1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.047
    Допаѓања:
    22.109
    Така де..
    Јас 5-6 пати кивам дневно, не па бебе :rofl:

2. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    332
    Zdravo devojki.....beba e dveipol nedeli...na adaptirano mleko e....na 3 saati po 50 do 60 mg . Hippp..pocnavme so viramini omega i d3 so K1 na babytol i plis neonate 1 po 7 kqpki..denes bebme na kontrola laj marina remedika ...ne forsira da ja dojam.a jas slabo imma mleko i da i davaam adaptirano na 6 saati...yoa ne e mozno posto place....vristi ...ni dodade kapki colief....kako I gi staviv vo adaptiranoto denes ...dete se zajduva...Nemozam nikaloo da ja skiram se vitka so nozete do glava.....si vikam da ne zgresiv nesto da ne ne I odgovaraat..nemam pamet..vikend e....ako nekoj jma slicno iskustvo da spodeli

3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.756
    Во зегин има … етанол пишува на шишенцето со округло капаче, откако ќе падне папочето тогаш хидроген така рекоа од неонатологија од систина

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    332
    A mene denes mi rece da prodolzam so alcohol....I prasakceto....inace ne I padana samo pedijayarot I go izvadi....neznam sto da kazam....valda ne e pogresno....I toa

5. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.756
    Па вероватно било ептен суво… важно е да не излегува жолто веќе на крај сп тоа е завршен процесот. Иначе за хидрогенот мене патронажната од систина ми рече откако ќе падне да стсвам неколку капки на папочето и дека ќе пени и го бришам со газичкс после 3-4 дена рече вее нема да пени и зсвршуваме со папочето и го следиме.
    Нашето е суво веќе на крај ама не е сеуште паднато, верувам деновиве

На Autumn05, Трагедијаупмм и Bum им се допаѓа ова.
  6. Ml@daMama!

Ml@daMama! Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Мајкииииии, нас ни искочи запче :inlove:
    Мачкам гелче на фризидерм, да му олесни зашто едвај заспива и станува со плачење и цел ден е нервозен и плачлив. Доле кецот ме грепка што значи пробило, ама изгледа и другото до него ќе искача :worried: Знам дека е индивидуално ама колку трае процесот колку време ќе е кенкав? Има нешто друго што би му помогнало освен некое гелче или?

Исто сакав да ве прашам за вода тие што давате превривате или купувате? Ако купувате, која? Не знам што е подобро дал да превривам или да купам?

фала ви :inlove:

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ml@daMama!

Ml@daMama! Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Фрош, го има во ДМ и зегин аптеки. Прекрасно мириса детергентот.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.164
    Допаѓања:
    91.600
    Ставај ја на града да стимулира, ќе ти надојде млеко ќе се навикне и бебе да цица и ќе се смирува, пробајте.

9. Ml@daMama!

Ml@daMama! Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Не можам да видам убаво на сликата ама ако се теменици тогаш земи го маслото на фризидерм, мачкаш пола саат пред бањање да одстои, потоа со бебешки чешал помини со меки влакна и паѓаат. Кај нас тоа имаше ефект.

10. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    332

11. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.756
    Јас по препорака земав чајче лакта микс за секој случај иако имам млеко доволно засега ама ми рекоа првите две недели може по една чаша дневно и превентивно додека надојде убаво и се среди лактацијата

12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    11.116
    Можеш до 1 литар дневно. Пиј си слободно, јас со премногу млеко пиев еве и сега си пијам понекогаш.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.756
    Јас сакав да прашам за икањево :D и во стомск икаше секој ден последните месеци и сега надвор од меше :)
    Додека се доиме ќе почне да ика и пробувам да ја подигнам и да ја тапксам по грбче за да испушти воздух и ждригне ама не знае :$ се случува и да ика и да нејке да престане со цицање,си тера како ништо да не и е, шмука и си икa.. безбедно ли е тоа или сепак да ја тргАм од града штом почне?

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    11.116
    Не се секирај, ехее уште колку ќе ика хахах. Иначе од кога ќе се прејадат обично знаат да икаат. И нема да ждригнат тогаш. Баш можеш да и дадеш да цицне, па ќе и се смири од млекцето. Ама ќе ика и тоаа ехее хахаха.

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.047
    Допаѓања:
    22.109
    На другарка малата имаше страшни грчеви од колиефот. Едноставно не одговараат на секое дете.
    А зошто ви ги дала?

16. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    3.434
    Бела мислам неможе да направат тие грчеви, нема како, помага само во разградување на лактозата. Може да се погоди периодот така, еве на бум малото не било какано, а пие ад и плус цица.

• Lactase Supplements:
      Lactase supplements are designed to break down lactose in the small intestine, preventing it from reaching the large intestine where fermentation and gas production occur.

17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.047
    Допаѓања:
    22.109
    Јас знам за што се. Ги давав и јас ( свашта давав де). Ама ако додека ги пие бебе има грчеви, а штом преќинеа, ги снемуваше и ги немаше после тоа, значи сметале на бебе. Неколку пати пробаа, со пауза измеѓу и грчевите беа само додека примаше колиеф.

На Bum и Ladyme им се допаѓа ова.
  18. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    842
    Од зегин има за доенчиња јас со таква прихрана правам и чај

19. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    332
    Koga ka odnesov vcera na pregled kaj dr Marina...koga ja gledase mi kaza seka I e tvrdo stomaceto ima gasovi...I zatoq ji gi dade koliefot...I koga I staviv vo adaptiranoto mleko....dete ne prestana I'd vitkanje I placenje so saati.....resiv da gi prekinav pa da vidam...nemam pamet na momenti....neli tie se kao za grcevi....

20. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    332
    Lejdi...jas mila..imam mnogu malku.mleko..me sovetuvaa da ja stavam na cice za da se stimulating poveke....je mi ejasno jas samo kqzuvam kako primetiv nagla promena..
    ..eve zaspa pred saat ipol bo.son go.ispi mlekceto...ama ne I staviv kapki
    .