Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.237
    Допаѓања:
    22.664
    Биодерма маслената купка.
    Ама поминуваат не се грижи.

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Поминуваат, немај гајле. Нема шанси да и се уништи. Не е тоа ништо што треба некое посебно третирање. Хормони се од тебе. Знам дека страшно изгледаат, ама коа ќе поминат пак ќе и сија кожичката. Јас користам Биодерма, Атодерм Балсамот и маслената купка. Со две мачкања стакло беше.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.237
    Допаѓања:
    22.664
    Никој не те нападна и секоја го има поминато истото и само совети ти дадовме.
    Тебе барем ти е погодено лето, па еве викенд викаш ќе искочиш.
    Зима, мрак, загадено беше кога мојата беше тие месеци. Ни викенд, ни ништо немаше опција да искочиме да прошетаме.
    До пред два месеци, стрикно во раце заспивање. Машала и не беше лесна за држење. Дојдов до степен да се укочам и да неможам да се поместам. Па на среќа успев мм по тел да го добијам и дојде за да фати дете.
    Ќе менува бебе многу.

4. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    175
    Мајки јас пак ќе кажам моментот дали имам живот дали нема,дали имам кај да идам е сосема друга тема,и прифаќам ситуација и има денови кога не прифаќам.Полесно е кога ќе прочиташ дека исти срања поминуваат и други и дека работите што се случуваат се нормални,а не инстаграм совршени.И пак и ова не е битно,не барав утеха.Туку константно слушам и читам за самозаспивање па ме интересираше дали јас нешто грешно правам или како да постапам.На крај памет не ми е дете да оставам да плаче ниту некад за било што не само за спиење ,може и затоа е clingy.Фала ви на советите.Инаку Феникс положив пред да се породам и искуство имам нула,па не би тргнала со кола до некаде,а немам време кога да вежбам јер бебе.Така да освен викенд,остало сме во 4 ѕида и тераса.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    175
    Тоа ми беше и муабетот,дали треба да почнам некако да го привикнувам да заспива сам и како.7ипол кила скоро 8,го држам без проблем,мање више тоа.Дали е подобро за него да се навикне во креветче ,бидејќи секаде читам и слушам за едното исто самозаспивање а мене не ми е јасно.

6. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Сите ама сите низ исто поминуваат, ти кажав кој ти кажал дека не поминува, те лаже. Тогаш повеќе време бидете на тераса, на воздух, и бебе ќе ужива и ти. Стави си кафенце, бебе во количка и уживајте на тераса. Рано е за презаспивање, оди на инста кај dr.Goodnight, пред 6 месеци се е рано. Зашто тие скокови многу реметат, 4ти и 5ти.

На naturally и baguf4e им се допаѓа ова.
  7. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    175
    Токму и нејзе ја слушав имаше бесплатен вебинар,еднаш вика рано е друг пат многу е битно од почеток да се учи на самозаспивање.(facepalm)

8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.516
    Допаѓања:
    3.168
    Мачкаше и на лиценце од ова? Имаше и твојата? Моментално вакви се и рапавко и е лиценцето цело :( сликичка прикачувам од ова што гуглам баш личат на бебешки акни :(

9. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Сега имаше пред некој ден стори, каде вика дека до 6 месеци е се нормално околу заспивањето. Пред 6 месеци и не препорачува пример тренинг за одвикнување навечер што стануваат бебиња. После 6 месеци и јас почнав, си ја легнувам до мене ја држам за раче, сега веќе на страна спие па се врти накај мене и си заспива. Ама скроз сама да ја оставам, нема да заспие. Ама не нишкам или сл. Со цуцла заспива. Ама пред 6 месеци шанси немаше, поготово па 5ти скок, цуцла со очи не сакаше да види.

На blackdeath и Stone им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.516
    Допаѓања:
    3.168
    IMG_5880.jpeg

11. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Даа, да не ти пуштам слика, ко петарда беше во лицето. Јас и ден денес секое сабајле станубаме миеме газе и лице и се спремаме пеленка па се облекуваме и кремата обавезно на лицето. Стакло и е.

12. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
  13. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.516
    Допаѓања:
    3.168
    Мојава и со раце се фаќа цело време се џапа по лице :D плус и кога цица се прави прасенце цела се лигави и тече ја бришам може и тоа плус да воспалува… ќе земам биодерма уште денес таман се на попуст во зегин гледам

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Балсамот земи го, атодерм. Стварно мојава и атопична кожа има абе а нешто и се исфрли мачкам одма се средува.

15. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.516
    Допаѓања:
    3.168
    Од ова може и на лиценце нели? Таман гледам во зегин е на попуст денес ќе одам да земам одма

16. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    358
    Да јас и на лице ставам, најмногу и за лице го земав дека ужас и се направи кожата рапава со ситни брунки и за неколку дена се оправи скроз. Исто како и другите членки и маслената купка од биодерма ја користам за бањање

17. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.516
    Допаѓања:
    3.168
    Ние со маслена на уријаж се бањамњ и цело тело и е преубавко мекичко ама лицево ме мачи ептен … денес го купувам балсамов на биодерма па ќе следам

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    358
  19. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Тој е, истиот го користам.

20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    35.017
    Прозор на будност кај 5 месечно бебе?
    Секаде различно читам.
    Откако направивме 5 месеци почна да е буден околу 2ч, па дури тогаш дава знаци дека му се спие, предходно беше на 1.5ч.