Не знам кога си породена ама кај новороденчиња нормално е и после 10 мин да сака да цица посебно на жешково. Шо викам на мм кога бара така често а кратко цица жедна била. Жене сеа и после секое ждригање ми бара ,големата не правела така. Друго дојките цело време ми се меки ама чим се разбуди и цица од едната другата прво наеднаш жештина осеќам па после почнува да ми капе млеко. Значи некогаш после цицнување се полнат. Убавото со Ад е што секогаш знаеш колку испило додека на цице знае да си дреме. Убавото кај АД е што имаме контрола колку испиле
Ај мајки кажете како сте правеле за вакцина ... Се работи за втора вакцина е сега во книшката е пишано да се појди за неделава но малава е 3 ипол месеци нели оваа втора вакцина треба на 4м да се прими да почекам да наполни 4м или сега да појдам?
Здраво! Бебе е 3 месеци, но имам еден проблем. Кога го држам исправено, држи главичка не ја поклопува единстевено што не е завврстен. Но кога е на меше, не сака да крева глава и не подава раце не дава напор за да се крева кога го ставам на грбче и се обидувам да стане. пишав еднаш ама не добив одговор
Таа жештина што ја осеќаш е уствари let down. Додека од едната цица, од другата тече млекце. И моите се меки, премеки дури, па еве на ексклузивно доење бевме до пред две недели. Почнавме со вкусови, ама пак сме на цицање цело време. Важно е само бебето да напредува, количински колку цица и јас не знам.
Бебка е 9+ недели, родена природно, само на доење, немаше грчеви. Пред 2 недели отприлика, почнав да и давам Диастоп, читам сите даваат пробиотик. Ама по некој ден почна да и смета, не можеше да се искака убаво, само се мачеше и како испрдено. Го прекинав пробиотикот, пак почна да си кака нормално како и претходно. Сега за 2 недели ќе ја носам на вакцина, рота и 6валентна, прва доза да прими. Дали да земам Биогаја, или воопшто да не давам пробиотик? Има ли некоја од вас што не давала пробиотик, и покрај вакцината за рота вирус?
Јас не давав пробиотик со рота вакцината, ја прими пред 2 недели отприлика и немаше никаква промена во столицата. На доење е и јас пијам пробиотик веќе еден месец поради земање антибиотици, можеби тоа влијаело
Биогајата кај многу ствара грчеви, јас не би ти ја препорачала, можеш да пиеш ти пробиотик штом доиш. Консултантката за лактација ми кажа дека по најновите истражувања бебиња на доење ги примаат сите пре и пробиотици преку млекото дека нема потреба од пробиотик. Јас сум со царски давам Бејбитол Неонејт еднаш дневно, освен со првата рота грчеви после сме немале проблем.
Пред месец дена....баш така си дреме ....менува денес па спие повеќе ја будам на тро саати ..а држам ладничко 25/26....јас искрено немам такви симптоми...освен сабајлечки...затоа тогаш и и давам....незнам зашто ме фаќаат паника...дали уште ме држат хормоните...или дека поголем дел сум сама.......
Па немам баш контрола.....незнам ни јас....веројатно затоа што попладне...зема цивр и ја пушта и плаче ..и кога ќе пробам да стиснам не капе....
И како поминавте со првите три вакцини наеднаш што се ставаат? Грчеви, температура имаше бебето? Знам дека секое бебе различно реагира, ама мн ми е страв од реакции на вакцини.
Денес баш на педијатар прашав за истото и ми рекоа нормално е, не се грижи. Ако ти е мисла консултирај се со својот доктор.
Ама со секој подој шо го скокаш ги ,,учиш " градите дека не треба да произведуваат тој период. Кога ќе ти прави така смени и ја градата пробај и така. Не е секој плач од глад (овие 3 недели со мм тоа се убедувам)
Да...може и така е..ама става цели раце во уста. И со ништо не можам да ја смирам....еве сега пак и прескокнав ад ја ставив на цица...на една на друга по 20 мин отприлика....
На три месеци веќе од прилика треба да држи глава. Пробај стави му пешкирче на tummy time, под мишка. Како да стане? Зашто да стане на 3 месеци?
Супер поминавме, најмнормално се. Немаше теммпература, кладов одма лепенки. За грчеви имаше и пред вакцина и после тоа, така да не мислам дека имаше нешто од вакцината