Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.719
    Допаѓања:
    10.241
    Океј е има и такви периоди кога одат на висина, а килажата останува иста. Плус како растат не качуваат толку интензивно. И не сите деца качуваат исто и по темиве ако разгледаш, некои качуваат кило и 200, некои 800. Јас се чудев како и омалнуваат алиштата, а нема качено толку многу. Колку се роди? До 6 месеци е важно да ја дуплира, а до годинка да ја триплира килажата. Ама и сметај дека тие ваги не се баш точни за вакво мерење.

На Maria921, LeNora и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  2. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    424
    Јас баш денес ја носев мојава на преглед на 4м и она за еден месец имаше пола кило качено иако првите три по скоро кило, педијатарот ми рече супер е и дека после трет месец качуваат помалку дека повеќе во должина ќе почнат

На Трагедијаупмм, Noemi и LeNora им се допаѓа ова.
  3. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    1.614
    Знам дека кај секое бебе е индивидуално ама малку ме замисли дека многу малку има качено, а пошто сме на доење мене класика ме фати паника иако сите знаци укажуваат дека се храни добро од мокри пелени, расположено бебе и сл. Се роди прилично голема 3700. Знам дека не е целосно точна вагата ама ориентационо сепак е тука некаде.
    А и на мојата се и се смалува ептен брзо посебно сега облекувам два пати на третиот мало е веќе.

Ќе видиме што ќе кажат се надевам океј е затоа што доста има пораснато висински, а како што викаш може и помалку да качуваат сега на килажа. Сигурно до тоа е баш се има издолжено мојата

На dummy и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  4. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    5.115
    Од кога почнавте со проток 4 (цуцла за шише) на авент, од кој месец? Или зависи од детето.

5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    35.105
    Од 3+ месеци почнавме со проток 4.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  6. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    424
    И ние сме само на доење јас исто кренав паника дома кога ја мерев пред 2 недели дека за пола месец само 250 г имаше качено ама ете ок било вкупно 500г за четвртиот месец. Мојата дури и не полнеше толку пелени со мочки ама ми текна дека и сменив поголем број па повеќе упиваат и така изгледа како да не се преполни. Чим бебе е весело, мочка, јаде и си игра немаш гајле.

На LeNora и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  7. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    439
    Јас сега на 2ипол, зашто не ни знаев дека треба да се смени, до сега бевме со проток двојка, во аптекава кај мене немаше тројка и земав 4 директ, супер ја прифати :)

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    439
    Како пројдовте со вакциниве што се примаат на два ипол месеци? Рота и таа шесто валентна или како и да е? Денес ја прими, освен што се успа ептен друго не можам да приметам, мада рано е.

9. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    277
    Ние добро поминавме, успана беше до попладнето (сабајле во 8 бевме на вакцина), приквечерта качи 37.6, се избањавме и толку беше.

На Autumn05 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.712
    Допаѓања:
    24.195
    Супер помина бебка со трите вакцини, рота, превенар и Дитепер и ставија, немаше никаква реакција.

Сега за 2 недели ќе ја носам втора доза да прима од истите 3 вакцини, белки пак нема да има реакција.

На Autumn05 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    1.614
    Кај нас ништо немаше се беше вообичаено, не беше нешто посебно ни поспана. Се надевам сега наредната недела исто да поминеме

На happygirl и Autumn05 им се допаѓа ова.
  12. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.413
    Допаѓања:
    4.120
    Нели е рано 5 месеци за да е свртено седиштето од количката нанапред, или не е? Досадна сум со количкиве:D, ама сега видов Ксенија Деспотовска го вози напред а знам колку моето е.

13. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    572
    Бебе 9 дена, денес цел ден се измачивме. Ноќеска спиеше, како се разбуди во 20 за 10 за цицање и цел ден се мачиме никако да заспие. Најаден, чист памперс се како што треба. Во раце заспива го оставаш во креветче и почнува да плаче. Цел ден оддвај 1 саат спиење има врзано од 2ипол до 3ипол и сега некако презаспа го легнав малку до мене. Сте имале некоја ваков проблем?

14. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.413
    Допаѓања:
    4.120
    Нека ти спие во раце, легни го на тебе, легни го до тебе. Нормално е да сака контакт, до пред 9 дена во стомак ти беше:)

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.149
    Дали сите стерилизатори и сушат? Гледам на локо кроко на едниот пишува и сушење, на другиот не е спомнато..

16. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.719
    Допаѓања:
    10.241
    Мене ми е рано, од 6 месеци инаку може да се вртат. Јас видов со транспортер 2 месечно свртено напред изгледа до родителот е колку е искулиран.

На Трагедијаупмм и naturally им се допаѓа ова.
  17. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    424
    Мене на 3м кога ја носев на контрола педијатарот ми рече можам да ја свртам дека си држеше глава скроз самостојно ама мене шубе ми е уште не ја вртам 4м е сега

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    2.412
    Исто исто..еден месец сме точно :?::smirk: ова трае веќе две недели

19. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    962
    Допаѓања:
    1.180
    Што има врска како е свртена количката дали нанапред или наназад ако си се вози бебето во соодветел дел? Ако е во корпа дали е нанапред или наназад па и теанспортер исто е само што не го гледаш како кога е накај тебе. Положбата на детето е иста и најважна барем така мислам јас или нештп пропуштам :?:

На MariaBouli и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  20. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.413
    Допаѓања:
    4.120
    Не, мојот не суши ги остава малце влажни.

На Merten му/ѝ се допаѓа ова.