1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.885
    Допаѓања:
    12.901
    Има бебиња и на 4 и нешто месеци вадат заб. Иначе 16та недела е 4ти скок, и е ужас на ужасите. Има регресија во спиење, как нас денски се одрази, не спиеше по 10 минути и само во раце, па после отворив летната количка и така видов живот. Не се затварај дома, прошетај и во мол со бебе, ќе ти годи и на тебе и на него.

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.885
    Допаѓања:
    12.901
    Колкаво е?

3. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    415
    5meseci. Osven sto imav maka so povrakjanjeto i na pocetokot so cicanjeto. Taman se naucivme na nepolni 3 meseci da cicame moravme da se odbieme zasto mnogu povrakjase i moravme na adaptirano AR. Druga maka ne vidov.

4. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    693
    Најтешко нешто со малава ми е успивање дефинитивно. Значи освен навечер и едната поголема дремка денски што и се со цицање и лежење во спална (мада и на тие извољева во скок дур е и морам прво на перница за доење па да ја преместувам и да се молам дека нема да се раскенка) на другиве успивања мора нешто да зјапа да и е интересно. Не пали тишина темно шшкање шумови… Мора да има нешто интересно да гледа и дури подисправена да е за да се успие.. Во количка, на лулашка на тераса или дома на стол ама обавезно подисправена и во нешто да зјапа

5. Maraya✓

Maraya✓ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    72
    Мамички до кога користевте цуцла со 1 проток ?
    И дали сте биле со бебе (7 недели )на планина .дали сте имале проблем со затнување ушиња поради висината.

6. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    877
    Кога ја доиш не заспива ?? Да не и е жешко?

7. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    693
    Заспива ама малце потешко, или има грчеви и плаче некој период прво или кога нема грчеви се буни ако сме скроз легнати и прво на перница за доење па ја преместувам. Не сум размислила дека и е топло, пуштам клима на 25 малку ама на мод за вентилација дека па и бањата ја заспиваме ми е страв да не ја настинам

8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    35.212
    Нема да ја настинеш.
    Нас ни е цело време пуштена веќе месец дена на 25-26 да лади па еве фала Богу супер си е.
    Така свежичко е само во собава. И навечер ни дува. Син ми за спиење е по боди на кратки или ромперче и во летна вреќичка и таман му е.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.885
    Допаѓања:
    12.901
    Ви дува пример во дневна а вие со отворена врата од спална спиете? Ја веќе не знам што да измислам луѓе на моево дете да не му е топло.. биваше ли цела да е на татко и, само они двајца се препотени што дишат мислам.. И тоа голи спијат и двајцата…

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    35.212
    Во ходник ни дува и сме со отворена врата во спална, да мила.
    Мада и дневните дремки кога му се го легнувам во дневна и ја пуштам таа што ни е во дневна со затворена врата, дека кај нас не се дише.
    Знам, склет ѝ е. Ако не сте пуштиле клима за навечер пуштете, ќе ја видеш разликата одма како подобро спие и нема да ѝ е топло така.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.208
    Допаѓања:
    4.619
    Ние така и не ни постига во спална е 28 степени... во дневна може да дојде 24. И некако шок е за неа од дневна во спална. Пошо така е поставена климата овие изумиве сега ахитекти или кој и да ги прави нацрти за становиве хаос. Треба да земам пропелер да дува да се оладат собиве или да ставам во соба клима а тоа немам намера да ми дува над глава додека спијам. Вчера сум ја соблекла по пелена... и таа како мм, не е на мене хаха двајцата се потат и им се лади потта на нив. Незнам како ќе се издржи летово.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.885
    Допаѓања:
    12.901
    Ама пуштив и клима и прозор и уште гола пиштол да ја соблечам, ја стварно не знам што ќе беа и двајцата, маж ми синоќа се префрлил во дневна во 3 сабајле и легнал под клима да спие:drunk: жешко му било премногу..

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  13. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    693
    Ама не е испотена ич, и таман ми делува ни претопла ни преладна кога ја пипкам за врат… По комбилезончњ по кратки спие и со памучно ќебенце откога ќе се успие ја покривам до пола само. Денес и вчера ми одбива и цицање пред спиење што никогаш не се десило, урла се стиска како да има грчеви и кркори мешето и ми заспива во раце… од утре можда е паменто да пробам да ја дојам пред бањање. Плачела и до сега од грчевите ама сепак не одбивала некако ќе успеела да се нацица

14. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    693
    И ние сме така со отворена врата од ходник и климата таму цела вечер работи на 25, ама дур ја успивам навечер во спална ја пуштам таа од спална на мод вентилација дека затварам врата и на тивко

15. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    137
    Кај мене така одбиваше да цица кога беше во 2 скок и буквално низ соба се шетав а таа цицаше за колку толку да јади барем малку...

На dummy и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  16. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    216
    Мајки, денес додека ја доев малата, таа заспиваше, а јас чепкав во телефон и несакајќи ми се пушти звук. Но телефонот да ми бил пуштен најгласно што може и ја преплашив беба, кога скокна, испружи раце и нозе и кога почна да вриштии така до сега ја немам слушнато. Ме преплаши и она мене, цела се тресев. Сега се обидувам да ја успијам ама таман потерува во сон скока, отвара очи и се буди.

Па прашањето ми е, дали ова може да остави некакви последици и што да очекувам?
    Инаку беба е 2 месеца.

17. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    877
    Гледај температурата да е 23 до макс 25 степени за спиење најубаво да е 23 степени ...Кај нас в спална се прави 30 степени ужас и пуштам клима се разладува...Како ја облекуваш за спиење ? Земи си термометар за в соба и ќе знаеш колку е ..јас на термометарот гледам е мак 25 степени

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    877
    Неее не било еднаш кај мене ...Знам ти доаѓа да се удриш со тел дека така ама не му е ништо ...

На Batterfly93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    2.868
    Имам некои работи заборавено.
    Пример колку е досадно да му пазиш глава.. кога почнуваа сами да си држат?
    Од кога ставате во електричен релаксатор ?
    Предлог цуцла помала дека мали брадавици имам и купив на адвент 0-6 меки што се цели ама голема и е веројатно се дави.
    Од кога почнуваа грчевите ,големата имаше многу ,малава или нема или уште не почнале :D
    Да се спремам (lalala)

20. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.030
    Допаѓања:
    1.309
    Тие цуцлите авент soothie се многу тешки некако. Да видиш на медела или мам не беа лоши а слични ко медела.
    Грчеви почнуваат 3-4 недела мислам. Првото немаше кај мене, ама женскава пред какање е жално да ја гледаш.
    Стоскам палци да не ви се појават (fingers)

На Ladyme и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.