Уште малку правиме 3м и овие капсуливе што се д3 со к1 ми остануват уште неколку дали му сте ги додавале на малите или да ги оставам ?
Ме утеши, плус си се тешам дека среќа откога стварно ќе заспие после тие 7-8 обиди успева да си поспие неколку саати па и кога ќе се подразбуди со тумбање лево десно и прстињата во уста, кубење коса, и грабање уво некако пак заспива иако изгледа пренервозно дур го прави се тоа
Да не сте во скок?? Плус ако имате примено и вакцина....некогаш варира колку ад ќе испие и со моево е вака ...гледај колку мокри пелени има
Јас само еден месец давав д3 со к1 бидејќи и ад почнавме ... сега давам пливид д3 бидејќи едно д3 му беше малку
Мајки дали е нормално кај бебе од месец ипол да има жолта кака но воденкаста, течна. Кога ќе ја соблечам целата е исшлакана и мислам дека има малце појак киселкаст мирис. Исто така веќе неколку вечери фучи со носето, како затната е и има мрсулчиња. Нонстоп е на цицка и во раце, по 10мин само спие. Се преморив веќе. Загрижена сум дали се работи за настинка?
Daj majki objasnete mi ,sto i kade gledate Skokovi Prozori So prvite dve devojki nit sum gledala skokovi nitu poima sum imala sto e toa. (Pred 16 godini bese toa) Sega so batkovo posle tolku godini otvaram portalov Skok,Prozor. Objasnete i na ovaa stara mama ♀️♀️
Ме чуди што е потечна, претходно не беше така, потврда беше, а сега како проливче. Па и со комбинација на затнато носе ме плаши да не е настинка, а за 1 недела сме на вакцина…
Мамички што имате бебе од 1 месец, како го облекувате бебето овој период? Дали после бањање на пример го облекувате потопло? Исто под клима дали го оставате по долги пантолони и боди по кратки и сл. Ако може некоја да сподели искуство
Скоро 5 месеци никогаш немал тврда кака, нон стоп е како потечно и жолтенилава сенф боја, прашав педијатар било нормално. На интензивно доење сме. Мислам дека не треба да се грижиш.
Нормално е. Јак мирис каката има поради колики во тој период се, може да се изразени или помалку изразени грчевите, ама да има столици кои се експлозивни и со јак мирис. Може да е течна, може да е и малку лигава, може да е и зрнеста столицата. Може да е жолто златна, некогаш зелена нормално е. И суви мрсулчиња - се чисти бебето. И нормално е и да хрчка на почеток. Која недела е? Има скок околу 11та недела? Исто заспивањето е хаотично. Плаче на цицка, плаче во раце, плаче во креветче. Само си кенка нешто колку да не му е досадно. Иако ова дете откако е родено ко да е во еден долг 2ипол месечен скок.
И јас и давам двојно д3 односно и давам од бејбитол д3 со к1, омега и само д3 така ни рече педијатарот пред да прими вакцина... А после 3 месец да почнам само со Д3 и омега со Д3 на бејбитол
Само персил,све друго пробав и бекутан и фрош и виолета ми смрдеа алиштата многу со персил чисти перени и мирисаат убаво
10та недела е мојава, според wonderweeks вика крај на втор скок, 11та-12та почнува трет демек така да ваљда вие сте во трет веќе…