план ми е да го земам. Ако си од Ск побарајте го на пластичарската улица, можеби го има за многу помалку.