Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.431
    Било кој освен нане

На eatpraylove90 и bella.s им се допаѓа ова.
  2. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Fala @darcy za sovetot. Beba moja mn saka da jade ama jas ja ogranicuvam, ama zosto ne napreduva bas mn samo od cicacnje, pocnuvame so cvrsta hrana eden obrok
    Miskam deka sme tuka nekade so bebusive mojata 5 m i3 nedeli. I nie pocnavme so cvrsta hrana, ama bez cice nikako ne zaspiva. Nokeska pa neznam sto i bese od 8 zaspiva i se budese cela vecer. Aj stoke cica ama ja stavam vo krevetce i place pa pak na cice se dideka ne zaspie. Pa sabajle na spalna ja staviv i a zakenka cice i ene ja uste spie. Inaku jas koga bese pomala za poveke da napreduva i davav da cica i taka si ja naiciv nez cice nema zaspivNje. Sega jade ama A spienje mora cice. Neznam kakva cucla da i kupam i dali ke ja prifati. Izv za pecatni greski ama grogi sum:)
    Inaku so sto gi pokrivate bebusive zosto mojava nokeska se budi otskriena i zaledena cela. Majkava bitno pokriena do glava:D

На Tanjusce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Ние се покриваме со кебенце,ама гледам дека по цели ноќи се открива,така да ќе стартувам со вреќичка за спиење,имам дома ама не сум ја уште употребила,а ми се гледа како практична,а и нема да ја мислам цела ноќ.На нас рачињата ни се мраз кога ќе се разбуди

На Tanjusce, menelele и galapce им се допаѓа ова.
  4. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    I jas ja pokrivav so tenko kebence ama sega denovive nekako ladno pa so podebelko i od vreme na vreme ja pokrivam zasto se otkriva, samo primetiv koga e poladno ne mrda kako sum ja pokrila taka ostanala ne se otkrila, a imase noki ke stanam noseto kamen i racinjata pa vrz nejzinoto tenko kebence ke ja pokrijam.so mojot jorgan (zaedno spieme na spalna) i so toj tesko i odi otkrivanjeto ;)

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Taman se sobravme cetiri pet edno podrugo,sto ni se bebuski priblizni so meseci i nedeli.
    Ova druzba mi lici kako kaj i da e ke im odime vo drugata tema.:inlove:
    I nie se otkrivame pokrivame cela nok,koga spie vo krevetce.Togas duri koga stanuvame za jadenje na kaj 5 go presoblekuvam deka e ispoten,a spiese ovie denovi na kratki rakavi i pokrieno so pamucno kebence.
    Neka se zivi i zdrravi,ke im najdeme za se care.
    Kako sto citam izgleda samo moeto ne saka kasicki,i samo moeto ne saka poveke na stomak,nitu pak ima sansi da prolazi.Strogo na grb.
    Uste nemame zapcinja kako sto zaprimetiv site.
    Pozdrav mamicki,samo kolku da se priklucev na druzbata.

На espana, Mandarinka, Maceto123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    Ние спиеме во врекичка плус кебенце и пак ни се мраз рачињата,инаку помина тој период кога цела вечер се преметнуваше на стомак и одма се будеше значи од мала немам проблем со спиењето освен тој период се надевам дека нема да се повтори за мама да може да се наспие :$

@galapce вие некако нај слабо сте покриени,дали дека мене така се ми е ладно и бебуш го покривам цело време,инаку тт у собата е околу 21/22 степени уште не сме почнале со греење освен клима понекогаш!

