Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.148
    Само на лицето и веќе се изгубија.

2. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.148
    Прета и мојава и се бутка со нозете. 2 месеци без некој ден е. Толку се турка што се поместува за 15 цм на ова што лежи во дневна. Ако е машко тие генерално поактивни се.

На Autumn05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    3.440
    Мојава е месец ипол, не застануваааа. Со маж ми цело време се смееме дека е како играчкине на навивање нон стоп активна е. Преку ден со нозе
    навечер со рацете само пафта… ако не ја повијам нема шанса да спие (facepalm) цело време мафта и се удира сама несвесно по лице :?:

4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    3.440
    И мене педијатарот од систина ми рече не ми е гајле дали ќе кака секој ден, најважни се мокри пелени. Ако не кака, качува на тежина, забрзано расте. Ско ја гледаш дека се мачи ептен, тогаш се грчеви нон стоп. Ние најдовме една почожба случајно при играње со неа кај што обавезно кака ако не е искакана дента :D легнувам на гарнитура, и ги подигнувам нозете кај колената мои и ја ставам на нив да си лежи и си збориме, ако и се лабави ноџињата и не е згрчена и ги правам вежбичките така, обавезно е насмеана и прави гримаси, испушта звуци и на крај кака (highfive) пробај :wasntme:

На naturally и cocopuff им се допаѓа ова.
  5. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    406
    Ти пишале и други членки дека е нормално за доено бебе да не кака секој ден, еве и јас исто. Знам границата е од 5 пати во ден до еднаш неделно и баш со другарка зборевме мојава какаше буквално 5 пати во ден а нејзината еднаш неделно значи од крајност до крајност. Јас прашував па педијатри дали е ок толку често да кака - ми рекоа чим напредува добро се е ок ама највероватно се прејадува па така го вади вишокот пошто она не бљуцкаше воопшто, можда твојата си знае колку и е доста јадење и искористува се. Ова траеше до малце пред да направи 3 месеци, тогаш прекинавме да даваме К1, еспумисан и колиеф и почна да кака по 1 во ден - не знам дали некои од тие капки правеле поише да кака или едноставно само и се развила цревната флора. Викаат грчеви и какање не мора да е поврзано, кај мојава пример беше. Секогаш се грчеше премногу баш пред да кака и одма ја легнував и ги правев вежбичките за нозе и неа и помагаше тоа да се искака. Ама ете и покрај тоа што какаше многу, она пак си имаше голем проблем со грчевите

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    425
    @cocopuff @Baby warrior баш како играчка на навивање :D ама ме уништи синоќа, толку ме маваше што само гледав да го избуткам подалеку од мене пошо 15 пати ме мавна во стомак, почна и раната од царскиот да ме боли едно време :sweat: плус не спои да заспие повеќе од 15 мин, мижеше и викаше :|

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  7. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    406
    Прета ептен и мојава, негде од 2 месеци почна најјакото. Дур ја успивам во раце некогаш не можам да ја додржам цела према напред оди и ме млати со рацете. Исто на подлога кога ќе ја легнам не запира и со раце и со нозе и цела се одбутнува со нозете се лизга по подлога. На спиење исто немирно спие некогаш ја наогам свртена со главата кај што и биле нозете

8. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    406
    Исто ја бутам подалеку од мене кога ја дојам легнати ама џабе цела се тумба и пак со клоци во стомак, се мислам некое перниче долго тенко мегу мене и неа да ставам, така имаме мегу неа и мм од што му е страв да не ја удри

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.696
    Деца не се споредуваат. Мојата со нозете од секогаш премногу прета. Знали неколку пати рана има направено на малите прсти од толку претање, трљање. Не барај во други деца, само ќе оболиш, ништо друго.

10. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.148
    Мене големиот така ме шутира. Поише боли него 2 месечно бебе :D еднаш ме шитна го градата мислам ми ја потече. А во стомак веќе не знам колку пати ме акнал и ептен се туфкав за раната од царскиот.
    Секоја втора вечер во дневна спијам ради него што ме шутира или ми ја врти косата и ме кубе

11. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    425
    Буквално исто, не можам да го додржам некогаш :| мислам ќе ми испадне од раце

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    425
    Леле некст левел твојата… ме фати паника малце вчера, валда и дека уморна престимулирана

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.