И јас сум со аномалија од претерано цицање палче - отворен загриз имам што ни со протеза не ми се реши скроз
Исти сме, пробав неколку цуцли не не и не. Првиот месец дур имаше жолтица и беше мутава ги цуцаше, после тоа одкога стана делумно свесна почна да плука и дури и да ми урла поише кога пробувам да и дадам. Еве за некој ден 4месеци правиме и веќе се откажав да ја терам
Мојата фриг како то кажав фатиаѓа кога е прерасплакана ако и ја бутнам во уста почнува хистерија вика буквално! Така да ја користам само кога ќе ми се подразбуди да презаспие или за заспивање иницијално ако се прецицала претходно да не ми повраќа или при шетање ако се раскенка во количка
Па тука е грешката, што сте отишле со болка требало многу порано. Пробај те пак со некоја приказна и фин доктор Се извинувам за оф топик
Убаво го ислушав подкастот. Почнав. да ги практикувам нејзините совети. Успева. Е сега имам друго прашање. Нормално ли е бебево да кака само еднаш дневно и многу тврдо? Количински е колку една шака ама прилично многу се запнува и стега. Пробиотик не давам...да не треба да почнам или само повеќе ќе ја стврдне столицата?
Бебче е скоро 4 месеци и овие два дена кога се смени нагло времето многу е поспана и кенкава, јас ја будам за да јаде почесто и некако не е расположена многу. Дали е ова нормално? Обично секогаш кога ќе заврне спие доста повеќе, иако вака не е баш по спиењето, и преку ден по цел ден сега спие овие 2 дена
Е тебе не ти се спие кога врне Мојава денес спиеше 2саати дремка што се нема случено од мај месец. Јас викам фала ти мајка природа за дождов да одморам и јас.
Kuti i jas se iznaspav od koga ja imam rodeno se neam vaka naspano, pretpostavuvav normalno e ali mi bese cudno deka koga e budna e taka neraspolozena i neaktivna kako obicno
Јас давам babytol coli, по пет капки во секое шишенце што го пие преку ден. Ние сме на комбинирано па му доаѓа некои 3-4 пати да давам, и после секое млеко со капки кака обавезно исто внесувај и ти храна богата со пробиотици, посебно ако сте на ексклузивно доење. Јас пијам кефир на гладно и откако почнав уште поредовно кака бебево можеш и вежбички да правиш со ноџињата за да му помогнеш
Здраво мамички Бебето има месец и 10 дена пред некој ден му се појавија црвени акни на лицето и по главата бев на лекар ми кажаа дека е нормално, дали некоја се соочувала со тоа, дали мачкавте нешто или само од себе се повлече
Моето имаше и ми рече матичната дека од мојте алишта му е од прашак и омекнувач . Откако сменив се повлекоа инаку мачкав со јекодерм и со од фрази дерм за пеленска регија
Бебешки акни се тоа, не се од прашокот. Така се погодило тогаш да излезат. Не поминуваат никако освен сами од себе, хормони се од мајката.
И мојата женска имаше, негде 20тина дена кога беше, траеа две недели отприлика / мачкав биодерма и се повлекоа, сега лиценцето и е стакло веќе сме месец ипол Педијатарот рече дека се чисти организамчето ништо страшно поминуваат за кратко.
Ние мачкавме cicaplast од la roche по препорака на педијатар, и помина ама маста и го исуши лицето и после некое време имаше како бели остатоци од маста на челото што не излегуваа никако со миење туку и исчезнаа сами со тек на време. Мислам подобро ништо да не ставав, а оваа маст не ја препорачувам
Исто… за два три дена му поминаа од цикапласт ама баш му се исуши лиценцето и така како што викаш денес приметив како бели трошки. Па земав хидратантна на уриаж и од прво ставање му се подобри, не е толку суво.
Дали и на вашите бебиња беа исти вакви? Моево бебе има месец и 2 недели а ова му излезе скоро пред 1 недела
Zdravo, nie sme 6 meseci i ww e 2 casa e sega neznam dali da treba da go zgolemam ili da ostane ushte vaka bidejki nekogash mi prifakja da ja ostavam podolgo budna nekogash ne, nema vidlivi znaci za spienje i koga ke ja legnam pocnuva da placi se dodeka ne a stavam na grada i taka da se uspie. Da mi kazete nekoe iskustvo ili reshenie
и ние сме 6 месеци, исто генерално 2 часа ни е прозорот. ретко знае да се прозевне па тогаш знам дека сигурно и се спие, инаку исто ретко дава знаци. заспива во раце со цуце, ама ако и се спие чим ја земам и ја наместам во позата почнува да затвара очи, па кога ќе имаат поминато два часа ако станува кенкава пробувам дали би спиела, некогаш не е до спиење, па не ја форсирам.
bidejki ti zaspiva vo raci dali svrzuva son posle 30-40 min kaj mene vo kolicka a zaspivam i posle toj period ako ne ja tuskam se razbuduva