А колку често се бањате....ние значи цело лето се бањавме секоја ден,е сега кога залади времето можно е еден ден да прескокнеме инаку гедам да биде почесто а многу "совети добивам дека не било убаво толку често да се бањаме се сушела кожата па ке настинеме и слично ...ама јас си терам по мое цуца е многу срекна у водата и сега за сега немам проблем!
    За заби незнам шо да кажам,немаме уште но лиги целоо време ,се сме мокри напред......таман намаливме со тој период на повракање дека почнавме и со цврста храна ама пак ни нема спас од лигавките (facepalm)
    Инаку си јадеме кашички сега за сега имаме апетит!
    Поздрав и убав ден на сите!:*

На espana и galapce им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.903
    Допаѓања:
    77.433
    Jas majki si zemav pa dubav koj se pravi staticen I plus se pravi da se klacka I ima potpora koja se zakazuva dole za nodzinjata... cat pat bi go pustala da odi vo dubaceto no sega ni e rano :) Imam drugarka go stavase bebeto vo dubak i toa proode na 10m, a imam komsika isto go stavase vo dubak i proode na 1god i 2m, a i dvete se zdravi pravi neznam zasto tolku ne go preporacuvaat dubakot... mene ovoj sto go zemavme mnogu mi se svigase i baska bese poeftin od pokvalitetnite jumperi...

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Kaj nas doma nema padnato ispod 24,plus cat pat pustam klima.No spieme bez klima.
    Izgleda deka masko e pa e po sakatlivo.
    Odkako e rodeno dos ega samo ednas ne go izbanjav,inace sekoj den.
    Odkako zaladis ekoj den si velam deka nema da go banjam sekoj den,ama nemozam da izdrzam i pak go bajam.
    Ne veruvam so ova so susenje na koza od pricini sto sekogas se mackame ili so mleko ili so ulje,a odkako zaladi i so razreden alkohol.

На Dreams11 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.903
    Допаѓања:
    77.433
    @Dreams11 nie pocnavme da skokame nekogas eden den koga kje go primetam deka mu tece nose i denot e obicno poladen... a parno uste nema pusteno i malku ni e ladnicko doma, a golema kukja nemozam so grealka se da zatoplam... baska do 5 saat sum sama, a posle 5 pa uste poladno e :D

На Dreams11 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ne se sekiraj i mojata ne ae vrti na stomak nikako. Spie samo na grb ili na strana ama mi rekoa ima bebinja sto ne saakaat na stomak da spijat pa se tesam. Imam za dve nedeli zakazano na ortoped pa ke vidime. Ama nie samo na cice zaspivame, cica zaspiva i ako ja trgnam pd cice se budi i place i davam pak cice ke si cicne i spie. Lele mori majko sto ke se pravi

11. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    дали верувате во тоа дека до 6 недели не смејш да се стрижиш, јас бев во план да се стрижам свекрвами ми вели да не се стрижам до 6 недели ?

12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Јас во ништо не верувам од тој тип и до фамозните 40 дена, освен што пазев син ми меѓу луѓе да не го пикам да не закачи нешто. А зошто би ја шишала толку мала?

На Kaetana, stefanija70, Maceto123 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    јас да се стрижам а не синчето

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.431
    Во колку глупи раб верувате

На Kaetana, Kitten, *цветче* и 2 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ne za spienje,onaka voopsto za da probuva da lazi,stavam pokraj nego igracki da probuva da se vrti ama nema sansi.Kako pomal poveke se vrtese.De na stomak de na grb.Sega samo na grb.

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  16. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    јас не верувам во ништо од тоа така ми велат

17. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Сакам да ве прашам за совет/искуство :) Бебуш има 3 и пол месеци но последниве 3-4 дена приметивам дека додека лежи на грб и си играме се врти со главчето скроз надолу, а со телото и нозете на страна како да сака да се сврти на стомак.Исто прави и кога цица.Кога го соблакам за бањање се поткрева со нозете и прави мост а и во кадичка истото го прави. Мислење?

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Нормално е. Кај нас е исто.

На Miss.Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Епа да си се стрижиш, не верувај во глупоштини. Плус за овие неколку месеци наназад секакви бабини деветини се наслушав, ама ова не го знаев :) уживај си.

На verena и Maceto123 им се допаѓа ова.
  20. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Значи слободно си прави се,јас и во бременост и кога се роди бебуш се шишав,се шатирав,редовно си одев на фризер и си фунционирав како и претходно.Во ништо од тоа не верувам,и бебе си го шетав и гости секој ден ми доаѓаа другарките,само бог да ги чува,а во ништо не верувам и никој ми нема од моите и неговите ништо кажано

На awl и verena им се допаѓа ова.