Од пред два, три дена беба почна да кака 2,3 пати на ден. Денес повеќе пати, не е многу но скоро после секое млеко. Структурата е нормална како и претходно. Денес какаше скоро после секое млеко. Со вкусови почнавме веќе втора недела ама баш денес ништо не јадеше освен млеко пошто бевме излезени скоро цел ден. Нема температура ни повраќање. Утре ќе ја носам на педијатар. Да не имате некое вакво искуство или е нормално?
Драги мамички еве ме и мене во групава Јас се породив во понеделникот На свет дојде мојата кукличка Уште сме во болница Е сега ме интересира некако ми е успана многу поголем дел од времето спие … дури и кога цица ми заспива на цицка Дали да се секирам што спие толку многу или нема место за паника Ве молам за совет фала ви
И јас откако почнав со вкусови ми кака 2-3 пати на ден. Кога дадов круша тој ден 4 пати ми се искака.
Новороденчиња по книга спијат 16-18hдневно буди го бебчето за да вежбате цицање останатиот дел е гушкање и спиење
Консултирај се со докторите случајно да не има жолтица, па они ќе ти кажат што, како, понатака. Инаку да, новороденчињата спијат на почеток.
Ве молам за помош. Бебе е 5 дена денес не пуштија од болница и јас сум во хаос. Педијатарот не пушти со препорака за Аптамил прематур на секои 3часа а во меѓувреме да цица. Мене млеко ми дојде уште вториот ден ( породена царски) и од тогаш го ставам на града, но таму секако му даваа и ад па не цицаше редовно од мене. Е сега јас многу сакам да цица и несакам да давам ад но ми е страв да не не му е доволно. Од кога сме дома цел ден е на цице и во раце. Значи цица и заспива ако го оставам почнува да плаче па пак се оддново. Дали е нормално вака или можеби сепак немам доволно млеко чим е цел ден на цице? Дали да дадам ад?
Зависи за колку време заспива ако е веднаш чим почне да цица обиди се прво да го будиш повеќе. Мора активно цицање да имате.
Цица и спие и цело време го задевам за да продолжува да цица. Дали хип чајот за доилки е во ред да го пијам за да зголемам лактација? И како се конзумира? и уште едно прашање дали земате некоја терапија откако ве пуштија дома. Читав дека се продолжува со витамините што сме ги пиеле во бременост ( јас пиев фемибион 2) но мене никој ништо не ми кажа.
Мене докторката ми кажа најважно е калциум и вит Д да зимам. Рече не пренаталните туку други да земам. Моментално пијам Аскорвита + калциум со магнезиум. На Хип чајот мора да има упатство како се конзумира. Во глобала сите си слични. Да одстои 10тина мин , 1-2 чаши на ден.
Kalciumot mi e od solgar pls pobaraj go na stranata na zegin. Mislam bese barem 400 ili 600 mg kalcium, za D zavisi jas bi rekla barem 1000 IE. Vo ascorvita ima 2000.
Има жолтица сигурно. Можеш да продолжиш, јас пиев премама и уште пијам еве 8 месеци веќе. Штипкај ја, скокоткај, поспана е од жолтицата. Плус на почеток спијат од 16-18 часа на ден.
Може и жолтица да е а може да е и од што нема сила. Пред подој смени пеленка рассоблечи го побуден ќе биде. Јас лактамикс пиев со првото,сеа треба да земам. На него оишуваше литро да си направиш и во тек на цел ден да го пиеш. Јас не правев толку бидејќи го зимав само кога имав добиено за полесен отпуст да имам. Во врска со витамините за првото исто никој ништо не ми рече ,уствари ни во бременоста не пиев пренатални (така ми рече гинекологот) за второво од тука што читав дека е убаво да се продолжат. Новалак имам уште скоро цела кутија со нив ќе терам сеа па ќе видиме.
Здраво! Бебе е 3 месеци, но имам еден проблем. Кога го држам исправено, држи главичка не ја поклопува единстевено што не е завврстен. Но кога е на меше, не сака да крева глава и не подава раце не дава напор за да се крева кога го ставам на грбче и се обидувам да стане.
2ta se od 4-8kg,no jas koga napravi veke skoro 5kg se prefrliv na 3ka. Sega vo zegin se na akcija. Vidi vo drug zegin ako tamu gi nemalo. Do 31juli e akcijata 108parcinja br4 se sega 1049 den. I vaka se skapicki ama eve mene mi se pogodija.
Дали после секоја дремка пратите прозори на будност ? Се случува да цицне и презаспие одма... А ноќе пак немирно спие се витка цела.. ржи веројатно грчеви се ама па не плаче туку само ржи
Мала ти е многу, мене кога ми ја дадоа на 3ипол недели заспиваше толку 30 мин макс будна и тоа све во јадење и минутка пелена менување. После почна да зголемува. Исто навечер таква немирна, вчера имаше матрона предавање др гуднајт и др марина поп лазарова и вика до 3 та недела не им се лачи мелатонин немаат сон сон, само површински спијат. Затоа ржи.
Видов за предавањето ама со две деца немаше шанси да се пријавам само ќе одземев место. Јас па мислам се наспива преку ден па затоа не спие ноќе. Ајде веројатно ќе се издржи.
И мојата е така, како зајче спие… а ако потоне ептен во сон тогаш знае да тера и 3саати. Навечер се буди сама на 2h за цице. Ама воглавно е нервозна цело време… прозорци на будност нс почеток нешто демек запишував и подле сфстив декс секој ден и е различен еден ден знае да презаспие за 30мин некој друг ден се молиме 2-3 саати да фати сон со нишкање со цуце со што не. Си викам како ќе расте така ќе и биде сонот појак иначе и мојата ржи