Мајки каде шетате деновиве со мали бебиња во Скопје и околина? Некое местенце во природа, да можеме да седнеме, а да не е многу гужва. Пристап со количка и помирно? Има такво нешто?
Isto bevme i nie posle vakcini, skroz ze poremeti dete. No se vrati vo normala posle 10 dena. Ne se sekiraj ke si fatite red pak. Kolkavo e tvoeto?
I nie imame problem so ikanjeto a 2.5m sme. Sekogas koga ika (voobicaeno posle jadenje-na AD sme) mi povrakj. Dali vi se slucuva istoto? Ne znam sto da napravam za da ne dojde do povrakanje, stanuva nervozen, piska i povrakja..
Нормално е да ика. Не повраќа од икање, икаат од прејаденост, затоа и ти бљуцка. Рефлексно стегање на дијафрагмата е.
Nie sme 2ipol meseci. Piese 120ml, no cesto mi povrqkase. Otkako fati zeskoto namali vo ml i pie po 90ml + hranata doaga do 105-110ml i sega voopsto ne ika i ne povrakja, no pocnuva da place za poveke, mu napraviv 120ml gi ispi no pak pocna so ikanje i povrati.. ne znam sto da napravam.
Da, mozno e.. ke vidime za nekolku dena. A kako gi racunate ml, samo vodata ili vkupnata kolicina voda+dohrana? I kolku ml ste davale na 2ipol meseci?
Дојдов за совет/утеха. Бебево(4ипол) се врти од 2ипол месеци ама последниов месец е интензивирана на грб нема легнато колку на меше. АМА, назад не се враќа сама, може, го прави, ама еднаш во денот дали ќе го направи, по цели денови јас ја вртам, инаку ќе се заврти ќе игра и по 10минути може, ќе и здосади и ќе ревне. Сите можни техники и ги покажувам, вежбаме, не и не. Фати да се движи со колена крева газ и се влече ама не се завртува сама само вришти. Најболно ми е ноќеска кога ќе ја заспијам и ќе се сврти во сон на меше и ќе се разбуди.
Мала е многу нема зошто да се паничиш. Инаку исто ми беше со првото, се вртеше во спиење и се будеше. Едно време му ставав перниче за да не се врти
Исто сме и ние од неполни 4 месеци. И јас пишував тука за совет, може се сеќаваш. Само на меше се врти и цел ден може така да седи ако ја оставам под услов да сум до неа и кога ќе и здосади на меше да ја вратам на грб, па во истата милисекунда пак се враќа на меше и така во круг. Цел ден тоа. Обратно неколку пати се има свртено сама, на прсти бројам колку. Не сака и не сака да се рола, само на меше со потпрени лакти и некој цело време да е до неа, јас еве 2+ месеци не можам да мрднам до вц од тоа вртење нејзино па ја ставам во хранилка на 45 седи си игра за да завршам нешто низ дома. Кај мене разликата е што исклучиво на меше спие, па во креветче кога ќе ја легнам на грб се врти на меше и си наоѓа позиција па продолжува да си спие цела ноќ така.
Не паничам туку сакам да се врти сама назад за да можам да ја оставам на подлога и да не плаче за 5минути и преку перница се врти ако е мало или под неа ќе се мушне. @baguf4e е сеа ептен ме утеши на 2 месеци ја оставав раат нешто завршував сеа само се кенка и вришти ако е сама. Во столче само додека готвам да ме гледа иначе не и е интересно уопште не сака дека врзана нели не може да прета.
Не сум ти и јас за утеха ама исти сме. Како наполнивме 4 месеци почна многу да се врти од грб на меше. И ако не го свртам назад после неколку минути почнува да кенка и плаче. Со денови неможам едни јајца да спржам, па сум на житарки цело време. Неможам ни до вц да мрдам, не сака ич да го оставам и да биде сам.
Знам, моево порано и по 20 минути знаеше сама да се заигра на подлога, можев набрзина да усисам цел стан, да наполнам машина за садови, да измијам шишиња и кафе да си направам и не кенкаше воопшто по мене, заиграна во својот свет. Тогаш се радував демек браво детево independent play барем еднаш во денов има уште мало. Аха, уживај си. Неколку дена пред да направи 4 месеци одеднаш се сврти на меше без никакви вежби, сама од себе и од тој момент еве 5ипол месеци сме нема престанато. Што год нова вештина да научи, таа и е all time favorite. Додека е на подлога, додека е на кревет, на подлога за менување пелени, значи нема запирачка една секунда, мора да е на меше свртена. Знам дека не те утешив ич, ела да се гушнеме во чест на нашите неуморни деца. Ајде може па твојава ќе почне обострано да се врти убаво, да не биде како моево мрзла за назад на готово. Инаку за хранилката, јас некогаш и ставам во едно пластично мали играчки и глодалки и си има активност, едно по едно ги вади, става во уста, тресе со рака и ги фрла на земја. Додека исфрли се, сум завршила работа. Можеш да пробаш ако не ти е пробано тоа.
Усисувам со неа во кенгур, интересно и е (за сега!) дека има ласер правосмукалката па го гледа. Пелена мењам со едната рака држејќи ја во секој момент, во гнездото се превртуваат се заглавува, во факинг корито на мрежичката пробува да се врти двајца ја држиме да ја избањаме. Синоќа само што си отворив пиво заспиена беше саатипол зема се сврти на меше и вааааааа, ми се посреќи петокот. Ама еј on the bright side нема више contact naps може да мочаме кога сакаме @QweenSM не знам дали смее да се замрзнува АД, ама нешто што ми купува време моментално е на Хаака цуцлата шмукалка замрзнувам млеко и ставам едно и добри 7/8 минути се занимава.