Да хаха спиев до неа и се сменивме со мм сега он спие до неа. Тој период. Мн ми беше стресно се будев на секое ја ѕиркав а она си спиеше и си ржеше дига нозе испушта звуци. Па и некоја вечер спиев во др соба. Хаос. Мн ми влијаеше.
Свиткај бебе со тетра и стај си ја во креветче ќе спие. Она некако мора да се осети како во стомак, во раце најчесто, топло е, стегната. Така и во тетра смотај и стави ја во креветче. Музика јас имам чико мече пуштав тивко ептен и толку. Спиеше по 3 ч дремки тогаш. И следно јадење иде она будна. Може уште немаш доволно млеко и затоа била будна. Измолзувај и давај и ако не успева да фати, или комбинирај додека дојде. Нека не е гладна.
ние така правевме со првото, верувај нема од што да ти биде страв, сега кога ќе ни текне се смееме само. спиј си дур спие бебето, ќе ти треба сон, верувај долго нема да можеш да издржиш така, на најмал звук ќе се будиш, тоа е инстинкт нема шанса да не ја слушнеш, и мене од тоа ми беше страв, ама и до ден ден да проќенка во сон ја ја слушам во друга соба, 3 ипол години е сега.
Isto I kaj mene.... me faka zamor zadremuvam ama alarm imam I me budi.... mm trgna na rab. Od sabajle majka mi ja cekam da dojde pa si priliegnam malce
Лелее јас што да кажам кога ја зедов реков не спијам, во инкубатор све и мереа пулс, сатурација, на одредена топлина беше, со секогаш некој буден да ги пази. И кога дојде дома на 2часа бебе само стануваше. Па гледав да фатам сон со неа и јас и мм На мало креветче до мене во спална беше. И заборавив и дежурање и све. Така да опуштете се, сон ви треба без паники заспите си слободно
Ние првите три дена бевме ко зомби дома оти она плачеше на пола саат, а ние не знаевме што да правиме. Е после ја легнав со нас на спална и од тогаш до ден денес ние сме си наспиени. Не ти треба аларм, јас одма се будам кога сака да цица не можам ни да објаснам како ја осеќам ама никогаш нема заплачено навечер за цицање ја осеќам едноставно и станувам па заспиваме пак кома. Првиот скок ми беше тежок оти не знаев што ме чека, плачеше на цице навечер ама и тоа помина. Не дежурајте ви треба сон, верувај дека во моментот ќе знаеш што треба овој мајчински инстинкт е чудо.
Баш вака исто никогаш нема заплачено навечер, мојата само се размрдува и со устичката прави некој нежен звук како за цицање преслатка е, као мамо да не те будам ама ми се јаде
5ти скок сме по мои пресметки....како го поминавте ? Не спие ...а што убаво си спиеше мирно беше капење и спиење сега дремка немаме кратки се станува со плачење... дали ке полудам ??