Мајки да ве прашам пред 2 недели почнав со вкусови односно и варам овошје и во нутри булет го блендирам па сакав да прашам дали откако почнавте на малите да му давате каши почна да му се менува столицата односно да се оформува и не е повеќе течнаа туку тврда иначе еднаш во денот и правам такви кашички остатокот од денот е на доење дали негде грешам?
Така е кај сите додека мешето се навикне на храна. Кај нас дури беше сува, темна и во топчиња тие 2-3 недели на почетокот.
Здраво на сите конечно да се приклучам тука фаќаме ред хаос сме,бебе старо 9 дена ,цица, кака,нана и плаче..не фаќа паника ..грчеви,гасови не знам што е плаче до зајдување..кака и мочка убаво цица,не е гладна ..пие витамини од 8ми ден д3 со к1 и другите омега со што беа..и даваме пробиотик bio Gaia ..совет мислење зашто плаче и се треска од земја..докториве препорачуваат на цицка само ..цело време на цицка нема да ја боли стомак од прејадување?
Со крпите приметив и во Плодност дека така му виткаат само долу кај ноџињата и леглото му беше помалечко, ова е од чико до спална шо се лепат ама пак му е големо. Мислам дека го навикнав на града да дремнува деновиве оти во лежење го доев ме можев поради главоболките да се исправам, и тоа ме предупреди една сестра таму ама то е. Преку ден еве спиеме цел ден, спие во гнездо ама баш му е меко и затоа му е убаво ама не сакам навечер во гнездо без надзор да го чувам, ми се врти многу сам, не верував дека бебе од една недела има сила само на страна да се сврти, и повој му ставам и пак успева да се заврти, ги крева ноџињата горе, зема засил и се врти Собата ни е пекол топла инаку ќе го ставев во онакво swadle
Исто, еве не, единствено шо моето не плачи в раце одма се смирува ако лапни цице, некогаш сака само допир, го осеќам не голта, црвци само да не штрекнуваат Да се здрави и живи
Ќе видиш количина и мирис кога асално ќе се разјаде 3-4 пати во денот ќе се изнагледаш вчера таква бомба имаше дека само еднаш се искака и пелена фул и боди лом и мојот фустан
Здраво од мене, после долго време, поради немање време за телефон Прво извинете ако веќе сте пишувале, навистина не можам да барам назад по страниците. 11 недели сме, веќе неколку дена успивањето ни трае подолго од целата дремка. Пратиме прозори на будност и до сега немавме никакви проблеми. Но сега за дневните дремки кои траат по 30-40мин ми треба исто толку време за да ја успијам. Спие 10мин, се буди и пак ја презаспивам за да отспие уште 30 мин. Сега спие на спална до мене иако имаме две креветчиња и штом станам јас - она отвора очи. Ако заспијам јас со неа можеме да се успиеме и по 2 часа преку ден. Верувам дека ова не е голем проблем, со оглед на тоа колку позахтевни бебиња има, ама за мене е ново и се осеќам како во лооп некој, на секој 1 саат јас нишкам и успивам бебе. Дали можеби сме во трет скок? Колку трае? Првите два не ги осетив баш затоа што и немавме некоја рутина и не знаев што правам
Дефинитивно е скок во развој, има на интернет да најдеш кога се регресиите и скоковите во развој ама варираат кај секое бебе различно кај некои точно во недела кај некои порано кај некои покасно недела две и нивното траење. само што ќе помине скокот ќе влезе во регресија на спиење па тој кога ќе заврши пак има скок и така во круг. Јас го следам бебето, не книги. Го успивам кога му се спие инаку дункање и по саат време е џабе. Спијте си заедно и гушкјте се. Ова време никогаш нема да се врати да им требаме толку многу.