Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Мојата со очи не сака да ја види подлогата:bug:

2. gwenst

gwenst Популарен член

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: дај и шише од сок или далечинското. Мојот цел ден игра со нив :rofl::rofl:

3. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Мојава ја сака ама кога како. Има една кукла плишана партал ја прави пола коса и ја нема, ја скубе ја тегне ја лигави. Туку има еден телефон играчка со гумени ушиња. Тој го чепкаш го стискаш има копчиња за музика, за звуци од животни, интересен и е. Ама ако го оставиш, после играње после 5 минути самиот ѕвони демек :bug: Здравјето ми го зима кога ќе заѕвони од памет ме вади :rofl:

Feniksgirl likes this.
  4. farahfarah

farahfarah Активен член

Kakvi zitarki davate na 5++ ili ovesni ako moze so slika I kade da gi baram I davam edni na Hipp ama. Mislam deka I zdosadija I da dali davate sekoj den koga davate ovosje zelencuk ili? Pocnata e so hrana od 4m

5. baguf4e

baguf4e Популарен член

Исто, подлогата ни е смртен непријател. Само во стол да седи на 45 и да набљудува или во количка на тераса како балканска надзорна камера.
    Ама не ви се пофалив, рандом почнав и ми успеа и веќе 2 недели спие денски дремки безконтактно. На меше ја легнувам на спална и ја држам за раче, заспива, седам 5-10 минути да завлече и бегам. Не знам што да правам со толку слободно време, навикната сум врз мене да спие.:D
    @Feniksgirl синоќа труп од 21ч сум била. Маж и дал млеко да пие, ништо не осетив. Ама ни она не се разбуди до 7 сабајле.
    Само на меше спие, си се врти ноќта и така спие. Едно време ми беше страв ама сега ја оставам, како и е убаво така.

6. Feniksgirl

Кај мене на страна спие, доеека не се сврти на страна не заспива, на почеток се плашев, сега веќе се навикнав, гледам дека најубаво и е така.
    Ние на кревет да седиме или на спална, и да ги фрламе сите можни играчки кај стигнеме:rofl:

Viktorijaaa5 and baguf4e like this.
  7. baguf4e

baguf4e Популарен член

И цел ден да вергла и да збори на нејзин јазик. КАЈКАЈКАЈ e најновото. Плус се научи воздухот назад да си го враќа и наместо да дише таа ги полни градите и прави ИИИИИИИИ како да ќе се угуши, од памет ме вади.
    Секој ден се поинтересни се.

8. Feniksgirl

Леле исто, алапача човече, уста не затвара:rofl::rofl::rofl: ко навиена е, без престан.:whew:

9. baguf4e

baguf4e Популарен член

Негде прочитав дека деца на кои им се збори многу се такви, уста не затвараат зошто имитираат. Јас од кога се соземав постпородилно од прилика 2 месеци кога беше наративно со нејзе сум цел ден и раскажувам што правиме сега, што се случува во околината, ја оговарам баба и, комшиите:rofl: читаме книги (не дека ме рецка многу кога читам, повеќе се интересира како да ја земе книгата да ја набута во уста ама не се откажувам).
    Сега кога отварам уста полека за да гледа изговор на зборови како мама, тата, баба ја гледам отвара и пробува да имитира. Смешки ќе бидат кога ќе прозборат.

10. farahfarah

farahfarah Активен член

Ehe
    Isto kako za yteha 4 godini odkako prezbori usta ne zatvora..duri mi skisne pa vikam abe traj pa posle ne sine zbori si hahaha inaku da ako mn I'm se zbori I tie taka zboryvaat kaj mene svekrvica samo bamka nesto I da ima I da nema vrska taa da si prezbori e sega i toj isto kako nea.. Najnovoto e deka se Poti my tece neli od nose celo I mi vika mos kje te izmokram ama aj ama bykvalno cel den go slusam toa hahahahaya

Feniksgirl likes this.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Првата година.
    Јас вчера и покажував стрелки на саат за да ќути 5 минути, да напраам една фактура оти не можев да мислам шо треба да пишам.
    И знаеш шо ми кажа после 30сек?
    Јас мама сакам да си зборам, многу сакам да зборам, цело време сакам да зборам.
    Знам Софија, знам...

Viktorijaaa5, Noemi, dummy and 3 others like this.
  12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Јас не знам дали е случајно или разбираат на 6 месеци.. кога не и обрнуваме внимание демек како да поткашлува. Му викам на маж ми јас сум луда или стварно пробува да ни привлече внимание.

Viktorijaaa5 and farahfarah like this.
  13. Mimka123

Mimka123 Активен член

Даа исто и мојата ако не е центар пажња

Dodo1 likes this.
  14. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се извинувам за сликата но загрижена сум дали е во ред ваква столица кај бебе?

Attached Files:

15. baguf4e

baguf4e Популарен член

И мојава така прави сабајле кога ќе стане. Ја игнорираме со маж ми едно 15 минути од иницијално будење за да си поспиеме уште малку, прво е мирна си гледа играчки горе што висат и после почнува да кашла демек и да се “гуши” зема воздух наназад према гради.:D
    Тоа е знак да станиме да ја земиме на спална да се гушка со двајцата. Мајмунка:rofl:

Viktorijaaa5, Feniksgirl and Dodo1 like this.
  16. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Мене ми изгледа на нормална

farahfarah likes this.
  17. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Мислев да не е гладна па затоа и е ваква оти не е како сенф боја и дека послабо јади периодов па затоа...

18. Feniksgirl

Гладна кака не е вака. Нормална и е каката, плус има врска и што јадеш ти.

Butterfly009 and farahfarah like this.
  19. Тања8

Тања8 Истакнат член

Би сакала да прочитам ваше мислење. Синкото е 5 ипол месеци. Вчера и денес има поизразена потешкотија за заспивање. Еве денес конкретно на првата и сега на поголемата дремка многу се штрекнува. Скоро на секоја минута. Дали можеби е исплашен од нешто или повторно ги доживува настаните кога бил буден, бидејќи сега е многу посвесен за околина.

20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Тоа и мојава се научила во фаца ти се пика и те гледа со една фаца во стилот: Алооо тука сум хахахахах

Viktorijaaa5 and Dodo1 like this.