Колку и се хгб и еритроцитите што почна да и даваш Сидерал? И мене докторката од диспанзер ми рече да почнам, со хгб 112 на малата, а матичната вика да почекаме уште еден месец.
Со 105 почнав да давам по препорака од педијатар. Ми рекоа со раст како нејзиниот (кило на месец) највероватно ќе паѓа уште па да даваме што поскоро. За 5 недели и се качија на 118
Хај, сакав да прашам дали е можно само јас да имам аверзија од успивање? Еве малата е 6та недела, абе уплав имам од успивање. Исто и со синчето така се чувствував. Се прерпотувам цела кога видам дека се буди и пак одново треба да ја презаспитам. Се успиваме по 2 саати. Многу лошо чувство. Не уживам воопошто, но најверојатно многу значење придавам па се стресувам. Ама не можам поинаку. Мислев поразлично ќе бидам со второто, ама не. Има некоја како мене или јас сум изрод
Тој период сите им е така. Наперави атмосфера за успивање. Не се паничи до толку. Најверојатно и во скок сте.
Јас, ау и на камера не ја гледам мм ја гледа, мислам притисокот 200 ми се качува, таман успиј ја мрда, раце нозе, плука цуцла мислиш земјотрес ај одпоново. Страшно.
2,5 години е, од секогаш мачно заспива. Сум викала да избегам додека заспие и да се вратам после. И возење во количка и се што ќе ми текнеше темпирав само за полесно и без нервози да заспие.
Здраво ....како сте....јас пред мачки станав да дадеме млекце на беба....и се извадив ид памет...од едното окце како бел секрет...и се беше наполнило на аголот на окото....и кога ка кренав како да се разлеа цело пло како лепливо....од памет сум извадена...нема да заспијаж до сабајле.....имаме деновиве мачки секрет...правев брис од носето минатата недела....се беше ок.....ја слушаа на гради ок....си викам може ли од климата ...лривременл сме цп помал стан....избегнувам да седам во собата кај што е климата.....ама некогаш не се доседува....со топлово во стан ужас.....некој слично искуство.....а веќе цела недела ми е раздразливи...плаче...преку ден не спие сало по 15 ми...нонстоп сака во раце...плис и со грчевите..мака.....некој ако има слично искуство....сега заспа малку и фсрив телефон во рака....месец ипол сме стари....поголем дел од времето сум сама со неа....баш помош немам..и така уште повеќе ме фаќа паника...плус што ме полудува мм поголем дел од денот е надвор шо работа...па уште ми коментира како сум ја чувала.....се утепав од плачење сега додека пишувам.......ако имал некој слично искуство нека пише би ки значело...фала ви .. .
Бум не се плаши, ние имаме уште од раѓање од инкубатор, еве следиме редовно преглед очи на клиника ништо не и препишале, само чистење со физиолошки и газичка. Сега Како почна да и течат солзи со плачењето, и се почисти нема толку често. Др Јадранка кога бев на прв преглед ќе ми препишеше капки, кога и кажав дека бевме кај Др Беким татеши, не ми даде ништо вика знае докторот ако требало ќе препише. Ако сакаш однеси ја нека ја види педијатар или сликни и прати и слика да не се пикаш во гужви.
Фала ти лејди на подршка...ми дадоа капки...рекоа инфекција...само незнам од што...само нека поминува......
мајки ве молам за совет..имам прематурче бебе родено 34та недела сега за 2 недели сме три месеци... до пред 2 недели детето си какаше по еднаш дневно без запек....сега овие две недели страшно плаче и се напнува како да го боли неможе само да се искака морам клизма да му ставам....ке се искака и после час и нешто па исто.. плачење дури се затајува....дали е нормално или има некаков проблем
Не е до какањето, не плаче од тоа. Грчеви се. На доење сте? Ако сте на доење нормално е и 10 дена да не кака, максимум го искористува млекцето. Моето не какаше по 14 дена, само 3 пати сме ставиле клизма на 14 ден..и никад немало огромна количина, такада логичен е муабетот за искористување на млекцето. Не се препорачува клизма или провоцирање, освен ако не се консултираш со доктор. И важно е каква е каката? Ако е нормална немаш причина за грижа. Кај нас и после пола месец беше со сенф боја и конзистенција, најнормална..
ne na adaptirano sme....da znam toa doktorot mi kaza za mikroklizma da stavam i se iskaka normalna kaka bez zapek....ama edvaj se smiruva eve poslednive dve nedeli
На адаптирано не знам колку дена се толерира ама сигурно не е решение секој ден клизма..Штом е нормална каката, не се секирај. Ставај топли облоги, во топла вода бањај, давај капки/сирупче за грчеви што користите.. Во краен случај бекутан чајче, нас тоа најмногу ми помагаше иако воопшто не се препорачува заради шеќерот и тоа да не го заситува бебе.. Кај нас не се покажа така, напротив после чајот си бараше да цица. Ама и ретко давав, ептен кога со ништо не се смируваше..во година дена немам ни 20 ќесички потрошено според пакувањево
Да не му прави запек формулата? Моето имаше запек од хипп ха1 млекото, после сменивме на аптамил комфорт па сега хипп органик комбиотик и си кака секој ден.
na nas hipp combiotik mu pravese zapek pa smenivme na aptamil comford od vcera sme na nutriben 1 hidrolizada bez laktoza da probame rece doktorot inace prqvevme ispituvanje na intolerancija na laktoza negativno