Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    243
    Дели му ги ако повраќа, јас некогаш давам 60мл па после пола саат уште 30 ако не е заспан, или 45 па 45, или 45 па го дојам малку па ако бара уште додавам уште 30. Такви комбинации некои по совет од педијатар. Така не ми повраќа, ако дадам наеднаш обавезно знае да бљуцка неколку пати едно по друго и после кратко пак да е гладен. 8 недели е бебево :)

На Трагедијаупмм, Maraya✓ и Bum им се допаѓа ова.
  2. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    243
    Во гнездото од ело, преку ден во дневна а навечер во спална исто во гнездото до мене, ама и јас приметувам дека се лизга надолу последниве денови па се мислам дека можеби ќе треба да го пробам во креветче наскоро, брзо ми го надрасна некако гнездово, 8 недели е.

3. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.046
    Мојава спие во ќошето од Г-то, постелено е со флакер па чаршаф или некое тенко јорганче доле. Сма некогаш и во спална ја ставам, се слуша кај нас и са шушнеш или барем јас слушам :D
    Се мислев за гнездо ама секако до 3 месеци макс ги собира и ми немаше поента. Немав ни за првото и реков ај шо ќе ми е.
    Сега сакав и марама ама изгледа ни марама нема да купам :D

4. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    243
    Sorry на упад, јас и марама купив, спиеше во неа точно еднаш и никогаш повеќе зашто е дебела и не баш растеглива и претешко ми беше и да го ставам и да го извадам од неа :sweat: ама може и само лоша марама купив, на слепо од ананас нарачав во момент на очај :D

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  5. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.046
    Јас сум склетџија невиден, еве станав пред 30 мин и веќе сум жива вода во 7 сабајле не па уште марама со бебе на мене :sweat:
    Ко ќумбе сум, ќе ја прегреам хаха

6. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    243
    Да леле нема шанси тогаш :D можда има потенки растегливи марами ама мојава е како ќебе, двајцата бевме жива вода :D

7. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.046
    Па не знам од Ело какви се ама секско мислам дека ќе ја ставам 2 пати и толку. Исто беше и со кенгурот со првтото, дали 5 пати го искористив.

8. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    243
    Треба да се подобри и потенки, јас кога нарачав мислам out of stock беа на ело, па од локо кроко е оваа. И кенгур некој обичен нарачав исто од локо кроко од ананас ама после видов дека е од 4кг или 3 месеци и шубе ми е да го ставам, над 4кг е ама е месец ипол :?:

9. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.046
    И јас не би ставала бебе во кенгур пред 3 месеци па каков сака нека е. Со марамата сепак има поголема контрола и поддршка. Во кенгурот кога ќе пропадне ќе го снема бебе.

10. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    243
    Да дефинитивно, и јас сум со таа мисла откако го видов. Имаше неколку дена кога ич не спиеше, само нишкање сакаше дење ноќе и спиеше по 30мин макс и буквално очајна бев од премор, ама изгледа беше првиот скок зашто се среди за неколку дена

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.145
    Сабајлево ги раширив страниве од гнездово и сега покомотно ми изгледа:D

Си реков додека не наместам камера кај креветчето, ќе го оставам да спие во дневна. А ако е во друга соба, или одам в ходник, само како плачење на бебе ми се слуша:D

На Autumn05 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    340
    Јас сум на комбинација АД и мое ама имам малку млеко..прво...давам да цица 20 мин па после АД. од 60 ...месец дена сме...ама вчера доста ми поврати на 3 пат..за малку ќе одев на дежурен.....немам осет колку имам млеко она сакс да цица и на саат два...СОВЕТ

13. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.615
    Допаѓања:
    9.879
    Имаш млеко цица доволно па повраќа од прејаденост. На таа возраст е нормално да цица на саат два и по цел саат да виси на града. Цицањето не е само храна, намалувај и АД полека ако имаш желба да продолжиш со доење.

На Трагедијаупмм и Bum им се допаѓа ова.
  14. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    248
    Бебе од месец дена е нормално да сака на саат два да цица. Мој совет ти е да не даваш АД на секое, види прво дали ќе му биде можеби доволно цицањето. Бебе може да пие од шише и кога е најадено на таа возраст и да се прејадува.

На Трагедијаупмм и Bum им се допаѓа ова.
  15. Stone

Stone Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    93
    Бебуш од вчера носот му тече,водено бело,ама тече константно.Се закашлува од што се слива не допива ни млеко.4 месеци сме пред 3 дена вакцини прими ама не верувам од нив.Чистам ао носко,марисол физиолошки ама напразно.Педијатарот ми е на одмор.Не знам што да правам жива се јадам дали да го носам приватно.И крвна слика да напраам по вакцини колку ќе е веродостојна.Темп нема.

16. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.710
    Допаѓања:
    17.659
    Дали од антибиотик може сточицата да промени боја, накај зелена?
    Испитувавме рефлукс на бубрег, превентивно ни дадоа 3 дена Панцеф и гледам промена во бојата на столицата. Си направив филм да не и е малку млеко да е гладна, почнав пак да пијам чаеви за лактација.

17. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    340
    И
    искрено имам...желба да ја дојам...ама кога немам млеко вришти плаче. ..затоа веќе незнам....иначе да во право си може да е од прејаденост..посто мислам цело аде од 60 ми го поврати...нозе ми се пресекоа...фала ти

18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.125
    Допаѓања:
    11.705
    Мојата трицеф примаше немаше такво нешто. Иначе зелена столица не значи дека е гладна. Може нешто што си јадела, а може и побрзо поминала храната низ цревата. Не е причина за грижа.

На Трагедијаупмм и pamelche им се допаѓа ова.
  19. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    340
    Така п
    Така пробав сабајлево и прескокнав АД....пошто само сабајле имам надојдено млеко после тоа немам доволно осеќам или ептен малку....првпат пробувам вака па ќе висам..фала

20. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.263
    Допаѓања:
    3.835
    Како осеќаш дека немаш после? Нормално е сабајле да ти се потврди, после се помеки ама ако има млеко ќе си има и поручек и вечер.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.