Inace na baby nova i jas ova sto go spomnav camera im se slicni cuclite.. a i istite cucli gi fakja i na dvete sisinja, ista sirina se... mene duri cucla na babynova mi fati na sise nuk, nesto kako univerzalni se
Hahaha i nie probavme taka pa go najdov Teo vo sredina izlizgan zavrten na strana, a imase dva meseci... mene 15cm mi e visok dusekot i bas ne uspeavme toj agol da go dobieme
прв пат слушам дека бебето треба во првите неколку месеци да спие под агол... ние сме 4 месеци и досега на рамно спиеме, сега и ние сме во план да купиме монтажно креветче бидејки се две и не ги собира веке во едно, а бевме на ортопед во ремедика и ништо не ни спомнаа за спиенје под агол, само после 4 иол месеци да се наседнуваат во полуседечка положба, а во 5 нацело. исто од 2 до 4 месец тававме широк повој по нејзина препорка само ноке. во 5 месец пак сме на контрола
Da @joy1 ama ja zatupevme Uspat da te prasam oti znam deka znaes.Kako da zamrznam sveza tikviCa?Za da mozam zimoska pak da mu pravam.Sveza ili?Izlupena?.
И моето спиеше под агол од 30 степени на монтажно креветче на горното ниво. Го извадив тоа душечето тенко што се склопува о склопено го ставив под нормалниот душек во горниот дел и така го добив аголот. Витно е да се стави ѓеврече или кебенце под нозете зашто мојов без тоа се лизгаше надолу без да се буди и неше опасен. Така спиеше првите 3 недели. Постепено го ставав на рамно преку ден о сега спие на рамно.
Да во ред е на нас и ортопедот ни рече слободно ставајте го во релаксатор и транспортер,но незнам по колку време,така да ако отспие малку мислам дека нема проблем @kristina.k и јас знам дека на почеток треба на рамно да спие,ама ако така ви кажале направете така.Ние имаме монтажно креветче и нема таква опција,ама сигурно има различни.Позз
ние си ставаме перница за да си биде подигнато бидејќи си повраќа и докторката ни рече обавезно да го подигнуваме на перница а до пред тоа го ставав на рамно и така планирав до поголемко ама кога се мора мора.
a taa sto ja ispasirav preeska,blizna dva tri pati i ja staviv vo frizider.Mozam do posle pak da dadam?A utre?
И кај нас беше истиот случај. Подигнато душечето и сабајле го наоѓав на средина или на другиот крај на креветчето.
Denes edvaj najdov shishe na baby nova i kupiv aptamil. Bebushka moja tvrdoglava ne sakashe da pie samo se ligaveshe. Sega zaspa koga ke stane pak ke probam. Po celi noki ne spie od shto e gladna na sekoj pola cas ja dooev veke i jas nemam sila. Ah se nadevam ke gi prfati shisheto i mlekoto. Na camera ne moxev da najdam shishe. Te molam kazi mo kade go kupi pa neka mi se najdi i toa.
Па иста права цуцла мислам има како на Baby nova.. Мене ми е купено од оние аптеки Betty. А колкава е бебушка? ваква е цуцлата што ја зема? http://www.kidsland.rs/chest/pimg/14334101041-cucla-silikonska-y-rez-18-318.jpg Фала @verena 9 месеци се мислевме дали само Тео или Теодор, Теодор ни е правилно но Teo си го викаме
Ни се скрши релаксатор Додуша од баткото уште ни беше, ама сепак да издржаше уште некој месец. Без него никако не бива. Кажете каде да барам нешто поефтино, а убаво, не ми се даваат многу пари за уште 3-4 месеци користење. Кога ги гледам тие на бебесупер маркет од преку 8 илјади денари се прашувам нормални ли се тие? :/ Нешто до две, максимално две и пол илјади? Да не има некоја да продава половен, во добра состојба?
Цуцлата е иста како онаа од линкот. Бебуш има 4 месеци. Преска пробав со аптамилон писка вриска се фрла од раце од кревет. Ем писка што е гладно ем писка од млеко крајот не можам да и го фатам. Сепак ке бидам упорна можеби на крај ке се помири со судбина , друго решение немам