Жени не е рано на 4 месеци и 10 дена да ја чешаат непцата многу. Само става прсте се чеша, вчера измив раце убаво и ја почешав уживаше. Оние силиконските одвај ги држи само и паѓаат и цел ден треба да и ги држам со раце. Не е малку рано за вакви симптоми да ја чешат непцата уште сега, и да напоменам на моменти станува баш нервозна ако не успее да стави во уста нешто
Сосема нормално е, мојава од 3ипол месеци се што ќе најде пика во уста и буквално вика на глас дур си чеша непца. Земи и ја софи жирафата глодалката сите бебиња ја сакаат, ние од мекици ја добивме ептен ја сака и лесна е за во раче да ја држи и сама да ја глода
https://www.zegin.com.mk/mk/sophie-la-girafe-mnogu-meka-glodalka-igrachka-zhirafa-so-prsten-0m Ваква имаме ние, вистина лесна им е за фаќање. Има и поголема, ама мислам таа ќе е потешка пошто нема прстени од страна.
Deneska bebe cel den ne e kakano I e pre nervizno. Malku kakna I toa kako tvrdo kako zrno. Normalno li e toa? 20 dena e bebe I do sega so kakanje ok bilo.
zdravo majki sto mislite za beliot sum? navistina li pomaga mnogu pri spienje? nie spieme mnogu loso i nemirno, tesko zaspivanje mu pustam pesnicki ama ne znam bas dali ima efekt mi izleze reklama za aparatce za bel sum, dali vredi da se naraca?
пробај прво на телефон пушти, најди на youtube "White Noise" па ќе видиш, генерално успева кај бебиња ама не мора да значи, моето на пример не сака
Бебе почна на секој оброк да ми се успива на шише и не ја јаде целата количина што треба.се измолзува и и давам. навечер кога ја будев успана се ке си изедеше сега вака цела недела ми прави. Саат ипол цуца 70 мл и тоа со молење 7 недели е.. ке вришти за јадење ке и дадам цуца и заспива а некогаш и е будна и симулира дека цуца уствари количината си стои. Бевме со проток 2 па сменив на 3 и до сега супер и одговараше... А кога ке се подразбуди го бара шишето, се гледа дека е гладна и пак исто.. незнам од што може вака да прави
Ја купив денес, ја имаше само она големата ама нема прстен па некако не ми изгледаше дека ќе може успешно да ја ракува сега. Од оние со прстени имаше само една мала со еден прстен ја зедов па ќе видиме како ќе биде со неа. @Dijana DM јас ја зедов од Зегин денес.
Па не ти треба да купуваш апаратчиња на youtube еден куп различни имаш дури и комбинирани со шшшш звук и white noise. Мојава ја смируваат ептен додека прета пред убаво да зацврсти сон
Разгледувам вреќички за спиење пошто инстант бутка муслин прекривче со ноџињата а почнува да заладува навечер со голи ноџиња ми е страв да не ми настине. За типот/обликот на вреќичкатабшто ќе кажете од искуство? Затворена или со ногавички? На вибо се на попуст гледам
Еве едит да направам од ело повеќе ми се свиѓаат дизајните и они имаат попуст знам дека гнездата ги фалевте ептен тука од кај нив има некој врекичка за искуство? https://www.elo.mk/product-category/postelnina/vrekicki-za-spienje/
https://oxymammy.mk/product/2-во-1-вреќа-за-спиење-со-ногавици-ѕвезд/ Имам ело од сестрами една ама она од овие е мн задоволна, отвори види ги. Има летни и есенско - зимски. И планирам сега да и нарачам. Има со и без ногавчиња.
Си мислам помирно ќе спие ако е стокмена во овие без ногавички или можда грешам ама додека не пробам нема да знам
За помало додека е, да. Додека не почне да се придвижува наоколу. После ми нема логика да го ставам без ногавици. Сега ќе земам за зимава една без, зошто за толку мали бебиња не ни има со ногавици мислам, а син ми е пораснат со вреќите од ваикики, околу година почнав да користам, како скафандер јорган се, немаше шанса покриен да биде, откако направи 5 години малку помирно спие, па веќе не купувам, тие одат до многу големи броеви.
Малата моја не сакаше воопшто на стомаче одвај една минута и плачки. Сега не знам што и стана почна да пробува сама и помагам и многу сака така на стомаче да биде и по цел ден пробува сама да се сврти ама рачето и заглавува и помагам ја местам ја оставам некое време ставам свиткана пелена да и биде полесно. И таман ќе ја свртам на грб она пак почнува од ново за да се сврти на стомаче. Нормално е оваа? Страв ми е да ја оставам долго оти по цел ден трае ова вртењето @Baby warrior Јас имам летна од ело без ногавици многу е убава, кога се роди секое излегување кога беше посвежо ја ставав во неа. Ептен е практична, сега ќе земам зимска.
Јас земав затворени, полесни се за облакање и плус некако си се надевам помалце ќе се превртува во нив. Сега имам муслинска ептен тенка од тему летово топ и е со неа освен што и е малце поголемка па ја тегне горе и ја пика во уста си ги чеша непцата цела лом ја прави
Нормално е баш и треба да сака дур не совлада сама да може скроз да се врти. И мојава нејќеше, само јас ако ја вртев па засака кога се ојача. 3 Дена вежбаше цело време се вртеше сама и одкога совлада тоа со рачето да не и се заглавува, прекина. Сега дали еднаш во ден ќе се сврти или јас ќе ја мотивирам ама си седи по 20 минути на стомаче си гледа, а порано ни 2 нејќеше.
Додека е помала да, овие имаат опција да се затворат па ако има потреба да ги отвориш, ногарките. За бебе што лази, оди. Подобро е со ногарчиња. Кога ќе стане сабајле од креветче или додека заспие тоа што се исправа, или оди, сака на нозе хаха. Сестрами вика еее шета по креветче изводи бесни глисти додека легне. Ја заспива со столче седната во близина и она во креветче. Имам Ело што ми ја даде ама дебелка е и мислам ќе ни биде мала до зимо.