Провери да не е некој скок во развој, имавме и ние една недела така нервозно бебе за заспивање, особено навечер а немаше грчеви. Од вчера магично се врати во нормала. ние утре полни 8 недели правиме.
@thinkerbell и јас давам уште, мада не редовно. Искрено мене највеќе за имунитет ми е, ми спомнале и за првото и сега дека за тоа го препорачуваат, па затоа ми е шубе да престанам. Бебац мене ми се разболе… сеа ќе чекам дали ќе се обојат мрсуливе или не, синоќа имав 5 мини срцеви удари дека ќе се угуши. Што искуство имате вака малечки болни? 4ипол месеци е…
Ние на 4ри бевме. Со инхалации, вентолин, физиолошки и поим немам што беше. Наод на плуќа имаше, на крај и антибиотик пошо премногу секрет, нејзе да ја видиш нема да речеш дека болна. И така инхалирај и вади мрсули, и давај антибиотик. За некој ден бевме добро.
Фала ти, ќе го носам после да го слушнат…во боја и беа мрсулите? Чешма му е носето, а вака со носко не искача нешто многу…
Здраво мајки имам две прашања. Која пумпа за измолзување ви се покажала добра? Електрична да е и да вади доста млеко. Друго прашање кога прв пат патувавте со бебуш авионски?
Леле со среќа и со лесно... Сега читам дека со бремена повторно. Браво за храброста. Не беше царски? Докторот што ти вика? Господ сила да ти даде со две бебиња близначиња и плус новороденче. Ако не си сакала, маж ти требало да го почитува тоа и да почека. Ако немаш помош, како што те читам, стварно ќе ти биде тешко. Барај уште од сега некоја жена бидеќи тешко се наоѓа.
Фала ти Жена најдов после толку барања таман да почне ми откажа,од кога барам жена тешко многу се наоѓа.Јас барав за помош по дома за јас да можам со двајцава повеќе да ин обрнам внимание и никогаш нема да биде сама.Сега почнува баш тешкото едниот веќе се пушта да лази,неможеш ни секунда да го оставиш,другиот само се превртува едно менување памперс ми е напор,многу се живи.За јадење неможеш да им погодиш ист тајминг ептен се тотално различни,и јас од сабајле до вечер сум на нога.Инаку веќе не ни сакав деца да раѓам и знаев дека не ни можам природно со сите дијагнози и кажувања толку мачење до дете,ама и докторката што ме пораѓаше ме следи и матичната ме предомислија знаат низ што поминував Господ го дал ќе следиме,досега е све супер дури и заборавам дека сум трудна.Има ризик ама ми кажа не е ништо секогаш по книга.
И кај мене еден период така правеше, излезе дека гладен бил, тој се тепа да цица, влече, се маче, а јас млеко сум немала. Пробај стисни ја градата,кога прави така,да видиш дали тече млеко, да не е до тоа.
Majki za vakcina sme i neznam zosto no premnogu sum ispanicena kazete na sto treba da vnimavam,kakov toplomer e podobro i dali da meram pod pazuvi ili vo gazeto ? Za lepenkite dali se stavat direktno na mestoto ili pod bocnatoto? Dokolku krene temperatura sto e najdobro da mu se dade? i citam deka rotata gi aktiviralo grcevite,dosega sme nemale voopsto pa kako preventiva dali ima nesto da zemam za sekoj slucaj? Sekoj sovet i iskustvo e dobredojdeno Neznam dali hormonite si go pravat svoeto ili sto no premnogu mie strav od vakcinite