Мојава ја сака ама кога како. Има една кукла плишана партал ја прави пола коса и ја нема, ја скубе ја тегне ја лигави. Туку има еден телефон играчка со гумени ушиња. Тој го чепкаш го стискаш има копчиња за музика, за звуци од животни, интересен и е. Ама ако го оставиш, после играње после 5 минути самиот ѕвони демек Здравјето ми го зима кога ќе заѕвони од памет ме вади
Kakvi zitarki davate na 5++ ili ovesni ako moze so slika I kade da gi baram I davam edni na Hipp ama. Mislam deka I zdosadija I da dali davate sekoj den koga davate ovosje zelencuk ili? Pocnata e so hrana od 4m
Исто, подлогата ни е смртен непријател. Само во стол да седи на 45 и да набљудува или во количка на тераса како балканска надзорна камера. Ама не ви се пофалив, рандом почнав и ми успеа и веќе 2 недели спие денски дремки безконтактно. На меше ја легнувам на спална и ја држам за раче, заспива, седам 5-10 минути да завлече и бегам. Не знам што да правам со толку слободно време, навикната сум врз мене да спие. @Feniksgirl синоќа труп од 21ч сум била. Маж и дал млеко да пие, ништо не осетив. Ама ни она не се разбуди до 7 сабајле. Само на меше спие, си се врти ноќта и така спие. Едно време ми беше страв ама сега ја оставам, како и е убаво така.
Кај мене на страна спие, доеека не се сврти на страна не заспива, на почеток се плашев, сега веќе се навикнав, гледам дека најубаво и е така. Ние на кревет да седиме или на спална, и да ги фрламе сите можни играчки кај стигнеме
И цел ден да вергла и да збори на нејзин јазик. КАЈКАЈКАЈ e најновото. Плус се научи воздухот назад да си го враќа и наместо да дише таа ги полни градите и прави ИИИИИИИИ како да ќе се угуши, од памет ме вади. Секој ден се поинтересни се.
Негде прочитав дека деца на кои им се збори многу се такви, уста не затвараат зошто имитираат. Јас од кога се соземав постпородилно од прилика 2 месеци кога беше наративно со нејзе сум цел ден и раскажувам што правиме сега, што се случува во околината, ја оговарам баба и, комшиите читаме книги (не дека ме рецка многу кога читам, повеќе се интересира како да ја земе книгата да ја набута во уста ама не се откажувам). Сега кога отварам уста полека за да гледа изговор на зборови како мама, тата, баба ја гледам отвара и пробува да имитира. Смешки ќе бидат кога ќе прозборат.
Ehe Isto kako za yteha 4 godini odkako prezbori usta ne zatvora..duri mi skisne pa vikam abe traj pa posle ne sine zbori si hahaha inaku da ako mn I'm se zbori I tie taka zboryvaat kaj mene svekrvica samo bamka nesto I da ima I da nema vrska taa da si prezbori e sega i toj isto kako nea.. Najnovoto e deka se Poti my tece neli od nose celo I mi vika mos kje te izmokram ama aj ama bykvalno cel den go slusam toa hahahahaya
Првата година. Јас вчера и покажував стрелки на саат за да ќути 5 минути, да напраам една фактура оти не можев да мислам шо треба да пишам. И знаеш шо ми кажа после 30сек? Јас мама сакам да си зборам, многу сакам да зборам, цело време сакам да зборам. Знам Софија, знам...
Јас не знам дали е случајно или разбираат на 6 месеци.. кога не и обрнуваме внимание демек како да поткашлува. Му викам на маж ми јас сум луда или стварно пробува да ни привлече внимание.
И мојава така прави сабајле кога ќе стане. Ја игнорираме со маж ми едно 15 минути од иницијално будење за да си поспиеме уште малку, прво е мирна си гледа играчки горе што висат и после почнува да кашла демек и да се “гуши” зема воздух наназад према гради. Тоа е знак да станиме да ја земиме на спална да се гушка со двајцата. Мајмунка
Мислев да не е гладна па затоа и е ваква оти не е како сенф боја и дека послабо јади периодов па затоа...
Би сакала да прочитам ваше мислење. Синкото е 5 ипол месеци. Вчера и денес има поизразена потешкотија за заспивање. Еве денес конкретно на првата и сега на поголемата дремка многу се штрекнува. Скоро на секоја минута. Дали можеби е исплашен од нешто или повторно ги доживува настаните кога бил буден, бидејќи сега е многу посвесен за околина.
Тоа и мојава се научила во фаца ти се пика и те гледа со една фаца во стилот: Алооо тука сум хахахахах