Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    3.988
    Во количка пробуваме да ја шетаме неколку пати низ маало и вчера амбициозно во парк :D пола време е во количка пола во раце кај татко и пошто закенкува .. вака со цуце мислам ќе поседи повеќе да ја прошетаме баш вечер ќе пробам

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.439
    Од нешто пред да наполни 2 месеци почнав да ја ставам на мека подлога со висечки играчки и уште една имав со нозе кога бутка да свири клавир доле.:D
    Оваа меката со висечки уште ја игра понекогаш, а на голема гумена подлога уште одма ја ставав на стомаче и ден денес ја ставам ама од кога почна да седи на 45 не е голем фан на подлогата.:D

На Autumn05 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    2.869
    Па има шанси да е.
    Кај мене големата до 2 м дење спиеше ноќе урлаше. Главче не се сеќавам кога почна да држи на стомак не сакаше се додека не се сврте сама е после како се сврти на стомак се на стомак беше..
    На 3 м па сакаше на 45 да седи по одобрување на Видоевски ја ставав на 6м седна и како седна почна да се исправа ,лазење само по потреба. Некоја недела пред прв роденден прооде.

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.891
    Допаѓања:
    12.917
    Давај вода слободно, со лажиче ако треба, битно нуди.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.814
    Допаѓања:
    10.623
    Мојата како новородено ич неќеше на меше, многу се нервирав, на baby gym ја ставам од 2 месеца негде со јас до неа нели. Пред 2-3 недели и здодади ја тргнав сеа си е само на онаква подлога со играчки расфрлани и се влече и превртува по нив. 20 недели сме. Ама тоа со вртењето е скрос индивидуално, нема што не направив да се врти од меше на грб кога едно сабајле сама реши дека ќе се врти. И сеа ми треба ограда да не направиме беља. Јас се трудам да е на под колку може повеќе ама и она си сака.

На Hygge-girl, Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  6. Excellent

Excellent Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    24
    Kolku cesto kakaat vasite 3 mesecni bebunja? 3 ipol meseci e i samo na doenje. Veke mesec i poveke kako kaka na 4 ili 5 dena. I toa postojano se e taka. Prde cesto i koga prdne mnogu mirisa. Do sega napreduvase super, duri i poveke od potrebnoto.

7. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.209
    Допаѓања:
    4.621
    Бејби јас почнав негде месец ипол да ја легнувам на подлогата таа што и висат играчки, не дека гледаше мојава ама ај да добијам време да направам млеко, ама со цуце. На стомаче почнав одма кога ми ја дадоа рачунај 3 ипол недели беше... а таму кога плачеа нешто врц на стомак и нека се оправа самото сирото.. и на страна ја ставаа со тетра гушната околу неа за да се смири кога била вознемирена. Ах колку ми е тешко што не ја кенгурирав ич таму и ретко ни ја даваа а и исплашени дане и пренесеме нешто. Викам осамена била ама тоа е да не си мачам ум ќе се шекнам.
    Иначе си седи на стомаче од старт одма ги наоѓа рацете и ја слушаш шмука. Ептен ако е вознемирена некогаш ја смирува ама некогаш може да ја доразлути.
    Пробувам све и релаксатор (мислам имаше месец ипол) и подлога на кратко да видам како реагира. Секое дете е различно. Ама вежбај ја и да кенка не ја кревај одма, дај цуце, легни до неа на подлога да те осеќа. Да не е во раце.
    Во парк сега изводи неколку дена после вакцина да зајдува во количка( се научи малку во раце па глуматор тежок ја земаш и толку гледа лево десно заборава на плачки ( солзи сега има више не плаче на суво) , па почнав и го тргнам скроз тоа од колчиката тендичето хаха да гледа и застануваме цуцето мора да е во уста иначе хаос настанува , пред вакцина ни беше рај стај ја ќути и шопинг и све спие само во количка. Се молам да се нормализирс да де врати во чил моуд.

На Baby warrior и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    137
    Леле исто скрос...
    Понеделник на утро ни е ден за какање :lol: и после дури следниот понеделник кака...
    Исто како што кажа и за прднувањето кога прднува мн мириса...
    А и за напредокот уште си е така само што какањево е еднаш неделно...

На Excellent му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    955
    Мајки со мали бебуши, дајте совет што би било корисен поклон за повојница за другарка, второ девојче има сега, и првото е женско. Моето е поголемко, а не ми текнува што корисно ми донеле тогаш :D
    Може има подобра тема за прашањево, ама не успеав да најдам. Фала :l:

10. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.171
    Има ли Nuk цуцли во ДМ, да не одам за џабе? Зедов и јас soothie ама вистина се многу тешки ми е жал да се мачи, а и мало е..

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.464
    Допаѓања:
    5.145
    Како се со бројки и килажа пуфис? 2ка пр од колку до колку кг е и од кај ги земаш? Прашував еднаш во зегин немаа, дали така се погоди само..со големиот користев пуфис и ептен ми се погодија.

12. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    3.988
    Земи фриг ептен се лесни и убави на лик, мојава ептен ја сака, од вчера и ја отворив нова, дете фати одма

На Merten му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.171
    Која ја имате од фриг? Ја гледав во зегин дејзи ама само латекс има, а сакав силиконска

14. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    3.988
    На Merten му/ѝ се допаѓа ова.
  15. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    195
    Педијатарот ми кажа декс постоеле вежби за да се изедначат двете страни на главчето кај бебето, бидејќи левата страна повеќе ја сака и спие претежно на неа, иако ние јс вртиме цело време и малце и е како нерамна. Дали можеби знаете кои се тие вежби, како да се легнува бебето за да и се изедначат двете страни. Бебето е два месеци

16. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    646
    Мајки читам има некој growth spurt на 6 недели, бебе денес е повеќе будно него што спие :| Се и сешто пробав да ја успијам и дури сега се предаде… не сакам да ми спие во раце или на рамо, неа комотмо и е но цела е искривена, се плашам за грб, колкчиња…
    Или да не е некој скок во игра?

17. Autumn05

Autumn05 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    446
    Пет ипол недели е моево и исто :sweat: 5 саати го успивав, ќе заспие пет мин во раце и ќе се разбуди со плачење, ама врескање буквално
    Не сака да цица, се бори, ме тегне, а дохрана колку ќе му дадам толку ќе изеде. Пред пола саат заспа ама се превртува, прокенкува во спиење :sweat: не знам што е ама мислам најлош ден до сега

18. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    646
    Исто, тежок ден денес.

На Autumn05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.891
    Допаѓања:
    12.917
    Добредојдовте во прв скок.

На Aschenputtel, Kejt362 и Autumn05 им се допаѓа ова.
  20. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    752
    Женски дали е океј месец ипол бебе многу да се лигави? Нели е рано за запчиња? Исто да ве прашам какви пелени користите? Земав обични памперс ама некако чуден мирис имаат…