Јас да се пријавам дека мојата заврши работа вчера со чепче. Немав појма дека можело да се даде и за 5 мин се олесна. Не знам зошто сите доктори различно кажуваат вчера ми рекоа повеќе од 5 дена не било нормално да не се искака, друг педијатар ми викаше на цицање нормално е. Абе да не знаеш шо да правиш кого да слушаш
Majki dvemesechno bebche napraveno bris od vulva izleze deka ima candida i escherihia coli porodena sum carski inaku ni dadoa antibiotik i gel za izmivanje, toa belo kako sluz go imashe od samo ragjanje celo vreme nastojuvav da ne e candida bidejkji se gleda deka ima maka postojano plache dodeka e stanata se teshi samo na grada i super si napreduva no mi vikaa deka e normalno taka se chistela za sluzot dole dodeka ne stignaa rezultatite i ne im e jasno kako mozela da fati deka e mn malechka, nekoja da imala iskustvo so ova?
Здраво мајки од новопечена мајка што дои имам прашања прво бебе цела во прашалници сум. колиеф капки за грчеви по колку пати се дава дали при секое доење по 4 капки? капсулите на бејбитол д3+к1 и омега дали се даваат посебно пред доење или може наеднаш двете па доење што чај за доилки кој го користите моментално го користам на Holle ?
Мајки како сте со спиењето во вториот скок? Ние сме со кратки денски дремки и немирно спиење во ноќта со кенкање и превртување во кревет како и потенциран Монро рефлекс
Дневните дремки ни се по 40мин макс, али да стојам до неа и да и го враќам цуцето во уста штом и падне зошто се буди навечер легнуваме околу 9, станува да цица на секој 2саати, крчи се превртува, се буди кај 5 па некако со судни маки со цуце лежи заспива се буди до 6 и 15. Ја заспивав 40 мин до сега и почна да вриска / двабпати заспа се разбуди и моментално татко и ја држи на тераса и и пее да ја успие зошто јас ен можев да ја смирам во спална се надевам ќе спиеме вечерва Моро рефлексот го имаме од раѓање, спиеме само повиени никако другачие, најлошо нешто во овој вториот скок е одбивање цице со вриштење … некако ја фаќам кога е поспана па ќе поцица 15тина минути
Колиефот ако доиш се незгодни за давање бидејќи треба да чекаш да се активира ензимот. Јас давав Колипрев и на двете деца - содржи активен ензим и само им капнуваш во уста пред или во тек на подој. Маана е што сега ги нема кај нас, од Србија ги земавме. Чај најдобро ми се покажал Лактамикс од Алкалоид, содржи и грчко семе кое е галактагог, ким, анасон што помагаат против грчеви. Витамините јас ги давам независно од доење, двете наеднаш.
Majki bebe 3ipol meseca saka da spie samo na desna strana, na grb i se vrti na desno stavam tetri od desnata strana vrtam na levo po nekoe vreme pak na desno. Od desnata strana glavata kako pisija. Care nekoe
Ко јас да се читам. И мојата само на десно се врти ама мојата беше родена со искривено главче па сега и се исправи. Ја вртам на лево ама џабе само на десно сака. Ајде може некој ќе каже чаре