Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    579
    Кај нас white noise не помогна ама затоа hairdryer ни е спасот

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    136
    Мајки да ве прашам пред 2 недели почнав со вкусови односно и варам овошје и во нутри булет го блендирам па сакав да прашам дали откако почнавте на малите да му давате каши почна да му се менува столицата односно да се оформува и не е повеќе течнаа туку тврда иначе еднаш во денот и правам такви кашички остатокот од денот е на доење дали негде грешам?

3. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    1.336
    Така е кај сите додека мешето се навикне на храна. Кај нас дури беше сува, темна и во топчиња тие 2-3 недели на почетокот.

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.748
    Допаѓања:
    10.316
    Ај што се менува формата и бојата ама и количината и мирисот :worried:

На angel4444, MariaBouli и Butterfly009 им се допаѓа ова.
  5. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    250
    Здраво на сите конечно да се приклучам тука фаќаме ред хаос сме,бебе старо 9 дена ,цица, кака,нана и плаче..не фаќа паника ..грчеви,гасови не знам што е плаче до зајдување..кака и мочка убаво цица,не е гладна ..пие витамини од 8ми ден д3 со к1 и другите омега со што беа..и даваме пробиотик bio Gaia ..совет мислење зашто плаче и се треска од земја..докториве препорачуваат на цицка само ..цело време на цицка нема да ја боли стомак од прејадување?

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    1.170
    Со крпите приметив и во Плодност дека така му виткаат само долу кај ноџињата и леглото му беше помалечко, ова е од чико до спална шо се лепат ама пак му е големо.
    Мислам дека го навикнав на града да дремнува деновиве оти во лежење го доев ме можев поради главоболките да се исправам, и тоа ме предупреди една сестра таму ама то е. Преку ден еве спиеме цел ден, спие во гнездо ама баш му е меко и затоа му е убаво ама не сакам навечер во гнездо без надзор да го чувам, ми се врти многу сам, не верував дека бебе од една недела има сила само на страна да се сврти, и повој му ставам и пак успева да се заврти, ги крева ноџињата горе, зема засил и се врти :rofl:
    Собата ни е пекол топла инаку ќе го ставев во онакво swadle

7. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    1.170
    Исто, еве не, единствено шо моето не плачи в раце одма се смирува ако лапни цице, некогаш сака само допир, го осеќам не голта, црвци само да не штрекнуваат :)
    Да се здрави и живи

8. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    1.336
    Ќе видиш количина и мирис кога асално ќе се разјаде :rofl: 3-4 пати во денот ќе се изнагледаш :rofl: вчера таква бомба имаше дека само еднаш се искака и пелена фул и боди лом и мојот фустан :rofl:

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    1.667
    Здраво од мене, после долго време, поради немање време за телефон :rofl:
    Прво извинете ако веќе сте пишувале, навистина не можам да барам назад по страниците.
    11 недели сме, веќе неколку дена успивањето ни трае подолго од целата дремка. Пратиме прозори на будност и до сега немавме никакви проблеми. Но сега за дневните дремки кои траат по 30-40мин ми треба исто толку време за да ја успијам. Спие 10мин, се буди и пак ја презаспивам(facepalm) за да отспие уште 30 мин. Сега спие на спална до мене иако имаме две креветчиња и штом станам јас - она отвора очи. Ако заспијам јас со неа можеме да се успиеме и по 2 часа преку ден.
    Верувам дека ова не е голем проблем, со оглед на тоа колку позахтевни бебиња има, ама за мене е ново и се осеќам како во лооп некој, на секој 1 саат јас нишкам и успивам бебе.
    Дали можеби сме во трет скок? Колку трае?
    Првите два не ги осетив баш затоа што и немавме некоја рутина и не знаев што правам :$

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ev08

ev08 Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    Дефинитивно е скок во развој, има на интернет да најдеш кога се регресиите и скоковите во развој ама варираат кај секое бебе различно кај некои точно во недела кај некои порано кај некои покасно недела две и нивното траење. само што ќе помине скокот ќе влезе во регресија на спиење па тој кога ќе заврши пак има скок и така во круг. Јас го следам бебето, не книги. Го успивам кога му се спие инаку дункање и по саат време е џабе. Спијте си заедно и гушкјте се. Ова време никогаш нема да се врати да им требаме толку многу.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.