Колиефот го ставате прво во водата и чекате 15 мин па потоа го правите млекото или откако го направете млекото го додавате и чекате 15мин?
Ако ме прашуваш мене, паталец, остави табели, да - има "нормативи" што демек треба да ги исполнуваат, ама не е секое бебе исто. Еве моето на 5 месеци е 6кг а се роди поголема, па е супер, не секое бебе е исто. Важно е да напредува, со килажа, со вештини, со развој
Од како ќе се направи млекото па ставам колиеф (ко-лактаза ви се поефтини а исто мн добри) 4 капки, промешувам и оставам да делуваат 15 мин.
Се додека напредува секој месец и немаш забелешка од доктор, значи е во ред. И што ако гледаш табели а има колку сакаш на гугл, ќе го ставиш на диета ако има 200гр плус? Ете од @MariaBouli имало 6кг на 5 месеци, моето имаше на 3 месеци толку. Од другарка над 7кг имаше на 3м, така да избегнувај споредби да правиш џабе ќе се секираш.
Нема табела ,имаше едно за со родилната тежина кога да дуплира ,кога да триплира ама не се сеќавам како беше...
Бна 6 месеци да дуплира на година три пати. Што е океј за дуплирање ама за три пати на година па и не мора.
Здраво, три месеци сме денес др. Ми кажа да почнеме со д3+омега без к1 но не ми текнува дали од почеток или крај на трети, како сте давале вие?
Treba so navrseni 3meseci. Barem nas taka ni kaza pedijatarot. D3 so K1 i d3+omega do poln 3 mesec. Od 4ti kesec se isfrla d3 so k1 i se prodolzuva samo so d3+omega. Neka kaze i nekoj drug,eve nas taka ni kazaa.
Ние бевме на преглед кај Радица во Систина пред некој ден, бевме два месеци + 1 недела стари. Ни рече дотрошете D3+K1 и Omega и почнете со само D3 и D3+Omega. Не спомна ни 3 месеци ни ништо толку стриктно за возраста.
Ние го сменивме со аптамил комфорт и детево ми се смени.Не користев капки ни ништо зошто полудев од давање све и свашта на детево.За една недела прекинаа грчеви.Може и едноставно му поминаа што знам ама мој совет е тоа ад млеко и еве уште терам со тоа 4 месеци е
Користам биодерма маслена купка за бајнање и биодерма млеко за тело денеска гледам исфрлена .. од што може да биде ваква?
Да не имало некое пајаче во алиштата?? Имаш слика и кај вратчето на моево така му се прави ако е многу топло и да е наоблечено ...колку месеци е ? Да не почна со вкусови па да е од храната ??
Јас еден месец само д3 со к1 давав од бејби тол и наредно веќе пливит д3 ...немаше грчеви откако сменив и на интернет читав дека многу мајки забележале грчеви од капките за наредното бебе здравје само пливит д3