Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    644
    Ние преку ден на 2 саати вриштиме за јадење, ноќно време ми врзува и по 4ч спиење, вчера во 21:30 одприликс беше заспан ама од 20:00 до 21 3 пати имаше цицано нс рати и ми спиеше до 4:20. Јас знам декс викаат фазла од 3ч да се буди да јаде ама јас лично не го будам го оставам сам да стане и да си побара. Инаку читам многу се со тој проблем дете на цицање да се "дави". Кај мене, не на секој подој, знсе да почне многуу да влече од што е лаком, а градите полни и не стасува да голтне и вришти со устето полно млеко а од градаа шприца млеко само во меѓувреме. Војна е додека се нараниме а е ммогу лакомо

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.227
    Допаѓања:
    4.648
    И од денеска почнавме по 210мл на хранење, прашањето ми е до мајки со Ад исхрана, бебе е 4 месеци и една недела, почна 210, и сегс уште не го пие цело остава 10 мл или 15 мл.. ама брзо ќе стигне да го пие цело и да и малку.. претпоставувам по ова до сега како што иде.
    Кога знаете дека треба да се почне со цврста храна? Моето дека прематурче матичниов вика ааа на 6 месеци. Незнам дали она ќе издржи така искрено. Еве последно со 180 ки ги пиеше прво цели, па почна на 3ипол часа да бара и после на 3ч. Значи и беа малку и плачеше кога ќе заврши со млекото.

3. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.250
    Допаѓања:
    9.123
    Јас почнав на 4 и 1 недела со вкусови. На 5 воведов доручек. Не е прематурче, ама лакомо од бебе, едноставно ад не го заситуваше веќе. Ретко кога давав на 3, почесто на 2 часа.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    4.019
    Мајки на бебиња од 2-3 месеци/ абе моево бебе кога го дојам почна да мрда преееемногу! Со раце пафта, па се нервира ако едната рака и е испод сака да ме држи за цице па вреснува во сред цицање ради тоа, се преместувам сто пати додека се намести женската, рацете и се нон стоп околу лице … нормално ли е ова :( што убаво мирничко си цицаше до пред некоја недела, сега се бориме :sweat:

5. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.227
    Допаѓања:
    4.648
    Па на мисла сум од 5 да почнам.. може недела ипол ќе и треба мислам да ги пие цели овие 210 и почнува од 4-4.5 ч да бара следно хранење и чим почне да намалува и стигнува до 3 више знам дека и е малку. Мојава хистерично плаче за храна... првите два месеци беше мала уште што се вика не беше родена... после тоа да ви кажам, ваздух неможе да земе, спие пример и незнам никогаш не и се исти дремките, некогаш 45 мин некогаш 2ч и кога ќе стане со плач за храна, глава незнам кај ми е брзо спремам млеко капки едно друго. Мм бил таков и она ете.. гени.

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.227
    Допаѓања:
    4.648
    Хаха а мојава ја бркам со шишето главата 360 вртење, раце прета... се препотувам. со раката држам пола шише пола лице.. или ако претера и вадам цуцла и се штрекнува ја бара одма назад се врти. Абе хаос. А секогаш си мислам како би било на града. :bandit:

7. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    4.019
    Ќути бар со две раци можеш да ја бркаш, оваа мојава исто триста на саат е ви викам, почна со нозе со раце пафта како моторче во газето да има. До пред некоја недела уживав во доењето она си цица јас си скролам на тел … сега овие две недели се бориме плус ова давењево што почна да се глупира на секој втор подој, оставив и телефон и погледот ми е само во неа да не се испозадави пак или да почне да вришти зошто положбата не и е моментално ок :drunk: 2ипол месеци е како сака ме мота :~:

8. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    7.237
    Kaj nas e od vcera e vakvo po cela raka turka vo usta i slapka kako da jade jabolko. Pa so nozete pafta..
    Drugo sakav da te prasam zasto ao terminite se blisku. Glavata pocna da ja drzi cvrsto i da ja kreva.

9. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    4.019
    Ние го поминавме втор скок тој се карактеризира со одбивање цице и вриштење на цице хаос бевме … мислев ќе помине ова мрдањево хаотично и рацете во уста исто, сега мафтање пафтање се и е поинтересно од јадењево - борба!

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    4.019
    Дааа ја држи она од многу рано и на стомаче кога вежбаме ја дига сама, ептен е цврста од месец дена отприлика така, ортопедот баш искоментира дека е доста цврсто бебе, од пред една недела маж ми на шала ја застана на ноџиња во скут и почна да прави чекорчиња, прво мислевме рефлексно го помери ноџето ама после неколку пати пробуваме пак ја држиме горе под рачиња и пробува сама со ноџињата да гази кога е дигната напред :D мало човече смешно

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    717
    Ехее добредојде во новата фаза. Од нежно допирање па има и џапање на цице, гребење. Па и по лице ако си така наместена :sweat: Јас сум со гребаници од мојава дека мм и сече нокти ама само на спиење а периодов со регресијата не ни се ризикува за ноктите

На naturally и Baby warrior им се допаѓа ова.
  12. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    4.484
    Ехее назад ти е зимата:D. Мирното доење замина во историјата, мене носот ми го корне редовно.

13. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    825
    Допаѓања:
    1.222
    Имам буквални рани на градите, ама јас сум крива, дур да и ги исечам ноктите ќе ме изнагребе, а дека имам големи гради има што да фати, абе стиска со цела сила со тос ноктите да не и избега градата. Па кога ќе ја фати за да си ја стави во уста, мајко мила :D

На Надеж♥️, dummy и naturally им се допаѓа ова.
  14. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    4.484
    А со ноџињата се турка? Мојот не застанува, оди вместо се турка од креветот:sweat:.

На Baby warrior, Iva.T и dummy им се допаѓа ова.
  15. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    717
    Исти сме… морам и да ја кријам другата брадавица дека дур цица од едната ја џапа другата

На MariaBouli и Baby warrior им се допаѓа ова.
  16. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    644
    Јас немам опција ни на телефон да вртам оти со еднс рака морам да држам глава а со друга цицка. Клетвата ана големите гради

На dummy, MariaBouli и Baby warrior им се допаѓа ова.
  17. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    1.708
    Мојата е 4+ и еве почнати сме сега со гимнастика нозете уште на глава ги нема ставено дури цица. Со едната рака вечно се бори, другата сеуште некако успевам да и ја ставам долу под мојата. И којзнае што допрва не чека :whew:

На dummy и MariaBouli им се допаѓа ова.
  18. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    363
    Девојки, какви прегледи, освен основните што ги препорачуваат по испис од болница им правевте на бебињата? Гледав една наша инфлуенсерка во Германија, правела ехо на сите органи, тоа било по протокол и малку ме фати паника, прв пат слушам дека рутински се прави, па дали нешто испуштам или кај нас нема такви прегледи без индикација?

19. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.490
    Мене во Плодност по една недела ми направија ехо на бубрези, срце и не знам што уште гледаа.

20. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    363
    Јас имам близначиња и се родени предвремено 36+6 си поседовме една недела во болница, но не ми кажаа дали таков преглед им направија, а препорска за да одиме дополнително на таков преглед немав.. сега се 3 ипол месеци..