Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Bum

Bum Истакнат член

Здраво девојки. ...молам за совет...ние сме месец дена ..последнава недела се корне бебе од плачење одвај врзува сон.....малку млеко имам. .и давам да цица и плус ја доградува 60ml од hipp probiotik....пиеме витамини babytol...D3+k1...I omega dha..i 7 капки neonate..со секое шише...и ставам 2 капки Colief....i по 15 капки espunisan
    ......кога бевме кај марина вила ок била со килажа ос тоа што плаче не може да се повлече тоа што го викаат како пред кила на папокот...незнам каде грешам.....дали до млекото дали до витамините.....јасно мо е дека се грчеви гасови...ама не е нормално толку многу .....веќе памет немам.....се црвенее зајдува од плачење....НЕКОЈ СОВЕТ ВЕ МОЛАМ

2. Bum

Bum Истакнат член

Вода и чај не им давам.нели не треба као до 6 месеци

3. Autumn05

Autumn05 Активен член

Може да е и скок во развој, а може да е и од д3 со к1. Кај моето грчевите престанаа кога ги прекинав тие на 1 месец. Сега е 6 недели точно и како да се смири се од вчера навака, а цела недела претходно беше ужас, баш пишував. Одбиваше доење, дремки прекратки и ептен немирно спиење со врескање измеѓу, катастрофа беше, раце ми паднаа од нишкање и ништо не помагаше

Bum likes this.
  4. Bum

Bum Истакнат член

,фала ти на одговорот..и јас помислив да не епд витамините...уффф пд што сум хаос со еќнеа немам време ни да пишувам читаж многу...а ептен ми значи форумот групава....тука сите сме слично плус минус.....ќе бидам уште некој ден. ..уште лутам и со педијатар..кај марина тешко се стигнува.....дома држам температура 25 / 26.....и не ми кака секој ден....секој 2 секој 3 ден......од многу информации....некогаш човек да незнае што е правилно...и уште сме мачи се учиме...навикнуваме

5. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Мојата мн плачеше првиот месец. 5 пати на педијатар ја однесов кај 3 различни доктори да ми кажат што е работа. Бев и кај Марина во ремедика.
    Се установи дека има мн грчеви, ми кажаа што точно да и давам, јас во таа мака дадов и чај бекутан и вода и тоа по малку, пола ќесичка растворена во 100мл, давав и вода со ким, ама се ова по препорака на педијатар. Така да штом бебе плаче толку мн сигурно се и грчеви ама носи ја на педијатар да ја видат, да ти кажат и како напредува, дали е гладен/а што точно да даваш. На крај јас и млекото и го сменив, од хип комбиотик имаше и запек. Кажуваш дека мн плаче ако е неиздржливо, мора да има нешто што ќе помогне. Беше на педијатар?

6. Autumn05

Autumn05 Активен член

Ќе си помагаме со искуства, или ако ништо да видиме дека не сме сами :) мислам и за какањето помогна кога ги сменив неонате прво неколку дена со биогаја па после ми ги смени Муратовска за бејбитол коли, тие се и пробиотик и за грчеви, и сега давам вигантол една капка дневно, омега 3 едно дневно, бејбитол коли во сите денски млека по 5 капки од двете шишенца, инфаколик повремено без некој ред, некогаш и ич, и два три пати дневно nurse harvey’s. Си кака редовно, некогаш еднаш, некогаш 2-3 пати дневно

Bum likes this.
  7. Bum

Bum Истакнат член

Бе
    Бев....и кажав ма марина....са и она има запек по моја проценка нозете ги крева да може преку глава ....се тегне....само и од плачење цела врвенее...и на печенслата регија е малку црвенка....користам....babylove I eucerin...marina викаше дека немало потреба од промена на млеко кога качува ок килажа...сега е на одмор и треба да чекам 2 недели......

8. Bum

Bum Истакнат член

За кое млеко го смени hipp?

9. Autumn05

Autumn05 Активен член

Појди си и некој друг да ве види. Ако успееш кај Муратовска во систина да најдеш термин јас сум ептен задоволна од неа, не ми се ни бара матичен уште

Bum likes this.
  10. Bum

Bum Истакнат член

D
    Да во право си многу значи поддршката...да почнам да менувам па да видам....незнам...

Autumn05 likes this.
  11. Bum

Bum Истакнат член

Ќе пробам штом велиш дека е добра..фала ти...фала на сите што ми пишавме...почна паника да ме фаќа.. немам помош...сама ја чувам...мм на работа по терени....и малку почнав да сс губам....

12. Autumn05

Autumn05 Активен член

Леле можам да замислам, јас со помош поголем дел од времето па мислам скренав неколку дена а не па сама… ама се ќе се издржи за овие бебуши, кога ќе се смири и ќе заспие си викам вреди се :) гушки мајка :l:

13. Bum

Bum Истакнат член

Чеканот бебе....ха вс....да попушти си признавам...ама Господ ќе даде сила.....дало сакам да фатам ред некако односно да не се мачи вака.....знам дека е фоте доле нормално ама друго кога ќе знам што е отприлика...фала на поддршка :l:

Autumn05 likes this.
  14. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Аптамил без лактоза. Радица Муратовска од Систина кога бевме она ми кажа да го сменам хипот за ова млеко.

Bum likes this.
  15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Поголема глупост немам слушнато… никаква врска нема тоа што качува на килажа па да не менуваш млеко. Она ќе качува секако коа јаде, ама не значи тоа дека и одговара млекото. Има грчеви, за жал мора да помине периодот. Чајче бекутан помага, пробај дади па ќе кажеш. И пробај смени млеко ако и прави запек, ние сме на доено, ама и давав ад на хип комбиотик во кашите и и правеше запек, сега холе ставам и нема проблем.

16. Bum

Bum Истакнат член

И јас имам такво чувство дека може млекото да и прави у покрај тоа што ставам капки Colief.....ха прашав двапати...сепак нели викаат дека е врвен педијатар....се фрустрира ид различни мислења. ...и оди после збај што е паметно. ...ни треба стварно човечен , професионален у достапен педијатар...додека фатиме ред што се вика

17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

чајче пробај, и термофорче и ставав и гледај д3к1 не ги ставај во едно млеко со омега, нека се оделени. Колиеф ќе го чекаш, 15-20 мин пред да го дадеш да може да делува во млекото. И вежбички точаче со нозете, кружно на стомачето. Редовно кака?

18. Bum

Bum Истакнат член

Не. . Преку еден ден еднаш....знам лејди те послушав за coliefot...I taka I davam чекам 15 мин . ....читам дека и омегата не се давал како витамин. ..имам чувство дека нешто не и одговара... ама незнам што... одма после јадење се витка и плаче послед денови. Цел ден сега заспа од преморенист

19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

И кај нас бум исто беше мн изразени грчеви колики и имавме демек пред кила на папочето... Гледаш не кака како што треба и тоа плус мака, а внесува и адаптирано млеко што е потешко малку .. што пробиотик и даваш?

20. Bum

Bum Истакнат член

Исто о ние до папочето..neonatal..samo po 7 kapki..mi rekoa I biogala vo apteka ....ama.marina mi recd agi zavrsam neonatal