Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Autumn05

Autumn05 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    446
    Пред да падне алкохол 70% а откако падна капнувм хидроген 3% со шприц и откако ќе заврши со пенење ставам прашак банеоцин, два пати дневно ова :)

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Autumn05

Autumn05 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    446
    Јас првите денови во onesie по долги и со затворени ноџиња и го приметив дека му е жешко ептен, и од тогаш само боди по кратки, го гледам дека му е многу подобро. Кај мене е околу 26 степени навечер, без клима. Преглупа ни е климата, централно ладење е и тешко се регулира, на колку и да ја ставам многу ладно дува и дирекно кај што спиеме па избегнувам навечер пуштање

3. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    560
    За колиефот уште се мислам што беше проблемот иако само едно потрошивме тогаш. Плачеше имаше грчеви ии и давав после колиефот имаше пола сат напад на грчеви кој мн лошо и беше се виткаше вриштеше и после прекинуваа па по два сати пак истата песна. Второто шишенце купив отворив и не и дадов. Несакав чај да дадам, сакав само млеко ама после со чајчето беше многу подобро па пополека прекинавме и тоа.
    Матичната ме советуваше 3м да дадам колиеф 3пати по20капки на ад но не продолжив.

4. milicka12

milicka12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2024
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    14
    Здраво мамичкии, кога ги прекинавте babytoll капсулите и продолживте со вигантол или некои други за коските, 2+ м сме

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.725
    Допаѓања:
    24.115
    Пробај денес не давај колиеф и ќе пратиш како ќе биде.
    Прашај за Еспумисан да дадеш, он него лесно ќе исфрли гасовите.

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.725
    Допаѓања:
    24.115
    И јас бев против чајче, ама кога веќе пробав се и немаше ефект, си свиткав опашот и дадов. Грчеви преќинаа, чај преќинав да давам.

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    2.868
    Кој чај ?

8. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    877
    Јас еспумисан давам

9. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    877
    Одма после 6 недели почнав со пливит д3

10. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    1.708
    Каква алка за комарци земате? Ќе правам онлајн нарачка од Зегин и сега видов дека има повеќе врсти

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.725
    Допаѓања:
    24.115
    Бекутан. Ич несакав, ама само тој искочи дека ни е спасот. Плус знав да ставам и 2-3 зрнца ким.

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    857
    Честитки за бебе нека е живо и здраво.Јас давам колиеф веќе 1 месец.Колиефот ги тера да испушта гасови затоа се грчат послем тоа и се црвенеат.Јас давам комбинација со еспумисан по трипати на ден давам колиеф по 5 капки во ад млеко.Док ми кажа по 4 пати ама приметив не ми кака се мачи.Вака и од двете давам 3 пати на ден и редовно кака по 2 пати и се намалија грчевите не се како претоа.

13. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    877
    Јас пак еднаш во денот по 25 капки

14. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    857
    Мене педијатарот ми кажа 4 пати по 5 капки колиеф,а еспумисан 4×15 капки.Јас давам по 3 пати дека потешко ми кака со 4пати кога давам.Каде каде се намалени грчевите има уште ама пиеме и поголема количина на млеко.Може дека е предвремено роден може и тоа има врска.Еве веќе 1 месец ги користиме ни кажа док до следна контрола следен месец да користиме.

На Lady Maria и Baby warrior им се допаѓа ова.
  15. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.016
    Допаѓања:
    3.984
    И ние првата вечер со шпихозни на долги со затворени ноџиња ама дефинитивно и беше топло. Од втор ден ја расоблеков на боди по кратки со клима сме преку ден во дневна и ја покривам со тетра. Иначе и мојата кива и ика, сестрите од систина мо рекоа сосема нормално не поврзувај тоа со температура на просторија новороденче е. За да знам како и е ми рекоа на гради/меше како и е да проверувам рачиња и ноџиња не се репер како бабиве што проверуваат :D

16. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.016
    Допаѓања:
    3.984
    Иначе за капкиве, нас не испратија од болница со био гаја пробиотик, по 5капки давав попладне ама тие денови првите беше превознемирена навечер и ќе ни се покакаше на крај обилно па ќе се смиреше … не знам дали беше поврзано ама вчера и завчера не дадов и бебка немаше такви мачнини ноќта не ни плачеше така силно. 9дена сме, во понеделник сме на прва контрола на педијатар па ќе прашам и таму какви се вашите искуства со био гаја?

17. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    857
    И нас од болница кога не пуштија нин
    рекоа биогаја.Јас давав преку ден на пладне и многу се грчеше и плачеше додека се искака и какаше преку еден ден.Кога отидовме на педијатар ни кажа Бабутол неонате 1 до 2 пати во денот во млеко 7 до 8 капки.Дека тој пробиотик бил добар за бебиња што се предвремено или со царски.Види деновиве ако не консултирај се со педијатар ако не и одговара да смениш.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.016
    Допаѓања:
    3.984
    Е веци нешто како да читав и од други мајки дека био гајава често знае да им прави грчеви на ептен малечки бебиња затоа сакав искуства и од тука. Мојава е вагинално родена 39та недела со убава тежина 3490гр ама ќе зборнам во понеделник и со педијатарот до тогаш решив да не и ги давам … ништо ваљда не може да и биде

На Veci@123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    349
    И нас ни рекоа тие да ги пиеме и ни ги дадоа Био Гаја од Систина, ама не ни одговараа и после неколку дена ги прекинав.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.356
    Допаѓања:
    92.398
    Ние користиме БиоГаја од раѓање, на почеток и јас мислев дека плаче од нив не знам... продолжив да ги давам и ден денес не осеќам да има негативни последици.

На Ladyme и Baby warrior им се допаѓа ова.