Ние на медела користевме на почетокот, баш се мали и одма ја прифати. Сега веќе не сака никаква ама тогаш ни послужи.
Кај нас грчевите почнаа уште после една недела Во електричен релаксатор ја ставив на скоро 8 недели, ама тоа беше лична преференца, може и порано.
Кај секое бебе е различно држењето на главата, ние почнавме после 2,3 недели да ја ставаме на стомаче по неколку пати дневно по неколку минути и почна да ја држи по некое време. Пробувај така, си вежбаат сами така да ја држат главата. И ние ја имаме на Advent Soothie цуцлата. На релаксаторот ја ставивме мислам на 2 месеци ама нејќеше нешто посебно да се релаксира хаха исто е до ден денес 5 и пол месеци е
12 дена е денес изгледа од ноќеска почнаа грчеви инаку и претходно пред да кака се стискаше ама не и цело време. За релаксатор прашав оти веќе се нервира кога лежи цело време Вака поцврста е за разлика од поголемата. Па ќе видиме за главчето.
Па и на него ќе лежи освен ако не и е поинтересно да ја ниша. Изгледа од мала ќе биде активна штом нејќе да лежи уште од сега. Ние првите 3 недели само спиевме и пиевме млеко хаха
И она долго време спие ама тоа време што е будна мрда прета некогаш ќе се извитка мислам готово на стомак ќе се сврти. Баш и дрокторката кога бевме ми рече дека е доста активна. Се буни додека не ја подигнам малку во раце кога е ,обожава да ја гледа сестра и.
Што порано тоа поубаво во релаксатор. Поубаво за тебе мојот ѕвер не сакаше во релаксатор па така ни стоеше за украс Скроз самостојно главата почна да си ја држи на 4ипол,5 месеци, а ја креваше уште на 3 недели За цуцлите, avent ultra air имаме ние, супер си прифати
Не сакам да ја учам на раце ем рано ќе треба во градинка ем и сестра и е љубоморна кога ја држам само глупости прави.
Таман. Не може сите бебиња на 5 месеци да има исто килажа како што сакаат педијатрите. Моето на 6 имаше 8,300г
Колку е родено? Не е многу. Мојава на испис беше 2850, на точно 4 месеци вчера 6250 спрема меркиве дома. До полни 5 очекувам накај 7 кг да биде.
Оставај ја на стомаче, секој ден по малку, така ќе се зацврсти уште повеќе. Ние уште од болница кога го донесовме син ми, почнавме секој ден по малку да го оставаме и уште толку се зацврсти, а и онака си беше многу цврсто бебе, прв пат на седум недели се преврте од стомаче на грбче, почна да лази скроз правилно на 6 месеци, скроз сам седна од лазечка положба на газе некаде пред седмиот месец, да се исправа сам на седум…што викам јас, јас немав бебе, директно дете си родив И ич не сакаше во раце, се он сам сакаше да направи…дури страв ми е и второво ако биде такво, кај усвет да фатам..