Пред да падне алкохол 70% а откако падна капнувм хидроген 3% со шприц и откако ќе заврши со пенење ставам прашак банеоцин, два пати дневно ова
Јас првите денови во onesie по долги и со затворени ноџиња и го приметив дека му е жешко ептен, и од тогаш само боди по кратки, го гледам дека му е многу подобро. Кај мене е околу 26 степени навечер, без клима. Преглупа ни е климата, централно ладење е и тешко се регулира, на колку и да ја ставам многу ладно дува и дирекно кај што спиеме па избегнувам навечер пуштање
За колиефот уште се мислам што беше проблемот иако само едно потрошивме тогаш. Плачеше имаше грчеви ии и давав после колиефот имаше пола сат напад на грчеви кој мн лошо и беше се виткаше вриштеше и после прекинуваа па по два сати пак истата песна. Второто шишенце купив отворив и не и дадов. Несакав чај да дадам, сакав само млеко ама после со чајчето беше многу подобро па пополека прекинавме и тоа. Матичната ме советуваше 3м да дадам колиеф 3пати по20капки на ад но не продолжив.
Здраво мамичкии, кога ги прекинавте babytoll капсулите и продолживте со вигантол или некои други за коските, 2+ м сме
Пробај денес не давај колиеф и ќе пратиш како ќе биде. Прашај за Еспумисан да дадеш, он него лесно ќе исфрли гасовите.
И јас бев против чајче, ама кога веќе пробав се и немаше ефект, си свиткав опашот и дадов. Грчеви преќинаа, чај преќинав да давам.
Честитки за бебе нека е живо и здраво.Јас давам колиеф веќе 1 месец.Колиефот ги тера да испушта гасови затоа се грчат послем тоа и се црвенеат.Јас давам комбинација со еспумисан по трипати на ден давам колиеф по 5 капки во ад млеко.Док ми кажа по 4 пати ама приметив не ми кака се мачи.Вака и од двете давам 3 пати на ден и редовно кака по 2 пати и се намалија грчевите не се како претоа.
Мене педијатарот ми кажа 4 пати по 5 капки колиеф,а еспумисан 4×15 капки.Јас давам по 3 пати дека потешко ми кака со 4пати кога давам.Каде каде се намалени грчевите има уште ама пиеме и поголема количина на млеко.Може дека е предвремено роден може и тоа има врска.Еве веќе 1 месец ги користиме ни кажа док до следна контрола следен месец да користиме.
И ние првата вечер со шпихозни на долги со затворени ноџиња ама дефинитивно и беше топло. Од втор ден ја расоблеков на боди по кратки со клима сме преку ден во дневна и ја покривам со тетра. Иначе и мојата кива и ика, сестрите од систина мо рекоа сосема нормално не поврзувај тоа со температура на просторија новороденче е. За да знам како и е ми рекоа на гради/меше како и е да проверувам рачиња и ноџиња не се репер како бабиве што проверуваат
Иначе за капкиве, нас не испратија од болница со био гаја пробиотик, по 5капки давав попладне ама тие денови првите беше превознемирена навечер и ќе ни се покакаше на крај обилно па ќе се смиреше … не знам дали беше поврзано ама вчера и завчера не дадов и бебка немаше такви мачнини ноќта не ни плачеше така силно. 9дена сме, во понеделник сме на прва контрола на педијатар па ќе прашам и таму какви се вашите искуства со био гаја?
И нас од болница кога не пуштија нин рекоа биогаја.Јас давав преку ден на пладне и многу се грчеше и плачеше додека се искака и какаше преку еден ден.Кога отидовме на педијатар ни кажа Бабутол неонате 1 до 2 пати во денот во млеко 7 до 8 капки.Дека тој пробиотик бил добар за бебиња што се предвремено или со царски.Види деновиве ако не консултирај се со педијатар ако не и одговара да смениш.
Е веци нешто како да читав и од други мајки дека био гајава често знае да им прави грчеви на ептен малечки бебиња затоа сакав искуства и од тука. Мојава е вагинално родена 39та недела со убава тежина 3490гр ама ќе зборнам во понеделник и со педијатарот до тогаш решив да не и ги давам … ништо ваљда не може да и биде
И нас ни рекоа тие да ги пиеме и ни ги дадоа Био Гаја од Систина, ама не ни одговараа и после неколку дена ги прекинав.
Ние користиме БиоГаја од раѓање, на почеток и јас мислев дека плаче од нив не знам... продолжив да ги давам и ден денес не осеќам да има негативни последици.