Ние преку ден на 2 саати вриштиме за јадење, ноќно време ми врзува и по 4ч спиење, вчера во 21:30 одприликс беше заспан ама од 20:00 до 21 3 пати имаше цицано нс рати и ми спиеше до 4:20. Јас знам декс викаат фазла од 3ч да се буди да јаде ама јас лично не го будам го оставам сам да стане и да си побара. Инаку читам многу се со тој проблем дете на цицање да се "дави". Кај мене, не на секој подој, знсе да почне многуу да влече од што е лаком, а градите полни и не стасува да голтне и вришти со устето полно млеко а од градаа шприца млеко само во меѓувреме. Војна е додека се нараниме а е ммогу лакомо
И од денеска почнавме по 210мл на хранење, прашањето ми е до мајки со Ад исхрана, бебе е 4 месеци и една недела, почна 210, и сегс уште не го пие цело остава 10 мл или 15 мл.. ама брзо ќе стигне да го пие цело и да и малку.. претпоставувам по ова до сега како што иде. Кога знаете дека треба да се почне со цврста храна? Моето дека прематурче матичниов вика ааа на 6 месеци. Незнам дали она ќе издржи така искрено. Еве последно со 180 ки ги пиеше прво цели, па почна на 3ипол часа да бара и после на 3ч. Значи и беа малку и плачеше кога ќе заврши со млекото.
Јас почнав на 4 и 1 недела со вкусови. На 5 воведов доручек. Не е прематурче, ама лакомо од бебе, едноставно ад не го заситуваше веќе. Ретко кога давав на 3, почесто на 2 часа.
Мајки на бебиња од 2-3 месеци/ абе моево бебе кога го дојам почна да мрда преееемногу! Со раце пафта, па се нервира ако едната рака и е испод сака да ме држи за цице па вреснува во сред цицање ради тоа, се преместувам сто пати додека се намести женската, рацете и се нон стоп околу лице … нормално ли е ова што убаво мирничко си цицаше до пред некоја недела, сега се бориме