Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.695
    Допаѓања:
    10.996
    Мојата со очи не сака да ја види подлогата:bug:

2. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.402
    Допаѓања:
    1.425
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: дај и шише од сок или далечинското. Мојот цел ден игра со нив :rofl::rofl:

На BellaBibi, Feniksgirl и Dodo1 им се допаѓа ова.
  3. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    1.910
    Мојава ја сака ама кога како. Има една кукла плишана партал ја прави пола коса и ја нема, ја скубе ја тегне ја лигави. Туку има еден телефон играчка со гумени ушиња. Тој го чепкаш го стискаш има копчиња за музика, за звуци од животни, интересен и е. Ама ако го оставиш, после играње после 5 минути самиот ѕвони демек :bug: Здравјето ми го зима кога ќе заѕвони од памет ме вади :rofl:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    136
    Kakvi zitarki davate na 5++ ili ovesni ako moze so slika I kade da gi baram I davam edni na Hipp ama. Mislam deka I zdosadija I da dali davate sekoj den koga davate ovosje zelencuk ili? Pocnata e so hrana od 4m

5. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.304
    Допаѓања:
    10.545
    Исто, подлогата ни е смртен непријател. Само во стол да седи на 45 и да набљудува или во количка на тераса како балканска надзорна камера.
    Ама не ви се пофалив, рандом почнав и ми успеа и веќе 2 недели спие денски дремки безконтактно. На меше ја легнувам на спална и ја држам за раче, заспива, седам 5-10 минути да завлече и бегам. Не знам што да правам со толку слободно време, навикната сум врз мене да спие.:D
    @Feniksgirl синоќа труп од 21ч сум била. Маж и дал млеко да пие, ништо не осетив. Ама ни она не се разбуди до 7 сабајле.
    Само на меше спие, си се врти ноќта и така спие. Едно време ми беше страв ама сега ја оставам, како и е убаво така.

На Ladyme, An43 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.695
    Допаѓања:
    10.996
    Кај мене на страна спие, доеека не се сврти на страна не заспива, на почеток се плашев, сега веќе се навикнав, гледам дека најубаво и е така.
    Ние на кревет да седиме или на спална, и да ги фрламе сите можни играчки кај стигнеме:rofl:

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.304
    Допаѓања:
    10.545
    И цел ден да вергла и да збори на нејзин јазик. КАЈКАЈКАЈ e најновото. Плус се научи воздухот назад да си го враќа и наместо да дише таа ги полни градите и прави ИИИИИИИИ како да ќе се угуши, од памет ме вади.
    Секој ден се поинтересни се.

На LiquidLuna, Ladyme и MariaBouli им се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.695
    Допаѓања:
    10.996
    Леле исто, алапача човече, уста не затвара:rofl::rofl::rofl: ко навиена е, без престан.:whew:

На Batterfly93, Ladyme, baguf4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.304
    Допаѓања:
    10.545
    Негде прочитав дека деца на кои им се збори многу се такви, уста не затвараат зошто имитираат. Јас од кога се соземав постпородилно од прилика 2 месеци кога беше наративно со нејзе сум цел ден и раскажувам што правиме сега, што се случува во околината, ја оговарам баба и, комшиите:rofl: читаме книги (не дека ме рецка многу кога читам, повеќе се интересира како да ја земе книгата да ја набута во уста ама не се откажувам).
    Сега кога отварам уста полека за да гледа изговор на зборови како мама, тата, баба ја гледам отвара и пробува да имитира. Смешки ќе бидат кога ќе прозборат.

На dummy, Feniksgirl и MariaBouli им се допаѓа ова.
  10. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    136
    Ehe
    Isto kako za yteha 4 godini odkako prezbori usta ne zatvora..duri mi skisne pa vikam abe traj pa posle ne sine zbori si hahaha inaku da ako mn I'm se zbori I tie taka zboryvaat kaj mene svekrvica samo bamka nesto I da ima I da nema vrska taa da si prezbori e sega i toj isto kako nea.. Najnovoto e deka se Poti my tece neli od nose celo I mi vika mos kje te izmokram ama aj ama bykvalno cel den go slusam toa hahahahaya

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.150
    Допаѓања:
    29.906
    Првата година.
    Јас вчера и покажував стрелки на саат за да ќути 5 минути, да напраам една фактура оти не можев да мислам шо треба да пишам.
    И знаеш шо ми кажа после 30сек?
    Јас мама сакам да си зборам, многу сакам да зборам, цело време сакам да зборам.
    Знам Софија, знам...

На Noemi, dummy, Dodo1 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    1.910
    Јас не знам дали е случајно или разбираат на 6 месеци.. кога не и обрнуваме внимание демек како да поткашлува. Му викам на маж ми јас сум луда или стварно пробува да ни привлече внимание.

На farahfarah му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mimka123

Mimka123 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    35
    Даа исто и мојата ако не е центар пажња

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    128
    Се извинувам за сликата но загрижена сум дали е во ред ваква столица кај бебе?

Прикачени фајлови:

15. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.304
    Допаѓања:
    10.545
    И мојава така прави сабајле кога ќе стане. Ја игнорираме со маж ми едно 15 минути од иницијално будење за да си поспиеме уште малку, прво е мирна си гледа играчки горе што висат и после почнува да кашла демек и да се “гуши” зема воздух наназад према гради.:D
    Тоа е знак да станиме да ја земиме на спална да се гушка со двајцата. Мајмунка:rofl:

На Feniksgirl и Dodo1 им се допаѓа ова.
  16. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    1.910
    Мене ми изгледа на нормална

На farahfarah му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    128
    Мислев да не е гладна па затоа и е ваква оти не е како сенф боја и дека послабо јади периодов па затоа...

18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.695
    Допаѓања:
    10.996
    Гладна кака не е вака. Нормална и е каката, плус има врска и што јадеш ти.

На Butterfly009 и farahfarah им се допаѓа ова.
  19. Тања8

Тања8 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Би сакала да прочитам ваше мислење. Синкото е 5 ипол месеци. Вчера и денес има поизразена потешкотија за заспивање. Еве денес конкретно на првата и сега на поголемата дремка многу се штрекнува. Скоро на секоја минута. Дали можеби е исплашен од нешто или повторно ги доживува настаните кога бил буден, бидејќи сега е многу посвесен за околина.

20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.010
    Допаѓања:
    22.038
    Тоа и мојава се научила во фаца ти се пика и те гледа со една фаца во стилот: Алооо тука сум хахахахах

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.