Ние сме од почеток на Диастоп, нит грчеви нит проблем со столица сме имале и гоа доено бебе. До сега не се десило да не се искака од кога е родена, додека примаше диастоп. На испис ни го препишаа од ГАК.
Комбинирано ја хранам доење + ад Пробиотик давам биогаја +колиеф, правам вежби возење точок и масажи но еве не сака. Само си прдка а се нема искакано
Моево почна со бејбитол неонате и откако наполни месец ни ги смени др. Муратовска прво со биогаја, па кога кажавме дека има повеќе грчеви ги смени со бејбитол коли, тие се и пробиотик и за грчеви па ги комбинирам со Nurse Harvey сирупче и инфаколик капки. Од сите најлоши беа неонате мислам, знаеше со денови да се мачи со гасови, со последнава комбинација многу брзо се смири се
По совет дека од двете земаат пари , двете се со различна бактерија ама земи си едно, ако си почнала диастоп и е ок продолжи со тоа, ние еве со овие пробаланс бејби сме одкако завршив биогаја (од болница имав што ми дадоа) и еве ротата сме денеска 5 ден и добро помина немаше ни дијареа ни проблем со столицата и подостапни се со цена. Само имаат дополнително д3 а ни препорача матичниот плус д3 така да во едно се. Пробиотик се дава подолго време искрено мн се скапи, и ова е хрватски бренд, по стандарди на еу, а подостапна цена. Колиеф сменив со ко-лактаза и тоа е мн подостапни а исто добро производство. Само мн пари се дава по доктори па мора цена да се качи.
Имате приметено разлика откако сте ги прекинале д3+к1? Све мислам на бебево му се потсмирија грчевите откако ги заменив тие со вигантол. Ама истовремено и пробиотик сменив па не знам кое имаше повеќе удел
Баш сабајле ова го мислев ,до вчера немаше грчеви. Завчера и ги дадов д3 +к1 а од вчера дха омега. Ноќеска почна да има. Ама јас мислев од омегата... сеа се мислам дали да ги прекинам.
На неколку места по групи прочитав слични искуства и се замислив, а не знам дали има друга опција со к1. Ќе пратам деновиве како ќе биде, се надевам нема да се вратат
Денеска е жива плачка, незнам седи и давам цуцле со све цуцле плаче, плаче на подлога, на перница за доење, во раце... а јадена пред еден сат, не е гладна. Седам на тараса да одморам мозок, мм ја шеткара низ стан. Незнам дали е влезена во тој 3 скок дека мислам пројдоа вакциниве има 5 дена више. Денеска е 2 месеци и 18 дена стара.
Мене маста почна да ми ја вади во овој третиот скок.. не е така кенкава ко што викаш весела е се смешка ама за успивање е хаос. Почна и на ноќе кога цица да нејќе да се успие на цице а од прв ден така правела.. Вришти да ја земам во раце да ја нишкам и гушкам на секоја дремка и еве по ново и ноќе…